Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

TEN BROTHERS OF SHAOLIN (1979)

 
"Πρώτα έρχεται η χώρα μου και μετά η αγάπη .."
- Shao Hua , ερωτευμένη πατριώτισσα
 
Γραμμένο από τον Min Szeto ( DUEL OF THE DRAGON , EXCESSIVE TORTURE IN A FEMALE PRISON CAMP ) και σκηνοθετημένο από τον Chung Ting ( WU TANG MAGIC KICK , SEVEN STEPS OF KUNG FU ) .
Γνωστό και ως WARRIORS OF THE SACRED TEMPLE .
Οι σατανικοί Μαντζουριανοί καταπιέζουν τον λαό και οι ήρωες του Shaolin - εδώ τα 10 αδέλφια του τίτλου (οι μισοί με ρεαλιστική Shaolin καράφλα , οι άλλοι μισοί με θεατρική κοτσιδο-περούκα) - θυσιάζονται για να σταματήσουν την κυριαρχία του τρόμου στην Κινεζική ύπαιθρο !
Αποστολή των 10 άρτια εκπαιδευμένων αδελφών είναι να προστατεύσουν κάποιον Master Chu , που στην πραγματικότητα είναι ο διωγμένος Αυτοκράτορας ο οποίος πρέπει να περάσει με ασφάλεια μέσα από την περιοχή που ελέγχεται από τους Μαντζουριανούς κατακτητές προς την Νότια Κίνα . Ο καλύτερος μαθητής του μοναστηριού , ο Chi Young ( Wong Tao - THE HOT THE COOL AND THE VICIOUS , FATAL NEEDLES VS FATAL FISTS , PHANTOM KUNG FU , SHAOLIN INVINCIBLE STICKS , BLOOD BROTHERS ) αναλαμβάνει να είναι ο προσωπικός φρουρός του μεταμφιεσμένου Αυτοκράτορα που τον συνοδεύει αρχικά εκτός μοναστηριού . Τα υπόλοιπα εννέα αδέλφια περιμένουν μεταμφιεσμένοι σε διάφορα σημεία της διαδρομής για να παρέχουν έξτρα υποστήριξη στην επικίνδυνη αποστολή , καθώς κάθε τόσο πετάγονται Μαντζουριανοί στρατιώτες από το πουθενά οι οποίοι έχουν ειδοποιηθεί από πριν για την πορεία που ακολουθεί ο στόχος τους !
Η Chia Ling ( THE SUPERGIRL OF KUNG FU , THE BLAZING TEMPLE , THE SHAOLIN INVINCIBLES ) είναι η Shao Hua , ανηψιά του Ming Στρατηγού ο οποίος περιμένει τον Αυτοκράτορα στο τέλος της διαδρομής για να του παρέχει στρατιωτική υποστήριξη για την επαναφορά του στον θρόνο . Κάνει το μοιραίο λάθος να σκοτώσει τον γιο του τελικού κακού της ταινίας την ώρα που μπαίνει μέσα στην σκηνή της μάχης ...
Ο/Οι Κακός/οι :
O Chang Yi ( THE SILVER FOX , 18 SHAOLIN DISCIPLES , SHAOLIN KUNG FU MYSTAGOGUE , THE SECRET OF THE SHAOLIN POLES , THE REBEL OF SHAOLIN , SHAOLIN INVINCIBLE STICKS ) είναι ο ασπρομάλλης διοικητής των Μαντζουριανών , Kong Ching-ho .
Μέχρι να φτάσει σε αυτόν η δράση , ο επίσης αδίστακτος Διοικητής Tsao ( Leung Kar-Yan - THE SHAOLIN AVENGERS , CANTONEN IRON KUNG FU , THE THUNDERING MANTIS ) , μεταξύ άλλων Μαντζουριανών αξιωματικών , αναλαμβάνει να ξεπαστρέψει τους διάσπαρτους Shaolin στον δρόμο με την θανατηφόρα χρήση της κοτσίδας του .
Ο Kong Ching-ho θα αποτρελαθεί τελείως όταν η Shao Hua σκοτώσει τον μονάκριβο γιο του μπροστά του . Θα πρέπει να εξοντώσει ολόκληρο το Shaolin για να γιατρέψει το κενό που νιώθει μετά τον θάνατο του παλικαριού του - οι αναμνήσεις βόλτα-με-το-άλογο-σε-παραλία σε αργή κίνηση δεν αρκούν για να ηρεμήσει .
Οι τελευταίοι Shaolin θα θυσιαστούν για το καλό της πατρίδας , πετυχαίνοντας βίαιο κόμπο με τον Young να καταφέρνει συντριπτικό χτύπημα στο κεφάλι του Kong την κατάλληλη στιγμή ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.