Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

HARDCORE HENRY (2015)

 
"Κάθε χρόνο πουλιούνται 100 χιλιάδες ρόπαλα του μπεήζμπολ στην Ρωσιά και σχεδόν 50 μπάλες . Καταλαβαίνει κανείς πως περνάνε την ώρα τους ..."
- Akan , μεγαλομανής τηλεκινητικός πολέμαρχος .
 
Γραμμένο και σκηνοθετημένο σε πρώτο πρόσωπο από τον Ilya Naishuller ( BITING ELBOWS: BAD MOTHERFUCKER ) .
O Henry (10 διαφορετικοί κασκαντέρ και κάμεραμεν συμπεριλαμβανομένου και του σκηνοθέτη) επιστρέφει στην ζωή ως cyborg με την βοήθεια της συζύγου του Estelle ( Halley Bennett - THE HAUNTING OF MOLLY HARTLEY , THE EQUALIZER ) .
Η χαρά του δεν κρατάει πολύ , αφού την στιγμή των τελικών εφαρμογών ομιλίας πάνω του το εργαστήριο όπου χρησιμοποιεί η γυναίκα του για την δουλειά της δέχεται επίθεση . Δραπετεύουν κακήν κακώς από το αεροπλάνο όπου βρίσκεται το μυστικό εργαστήριο χωρίς να καταφέρει να εγκαταστήσει την φωνή του και καταλήγουν στην Μόσχα . Εκεί η Estelle πέφτει θύμα απαγωγής του παρανοϊκού Akan ο οποίος σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις της για να δημιουργήσει γενετικά τροποποιημένους στρατιώτες .
Ο Henry μένει μόνος μέχρι που τον βρίσκει ο Jimmy ( Sharlto Copley - DISTRICT 9 , EUROPA REPORT , ELYSIUM , CHAPPIE ) , ένας μυστηριώδης χαρακτήρας ο οποίος τον σώζει από τους μισθοφόρους με σκοπό να τον μεταφέρει στο εργαστήριό του για να τον βοηθήσει καθώς η μπαταρία του Henry έχει άλλη μισή ώρα ζωής - στην πορεία αποκαλύπτονται και οι δικές του τροποποιήσεις που τον βοηθούν να επιζεί οποιασδήποτε επίθεσης μιας και μπορεί να χρησιμοποιεί διάφορα avatars κλώνους του εαυτού από την ασφάλεια της αναπηρικής του καρέκλας .
Ο Jimmy είναι εκκεντρικό επιστήμονας με στητική δυσλειτουργία ο οποίος δούλευε για τον Akan , που χρηματοδοτούσε την ερευνά του πάνω στην νεκρανάσταση αλλά όταν η πρώτη φουρνιά υπερστρατιωτών δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει τον εργοδότη του , τον άφησε μαζί τους σε ένα κλειστό δωμάτιο για να τον αποτελειώσουν σπάζοντας του ταυτόχρονα την σπονδυλική στήλη . Από τότε βιώνει χωρίς περιορισμούς τα γούστα του μέσα από τα σώματα των κλώνων του .
Ο Henry και οι πολλαπλοί Jimmy θα συνεργαστούν για να βάλουν ένα οριστικό τέλος στο σατανικό σχέδιο του μεγιστάνα με τον ιδιωτικό στρατό .
Ο Κακός :
Ο Danila Kozlovsky ( VAMPIRE ACADEMY ) είναι ο Akan , μεγαλομανής πολέμαρχος με πλήθος μισθοφόρων τους οποίους σκοπεύει να αναβαθμίσει σε σούπερ στρατιώτες , νεκρούς ή ζωντανούς . Ο Akan είναι τηλεκινητικός με άγνωστο origin υπερκακίας (εκτός αν έχεις αγοράσει το σπάνιο comic prequel HARDCORE AKAN που κυκλοφόρησε η εταιρία διανομής της ταινίας STX Entertainment) και σκοπεύει να κυριαρχήσει τον πλανήτη με την βοήθεια της αγαπημένης του Estelle η οποία ήταν μέρος του κόλπου . Ότι έζησε ο Henry από την πρώτη στιγμή της επαναφοράς του ήταν ένα ψέμα το οποίο είχε σκοπό να τον προγραμματίσει να υπακούει στις προσταγές της . Όπως και οι χιλιάδες των στρατιωτών που θα τον ακολουθήσουν .
Ο Akan δεν καταφέρνει να δημιουργήσει τον κόσμο όπως τον φαντάστηκε .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.