Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

WER (2013)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο με την μπρουταλιέρα στο 10 από τον William Brent Bell ( STAY ALIVE , THE DEVIL INSIDE , THE BOY ) .
Γυρισμένο στην λυκανθρωπική Ρουμανία .
Η A. J. Cook ( THE VIRGIN SUICIDES , WISHMASTER 3: BEYOND THE GATES OF HELL , FINAL DESTINATION 2 , TRU CALLING , CRIMINAL MINDS ) είναι η μαχητική δικηγόρος υπεράσπισης Kate Moore . Ταξιδεύει στην Γαλλία για να υπερασπιστεί τον βασικό ύποπτο για τον βίαιο φόνο μιας Αμερικάνικης οικογένειας σε ένα δάσος κοντά στο πατρικό του , ερημίτη Talan Gwynek .
Το μακελειό της οικογένειας φαίνεται αρχικά να έχει γίνει από κάποιο άγριο ζώο , γεγονός που βοηθάει την υπερασπιστική γραμμή αφού ο γιγαντόσωμος άντρας έχει κινητικά προβλήματα και πάσχει από μια σπάνια αρρώστια , την πορφύρα (λυκανθρωπία για τους λάτρεις του φολκλόρ μύθου) .
Μαζί με την Kate έχει έρθει και ο ειδικός ερευνητής του ίντερνετ με ειδίκευση στην αναζήτηση μέσω google , Eric Sarin ( Vik Sahay - EXISTENZ , CHUCK ) , ενώ στην Γαλλία την περιμένει ο πρώην της και ειδικός στα άγρια ζώα , Gavin Flemyng ( Simon Quarterman - THE SCORPION KING 3: RISE OF A WARRIOR , THE DEVIL INSIDE ) .
Φυσικά το όλο σκηνικό ουρλιάζει στο γεμάτο φεγγάρι την λέξη λυκάνθρωπος από την αρχή της ταινίας , αλλά ως λέξη την ακούμε μόλις 3 φορές να αναφέρεται , με πιο έμφαση λίγο πριν πέσουν οι τίτλοι τέλους .
Ο αστυνομικός διευθυντής της περιοχής που έχει αναλάβει την υπόθεση , Klaus Pistor ( Sebastian Roche - ODYSSEY 5 , FRINGE , SUPERNATURAL , THE VAMPIRE DIARIES , THE ORIGINALS ) έχει σκοτεινά κίνητρα για την γη των Gwynek , καθώς η κυβέρνηση θέλει να την αγοράσει για να φτιάξει αποθηκευτικό χώρο για τα πυρηνικά της απόβλητα . Αφήνει την Kate και την παρέα της να ερευνήσουν το σκηνικό αλλά όταν βγαίνει στην επιφάνεια το συγκεκριμένο γεγονός για την αξία της γης του κτήματος , με τον πατέρα του αγριάνθρωπου να έχει πεθάνει υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα λίγα χρόνια πριν , η έρευνα στρέφεται και προς άλλες κατευθύνσεις .
Τα πράγματα παίρνουν στροφή προς το χειρότερο όταν ο Talan δαγκώσει τον Gavin κατά την διάρκεια συνέντευξης του , μεταφέροντας του έτσι την βιολογική κατάρα . Πειράματα με έντονα φώτα , τα ευρήματα των οποίων είχαν σκοπό να χρησιμοποιηθούν από την Kate στην πολύκροτη δίκη , θα γίνουν πάνω του λίγες μέρες πριν γεμίσει το φεγγάρι και θα τον μεταμορφώσουν τελείως στο αιμοβόρο κτήνος . Μέσα σε λίγα λεπτά η ανελέητη σφαγή/μείωση των αστυνομικών που τον κυνηγάνε γίνεται εμφανής , όπως και μερικών από τους χαρακτήρες που αναφέρθηκαν πριν .
Η Kate μόλις που γλυτώνει τον βιασμό μετά από σωτήρια παρέμβαση του επίσης μεταμορφωμένου Gavin .
Τέρας εναντίον τέρατος με τον αληθινό εγκληματία να παίρνει αυτό που του αξίζει κορυφώνει την δράση και τερματίζει το δράμα του ταλαιπωρημένου κτήνους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.