Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

SHAOLIN DRUNK MONKEY (1981)











"Να τα κάψουμε όλα ;
- Δεν χρειάζεται , ο ναός του Shaolin έχει τελειώσει ήδη !"

Σκηνοθετημένο από τον Godfrey Ho .
Γνωστό και ως THE SHAOLIN CHIEF COOK , HEAD COOK OF THE BUDDHIST TEMPLE .
O Elton Chong ( SPECIAL MISSION , WONDERMAN FROM SHAOLIN , DRAGON AGAINST VAMPIRE , NINJA OF THE MAGNIFICENCE ) είναι ο νεαρός φρεσκολουσμένος μαθητευόμενος μαχητής του μεθυσμένου/μαϊμουδίσιου κούνγκ φου , Mo . Ζει ως ανειδίκευτος μάγειρας/παιδί για όλες τις δουλειές σε μια επαρχιακή ταβέρνα , κοντά σε έναν ναό των Shaolin και ξενερώνει με την ζωή του που δεν του μαθαίνει κανείς τα μυστικά των πολεμικών τεχνών . Όταν ο Δάσκαλος του μοναστηριού πεθάνει από τα χέρια του ασταμάτητου Silver Eagle , ο Mo θα προσπαθήσει να ανακαλύψει τον μοναδικό άνθρωπο που είναι ικανός να τον αντιμετωπίσει , τον "Θείο Bo" (το όνομα του δεν ακούγεται καθαρά γιατί ο δάσκαλος βγάζει ταυτόχρονα και τον επιθανάτιο ρόγχο του) . Ο θείος Bo ( Mike Wong Lung - LADY SNAKE FIST , 10 SHAOLIN DISCIPLES , NINJA VS SHAOLIN GUARDS ) κυκλοφορεί ανάμεσα στο ανώνυμο πλήθος ως ζητιάνος μέθυσος , αλλά η αποστολή του Mo δεν είναι δύσκολη αφού ο θείος έχει χαρακτηριστική κατακόκκινη μύτη . Γνωρίζονται μετά από μερικά λεπτά φαρσοκωμωδίας και ο Mo γίνεται ο απρόθυμος/ξεροκέφαλος μαθητής του .
Ο/Οι Κακός/οι :
Ο Eagle Han Ying ( SHAOLIN DRUNKEN MONK ) είναι ο κεντρικός κακός της ιστορίας , ο ασπρομάλλης εγκληματίας Silver Eagle ! Γυρίζει την Κινεζική ύπαιθρο με την αδίστακτη κουστωδία του προκαλώντας τους πάντες σε μάχη μέχρι θανάτου . Θέλει να αποδείξει πως είναι ο καλύτερός όλων στον κόσμο των πολεμικών τεχνών και όταν κάποιος δεν τον έχει ακουστά είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που ακούει το όνομά του ! Η κορυφή όμως είναι μοναχική και ο Ασημένιος Αετός έχει ανάγκη από γυναικεία συντροφιά , κάτι που δεν ικανοποιείται μέχρι το τέλος της πολυτάραχης ζωής του . Διαθέτει για μυστικό όπλο έναν γυάλινο δίσκο το οποίο φοράει στο στήθος και τυφλώνει με αυτό τους αντιπάλους του .
Ο Kim Wuk ( SHAOLIN DRUNKEN MONK , MANTIS UNDER FALCON CLAWS ) είναι το πρωτοπαλίκαρο του Silver Eagle . Ελέγχει την πόλη όπου κινείται ο Mo και σπέρνει τον πανικό , γιατί ο Silver Eagle είναι απασχολημένος με το να προκαλεί δασκάλους πολεμικών τεχνών σε μονομαχίες θανάτου . Το τιγρέ γιλέκο του κάνει την διαφορά στο σπάσιμο του τσαμπουκά της γειτονιάς .
Ο Yoo Seong ( SPECIAL MISSION , ENTER THE GAME OF DEATH ) είναι το επόμενο παλικάρι του Silver Eagle . Με αυτόν ο Godfrey Ho κατάφερε να γυρίσει την πιο ακραία σκηνή μάχης , όχι τόσο από άποψη τεχνικής , αλλά από άποψη χαρακτήρα . Ο Kwon αφού ξεριζώνει το κεφάλι μιας ζωντανής κότας Cannibal Holocaust-style , την σηκώνει πάνω από το κεφάλι του την ώρα που πεταρίζει και λούζει το στόμα του με το αίμα της . Στην συνέχεια παλεύει με τον Mo και φτύνει φωτιά στα μούτρα του ανά τακτά χρονικά διαστήματα ...
--------------------------------------
Οι Shaolin απλά αναφέρονται . Τα λεφτά της παραγωγής δεν ήταν αρκετά για να γίνουν γυρίσματα σε κανονικό ναό , οπότε ο ναός υπονοείται . Ο Mo δεν εξασκεί κάποια τεχνική που να δικαιολογεί τον τίτλο Shaolin Μεθυσμένη Μαϊμού , αλλά κάνει κυρίως καραγκιοζιλίκια ντυμένος ζητιάνος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.