Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

CELL (2016)


Γραμμένο από τον Adam Alleca ( THE LAST HOUSE ON THE LEFT ) .
Βασισμένο σε νουβέλα του Stephen King , με αναδομημένο σενάριο του ιδίου το οποίο έχει αλλαγμένο τέλος για τους απογοητευμένους αναγνώστες του βιβλίου από το 2009 .
Σκηνοθετημένο από τον Tod Williams ( PARANORMAL ACTIVITY 2 ) .
Η ταινία ήταν έτοιμη για κυκλοφορία από το 2013 , αλλά η κόλαση της διανομής την έφερε στο φως της δημοσιότητας τον Ιούνιο του 2016 .
Σήμα που μεταδίδεται σε όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας προκαλεί αποκαλυπτικό γεγονός κατάληψης σχεδόν ολόκληρης της ανθρωπότητας , οδηγώντας το ανθρώπινο είδος σε μια νέα μορφή ύπαρξης/κυψέλης χωρίς κανένα ίχνος προσωπικότητας . Οι μολυσμένοι επιτίθενται μαζικά και με μανία σε όσους δεν έχουν υποστεί την μεταλλαγή και στην συνέχεια αποχαυνώνονται ως κοπάδι γύρω από τεράστιους πυλώνες όπου εκπέμπει ως νανούρισμα .
Ο John Cusack ( HIGH FIDELITY ) είναι ο κομίστας Clay Riddell . Βρίσκεται στο αεροδρόμιο με σκοπό να ταξιδέψει πίσω στο σπίτι του και να επανασυνδεθεί με την οικογένεια του . Του λείπει τόσο ο γιος του , όσο και η εν διαστάσει σύζυγός του αλλά τόσο καιρό ζούσε ζωάρα καλλιτέχνη με εφήμερα γκομενάκια σε άλλη πολιτεία . Ήταν από τους άτυχους που δεν χρησιμοποιούσαν κινητό την στιγμή της εκπομπής και τώρα θα πρέπει να τρέξει για να επιβιώσει .
Η ιστορία του graphic novel που τελείωσε έχει άμεση σχέση με τα γεγονότα , αφού ο άνθρωπος με το κόκκινο hoodie , γνωστός και ως "Κουρελής" είναι κατά βάση μια εκδοχή του Διαβόλου .
Η συγκεκριμένη μορφή εμφανίζεται όχι μόνο στα γεμάτα άγχος όνειρα του Clay , αλλά και σε αυτά των υπόλοιπων επιζώντων που έχουν μπει στην παρέα κατά την διάρκεια του οδοιπορικού του . Φαίνεται να ελέγχει όσους έχουν γίνει δέκτες του σήματος . Δεν κατάλαβα εαν όντως είναι οντότητα μεταφυσικής προελεύσεως ή αν είναι επικυρίαρχος του ανθρώπινου είδους από το διάστημα . Αφήνεται στην φαντασία μου η οποία ανέτρεξε κατευθείαν σε χαρακτήρες ρουφηγμένους μέσα από το THE STAND (1994) .
Ο Samuel "Motherfuckin" Jackson ( THE AVENGERS ) είναι ο οδηγός του μετρό , Tom McCourt . Γνωρίζεται με τον Clay στο μετρό κάτω από το αεροδρόμιο όταν ξεσπάει ο πανικός και κόβεται το ρεύμα των γραμμών . Γίνονται καλοί φίλοι γιατί παίρνουν τις ίδιες αποφάσεις . Κολλάνε μαζί από την αρχή . Έχει στρατιωτική εκπαίδευση στα όπλα και δεν φοβάται να τα χρησιμοποιήσει . Δεν τον περιμένει κανείς σπίτι .
Η Isabelle Fuhrman ( ORPHAN , THE HUNGER GAMES , AFTER EARTH ) είναι η Alice Maxwell , γειτόνισσα του Clay . Βρίσκει τους δύο άντρες ταμπουρωμένους στο διαμέρισμα μετά τον φόνο της μητέρας της και πηγαίνει μαζί τους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.