Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

AMERICAN SNIPER (2014)


Γραμμένο από τον ηθοποιό Jason Hall ( BUFFY THE VAMPIRE SLAYER ) .
Βασισμένο στην αυτοβιογραφία του Navy Seal Chris Kyle και σκηνοθετημένο με οσκαρικό αέρα ανάμεσα σε αιματοβαμμένες αστερόεσσες από τον 84χρονο Clint Eastwood ( GRAN TORINO ) .
O Bradley Cooper ( THE HANGOVER trilogy ) είναι ο Navy Seal Ελεύθερος Σκοπευτής , Chris Kyle , γνωστός και ως "Θρύλος" στον Αμερικανικό στρατό (πάνω από 160 χαρακιές πάνω στο κοντάκι του όπλου του) . O Chris μεγάλωσε στο Τέξας και από μικρός έμαθε να υπερασπίζεται τους αδύνατους και να είναι αυτός που θα τελειώσει έναν καυγά (η σοφία του πατέρα "ή θα είσαι κυνηγόσκυλο που φυλάει τα πρόβατα , ή πρόβατο , ή λύκος" απέδωσε άμεση γαλούχηση στις αξίες τις δικαιοσύνης στα αυτιά του ανήλικου Chris) . Όταν μεγάλωσε και δεν κατάφερε να γίνει διάσημος καουμπόης σε ροντέο , αποφάσισε να γίνει κυνηγόσκυλο και να τελειώσει τον καυγά που ξεκίνησαν οι τρομοκράτες της Αλ Κάιντα με την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους το 2001 ! Κατατάσσεται την επόμενη μέρα της επίθεσης και επιβιώνει την δύσκολης εκπαίδευσης . Ολοκληρώνει την εκπαίδευση και γνωρίζει σε ένα μπαρ την γυναίκα της ζωής του , Taya ( Sienna Miller - G.I. JOE: THE RISE OF THE COBRA ) .
Αφήνει πίσω την νεόνυμφη έγκυο γυναίκα του και αποχωρεί από την τελετή ανάμεσα σε High-fives με τους πεζοναύτες φίλου του για τουρνέ καθήκοντος στο Ιράκ .
Ανάμεσα στις 4 περιοδείες του μέσα στα χρόνια (πέρασε γύρω στις 1000 μέρες εκεί) βλέπουμε μπρος-πίσω στον χρόνο στιγμές από την οικογενειακή του ζωή και πως αντιμετωπίζει κάθε φορά που επιστρέφει σπίτι σε ψυχολογικό επίπεδο έναν πόλεμο τον οποίον δεν μπορεί να τον ξεχάσει .
Δεν ηρεμεί στην γαλήνη της καθημερινότητας και είναι ένα βήμα πριν γίνει εκδικητής τιμωρός της νύχτας ... Μέχρι που ανακαλύπτει ένα νοσοκομείο που περιθάλπει ανάπηρους βετεράνους πολέμου και βρίσκει έναν καινούργιο στόχο στην ταραγμένη ζωή του : να σώσει ακόμη περισσότερους στρατιώτες απ' όσους δεν κατάφερε να φέρει πίσω από το Ιράκ (μια μοιραία απόφαση όπως φαίνεται στο τέλος της ταινίας) ...
Ο Κακός :
Ο Sammy Sheik ( ATTACK ON DARFUR , TRANSFORMERS 3: DARK OF THE MOON , LONE SURVIVOR ) είναι ο Mustafa , Τρομοκράτης Ελεύθερος Σκοπευτής με φυσικό eyeliner στο γερακίσιο μάτι και ιερή αποστολή στην μαύρη του καρδιά . Κάθε φορά που πλησιάζει ομάδα Αμερικάνων στην περιοχή ειδοποιείται μέσω κινητού τηλεφώνου από τους what's up φίλου του για να ξεκινήσει την εκκαθάριση από τις ταράτσες . Δεν γνωρίζουμε πολλά για την προσωπική του ζωή - εκτός από το ότι ο καλύτερος του φίλος έχει το παρατσούκλι "Ο Χασάπης" και τρυπάει κεφάλια μικρών παιδιών με ηλεκτρικό τρυπάνι . Ο Mustafa είναι παντρεμένος , έχει ένα μωρό και υπήρξε πρώην Ολυμπιονίκης στην σκοποβολή (έχει μια φωτογραφία σε ένα βρώμικο τοίχο του σπιτιού του που αποδεικνύει το γεγονός) .
Έχει βάλει στόχο να σκοτώσει τον καταζητούμενο για 180 εκατομμύρια "Θρύλο" ελεύθερο σκοπευτή των λευκών διαβόλων που εισέβαλαν στην χώρα του .
Το ίδιο βέβαια έχει κάνει και ο Kyle , μη μπορώντας να φύγει από την έρημο αν δεν περάσει μια σφαίρα από το κεφάλι του αντιπάλου του .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.