Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

MOST LIKELY TO DIE (2015)


Γραμμένο από την Laura Brennan και σκηνοθετημένο χρησιμοποιώντας όλα τα κλισέ του είδους από τον Anthony DiBlasi ( DREAD , LAST SHIFT ) .
Άσπονδοι κολλητοί/στερεοτυπικοί χαρακτήρες από το σχολείο μαζεύονται στην απομονωμένη έπαυλη ενός εξ αυτών με σκοπό να κάνουν ακόλαστο προ-πάρτι μια μέρα πριν το reunion 10 χρόνων του σχολείου . Καταλήγουν νεκροί από μασκοφόρο μανιακό με τήβεννο ο οποίος τους σκοτώνει ανάλογα με την εξυπνάδα ως στάση ζωής που είχαν αφήσει στο βιβλίο αποφοίτησής τους .
Ο ΠΑΛΑΒΟΣ:
Ο μανιακός με την τήβεννο και την μάσκα από πολτοποιημένα αποκόμματα του σχολικού λευκώματος είναι αποφασισμένος να εξουδετερώσει όλους τους παλιούς του φίλους , κάτι το οποίο και αναλύει σε ανούσιο λογύδριο στα τελευταία 5 λεπτά της ταινίας . Έχει τους λόγους του οι οποίοι αναλώνονται σε περιστατικά προαυλιακής κακοποίησης και αληθινής φιλίας που τερματίστηκε άδοξα .
Η ταινία ευτυχώς σώζεται από τα ειδικά εφέ των φόνων ( ας είναι καλά το χέρι του βετεράνου στην προσθετική φρίκη Gary J. Tunnicliffe , υπεύθυνο για μερικούς από τους μεγαλύτερους εφιάλτες σε ταινίες όπως τα HELLRAISER III: HELL ON EARTH - μέχρι και το τελευταίο που ετοιμάζεται αυτή τη στιγμή , CANDYMAN , AMERICAN CYBORG: STEEL WARRIOR , WARLOCK: THE ARMAGEDDON , DRACULA 2000 , MIMIC 2 , RETURN OF THE LIVING DEAD: NECROPOLIS , PULSE TRILOGY , MY BLOODY VALENTINE 3D , SCREAM 4 , κτλ , ο τύπος είναι ενεργός από το 1990 και έχει δουλέψει σε 90 ταινίες του είδους μέχρι στιγμής ) τα οποία θα μπορούσαν να την έχουν κάνει κλασική στο είδος της αν δεν υπήρχαν ήδη άλλες 200 ταινίες με το ίδιο μοτίβο στην μετα-SCREAM εποχή . Το νεανικό καστ δεν είναι και τόσο φρέσκο , αφού έχουν τελειώσει το σχολείο εδώ και μια δεκαετία , αλλά οι κανόνες του είδους περιορίζουν την δράση σε αυτό που είναι : Ο αρχικός ένοχος που όλοι νομίζουν πως το έκανε δεν έχει ιδέα για το τι συμβαίνει και οι ύποπτοι αλλάζουν κάθε 10 λεπτά μέχρι την τελική αποκάλυψη , η τροποποιημένη μάσκα , το αλκοόλ και το προγαμιαίο σεξ μεταξύ ανθρώπων που έπρεπε ήδη να έχουν παντρευτεί στην ηλικία που βρίσκονται - δεν είναι σχολιαρόπαιδα πια , το αιχμηρό αντικείμενο σήμα κατατεθέν για 6ιντσες φιγούρες αν όλα πάνε καλά στα εισιτήρια το οποίο αυτή τη φορά είναι το τροποποιημένο καπέλο της στολής με λεπίδες που κάνει την ίδια και καλύτερη δουλειά από ένα μαχαίρι πάνω στα όμορφα θύματα .
Τα ονόματα των χαρακτήρων είναι ξεχασμένα πολύ πριν τελειώσει η ταινία και μερικές φορές ακόμη και ο τίτλος χάνεται στις αναμνήσεις , αφού μένει μόνο η αίσθηση άγριας χαράς στις σκηνές των φόνων . Όσο πιο καλά τα εφέ , τόσο ικανοποιείται ο θεατής στην καναπεδο-αρένα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.