Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

VIOLENT SHIT: THE MOVIE (2015)


Γραμμένο από τους Emanuele Barbera , Luigi Pastore και Lucio Massa . Βασισμένο σε χαρακτήρες των Steve Aquilina και Andreas Schnaas .
Σκηνοθετημένο ως reboot/remake από τον Luigi Pastore ( SYMPHONY IN BLOOD RED ) .
Είναι η πέμπτη ταινία αλλά δεν έχει καμία σχέση με την υπόλοιπη σειρά , αφού ο σκηνοθέτης των προηγούμενων κάφρικων πονημάτων είναι ο Andreas Schnaas .
Την μουσική επένδυση την υπογράφει ο Claudio "Goblin" Simonetti ( DEEP RED , SUSPIRIA , DAWN OF THE DEAD , TENEBRE , DEMONS ) .
26 χρόνια μετά τα αιματοβαμμένα γεγονότα της Γερμανίας , ο Karl ο Χασάπης επιστρέφει πιο διεστραμμένος από ποτέ , αυτή την φορά στην Ιταλία για να μοιράζει κουβάδες αίματος και εσωτερικών οργάνων στο υποψιασμένο κοινό !
O Giovanni Lombardo Radice ( CANNIBAL APOCALYPSE , CITY OF THE LIVING DEAD , HOUSE ON THE EDGE OF THE PARK , CANNIBAL FEROX ) είναι ο συνταξιούχος αποκρυφιστής/αντίχριστος δαίμονας ο οποίος παριστάνει τον συλλέκτη αρχαιοτήτων , καθηγητή Vassago . Είναι ο πιο μυστήριος χαρακτήρας της ταινίας που προσθέτει άσκοπη φλυαρία στην δομή του σεναρίου , αλλά και κάτι από εκκεντρικούς εγκληματίες παλαιάς κοπής με την φανφαρόνικη ερμηνεία του . Όταν δεν ασχολείται με το χόμπι του , διοργανώνει όργια με σιλικονάτες στρίπερ , άφθονα ναρκωτικά και ωμό ανθρώπινο κρέας . Κρατάει αλυσοδεμένο στο υπόγειο του τον Karl και έχει πάρε δώσε με έκφυλο γερουσιαστή με τον οποίο έχει κάνει συμφωνία ανταλλαγής της ψυχής του για γήινα αξιώματα . Προς το τέλος της ταινίας ξαμολάει τον Χασάπη στους καλεσμένους του προκαλώντας ρίγη συγκίνησης , πάνω που είχαν ξεκινήσει να δοκιμάζουν το φρέσκο κρέας της ημέρας .
ΠΕΡΑΣΜΑ ΔΙΑΣΗΜΩΤΗΤΩΝ/ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ :
Ο Enzo G. Castellari ( COLD EYES OF FEAR , KEOMA , 1990: THE BRONX WARRIORS , THE NEW BARBARIANS ) και ο Luigi Cozzi ( STARCRASH , ALIEN CONTAMINATION , HERCULES 1&2 , THE BLACK CAT ) κάνουν τους έμπειρους ιατροδικαστές της αστυνομίας δόκτωρ Castellari και Cozzi αντίστοιχα . Τους βλέπεις ότι το διασκεδάζουν αληθινά κάθε φορά που εμφανίζονται στις αποκλεισμένες σκηνές των εγκλημάτων ως Neo-Giallo-από-μηχανής-θεοί και εξευτελίζουν τους άχρηστους ντετέκτιβς Hans Ebert ( Steve Aquilina - VIOLENT SHIT III: INFANTRY OF DOOM , κινηματογραφιστής των ZOMBIE 90: EXTREME PESTILENCE και των τριών πρώτων VIOLENT SHIT ταινιών ) και Aristide D'Amato ( Vincenzo Pezzopane - HIPPOCAMPUS M 21th ) που δεν έχουν καταφέρει να βρουν ακόμη τον δολοφόνο .
Η παρουσία τους φαίνεται να είναι πιο σημαντική από εκείνη των αργοπορημένων εκπρόσωπων του νόμου που ασχολούνται με την διεθνούς έκτασης υπόθεση - τον Χασάπη τον ψάχνουν τόσο στην Γερμανία (ο Schnass εμφανίζεται ως πληροφοριοδότης του Ebert) , όσο και στην Ιταλία , αλλά δεν έχουν καμία τύχη - καταφθάνουν κατόπιν ματωμένης εορτής στον εκάστοτε τόπο του εγκληματος .
Στην τελική σκηνή στο σπίτι του Vassago , τους τρώει το σκοτάδι με την μορφή ματσέτας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.