Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

BEFORE I WAKE (2016)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Mike Flanagan ( OCULUS , HUSH ) .
Γνωστό και ως SOMNIA , το τελικό αποτέλεσμα καθυστέρησε τουλάχιστον δύο χρόνια από την στιγμή που ολοκληρώθηκε μέχρι να κυκλοφορήσει λόγω χρεοκοπίας της εταιρίας διανομής του .
Νεαρό ζευγάρι υιοθετεί ένα μικρό αγόρι το οποίο έχει την ικανότητα να δίνει φυσική υπόσταση στα όνειρά του .
Η Jessy ( Kate Bosworth - SUPERMAN RETURNS , HOMEFRONT ) και ο Mark ( Thomas Jane - THE PUNISHER ) έχουν χάσει πρόσφατα τον ανήλικο γιο τους Sean και παίρνουν το οκ από την πρόνοια μετά τους απαραίτητους ελέγχους για να γίνουν οι θετοί γονείς του 10χρονου Cody . O μικρός έχει χάσει την μητέρα του από καρκίνο (πατέρας άγνωστος) και οι δύο προηγούμενες οικογένειες που τον είχαν αναλάβει τον παράτησαν για άγνωστο λόγο - οι τελευταίοι ανάδοχοι απλά "εξαφανίστηκαν" . Η Jessy δεν μπορεί να ξεπεράσει τον χαμό του παιδιού της και πιστεύει πως ο νεκρός της γιος δεν είναι ευχαριστημένος με τις εξελίξεις , κάτι που δημιουργεί θέμα συζήτησης στο γκρουπ ομαδικής ψυχανάλυσης που συμμετέχει .
Όταν ο Cody αποκαλύπτει το χάρισμα του να κάνει πραγματικότητα αυτά που βλέπει στον ύπνο του η Jessy του δείχνει παλιά βίντεο με τον γιο τους ώστε να του εντυπώσει εικόνα και ήχο για να τον φέρει κοντά τους όσο πιο ζωντανό γίνεται . Πέρα από τον γιο τους όμως ο Cody φέρνει μαζί του και ένα άλλο πλάσμα , τον Κανκεράνθρωπο (παιδική προφορά του cancer) , ο οποίος έχει άγριες διαθέσεις και για αυτό προσπαθεί να μένει ξύπνιος όσο περισσότερο μπορεί για να μην κάνει κακό στους νέους του γονείς . Δυστυχώς σε μια προσπάθεια να περάσει περισσότερη ώρα με τον γιο της , η Jessy του ρίχνει υπνωτικό στο δείπνο και το πλάσμα έχει το ελεύθερο μέσα στο σπίτι οδηγώντας την ιστορία στο χαρωπό της φινάλε (ο Flanagan δεν έφτιαξε μια συνηθισμένη ιστορία τρόμου , αλλά ένα σκοτεινό παραμύθι που αφήνει κάποιο περιθώριο ελπίδας το τέλος και ταυτόχρονα καμία εντύπωση στον όποιο τυχάρπαστο έχει ένα πληκτρολόγιο και νομίζει πως η γνώμη του έχει κάποια βαρύτητα - καθώς όσοι χάθηκαν μπορεί και να επιστρέψουν με το πέρασμα του χρόνου αφού οι δυνάμεις του μικρού Cody δεν είναι πλήρεις ακόμη) ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.