Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

RYUZO TO 7 NIN NO KOBUN TACHI (2015)

Το RYUZO AND THE 7 HENCHMEN είναι μια φαρσοκωμωδία γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον Takeshi Kitano ( ZATOICHI , OUTRAGE ) με γερο-γιακουζέους συνταξιούχους οι οποίοι παραμένουν απροσάρμοστοι και ξαναζούν τις εποχές της νιότης τους δημιουργώντας συμμορία στα παλιά πρότυπα της Ιαπωνικής μαφίας με σκοπό να δώσουν ένα μάθημα σε κακοποιούς νέας γενιάς οι οποίοι δεν σέβονται τίποτε και κλέβουν από ηλικιωμένους .
Ο Tatsuya Fuji ( EMPIRE OF THE SENSES ) είναι ο 74χρονος Ryuzo . Ζει με τον τυποδεμένο salary man γιο του και την οικογένεια του . Τα μαφιόζικα παραδοσιακά τατουάζ που έχει πάνω του και τα δύο κομμένα δάχτυλα του αριστερού του χεριού κάνουν τον γιο του να ντρέπεται για εκείνον .
Όταν θα φύγουν οικογενειακώς για μια επίσκεψη ο Ryuzo θα δεχτεί ένα τηλεφώνημα από έναν άγνωστο ο οποίος του λέει πως ο γιος του χρωστάει πολλά λεφτά και πως θα πρέπει να τα συγκεντρώσει άμεσα , αλλιώς θα χάσει την δουλειά του . Στην συνάντηση με τον νεαρό απατεώνα δεν θα καταφέρει να του δώσει τα χρήματα , αλλά θα χαλάσει το κόλπο μέσα στην μελετημένη άγνοιά του προδίδοντας το αμαρτωλό παρελθόν του . Με την ευκαιρία αυτή ο ετοιμοπόλεμος Ryuzo θα συγκεντρώσει 7 παλιούς του υποτακτικούς/φίλους από την εποχή που τριγυρνούσαν στις νύχτες και τρομοκρατούσαν τους πάντες για να δημιουργήσει μια νέα "οικογένεια" , την Dragon One League (που είναι και όνομα τοπικού εστιατορίου για έξτρα παρεξηγήσεις) και να δώσει ένα μάθημα στους ασεβείς νέους γκάνγκστερς που έχουν στήσει "επιχείρηση" εξαπάτησης ηλικιωμένων στα παλιά τους λειμέρια . Ταυτόχρονα επιστρέφουν στις ανθυγιεινές τους συνήθειες πάντα ένα βήμα πριν το έφραγμα .
Οι παππούδες αποτελούνται από χαρακτήρες όπως ο Mokichi ο "Δολοφόνος της τουαλέτας" , ο οποίος κρυβόταν μέσα στις τουαλέτες για να εκτελεί τους στόχους του , ο Mac "το Γρήγορο Πιστόλι" , ο οποίος έχει εμμονή με τον Steve McQueen και κυκλοφορεί με δερμάτινο και πάντα οπλισμένο περίστροφό , ο Hide "ο Εξάιντσος" ο οποίος χρησιμοποιεί καρφιά για να πετυχαίνει τα θύματά του , ο Taka "ο Σουγιάς" ο οποίος πλέον δεν μπορεί ούτε να ξυριστεί , ο Yasu ο "Καμικάζι" ο οποίος είναι έτοιμος να ρίξει αεροπλάνο ανά πάσα στιγμή για την τιμή του Αυτοκράτορα παρόλο που δεν είχε πολεμήσει στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και ο Ichizo ο σαμουράι , διαβόητος σπαθομάχος που πλέον μαζεύει γόπες από τα πάρκα με το σπαθί του .
Η νέα γενιά εγκληματιών ακούει στο όνομα Keihin Rengo (United) και αποτελείται από παλιούς μηχανόβιους συμμορίτες της δεκαετίας του '80 οι οποίοι λειτουργούν πια με την μορφή εταιρίας σε κανονικό κτήριο με εμπορεύματα κτλ . Αρχηγός τους είναι ο αδίστακτος Nishi ( Ken Yasuda - HENTAI KAMEN: THE ABNORMAL CRISIS ) ο οποίος ανεβοκατεβάζει τους συνταξιούχους ανταγωνιστές γερο-κλανιές .
Ο Takeshi Kitano κάνει τον συμπληρωματικό χαρακτήρα , ντετέκτιβ Murakami . Φιλικός απέναντι στους ηλικιωμένους αφού υπάρχει προϊστορία μεταξύ τους , αλλά έτοιμος να τους συλλάβει αν ξεπεράσουν τα όρια , μιας και οι γιακουζέικες πρακτικές τους είναι έκτός νόμου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.