Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

HOUSEBOUND (2014)


Αν υπάρχει κάτι χειρότερο από σαχλές κωμωδίες , αυτό είναι οι σαχλές κωμωδίες τρόμου .
Στην συγκεκριμένη περίπτωση , έχουμε μια ταινία τρόμου η οποία μεταπηδάει με άνεση από μεταφυσικό θρίλερ σε κλασική περίπτωση slasher , και επιπλέον είναι αστεία χωρίς να χρειάζεται να προσπαθήσει - εννοώντας πως το καλαμπούρι δεν καλύπτει την νοσηρή ατμόσφαιρα και δεν είναι "ξερόλικου" τύπου κανιβαλίζω-στερεοτυπικούς-χαρακτήρες (βλέπε σχεδόν κάθε ταινία με ζόμπι της τελευταίας δεκαετίας που ήθελε να γίνει SHAUN OF THE DEAD με 10 δολάρια προϋπολογισμό - -ίσως να φταίει και το κλίμα της Νέας Ζηλανδίας) .
Γραμμένο και σκηνοθετημένο έντιμα από τον Gerard Johnstone με τις ευλογίες του συμπατριώτη του , Sir Peter Jackson .
Η Kylie Bucknell ( Morgana O'Reilly - NEIGHBOURS ) είναι μια προβληματική νεαρή γυναίκα . Μακριά από το σπίτι , πιθανόν χρήστης ουσιών και μπλεγμένη με κακές παρέες καταλήγει στο δικαστήριο μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα ληστείας ATM τράπεζας . Αντί φυλακής , η Kylie αναγκάζεται να τεθεί σε κατ οίκον περιορισμό στο σπίτι που μεγάλωσε - υπό την παρακολούθηση ιδιωτικής εταιρίας - και να ζήσει μια κανονική ζωή με την μητέρα της και τον πατριό της κοντά στην άνευρη φύση που προσφέρει το Bulford - "το διαμάντι με την λεωφόρο των δύο ακτών" .
Η μητέρα της νομίζει πως το σπίτι είναι στοιχειωμένο και προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα της σε ραδιοφωνική εκπομπή , ο πατριός δεν ασχολείται ιδιαίτερα με την μεταφυσική και προσπαθεί να βρει έναν τρόπο επικοινωνίας στον πραγματικό κόσμο με την Kylie , την στιγμή που το ίδιο το σπίτι έχει την δική του μυστική ιστορία και κάτι ζωντανό το οποίο βρίσκεται πίσω από τους τοίχους ....
Πέραν του "πνεύματος" που κατοικεί μέσα στο σπίτι , την κωμωδία την έχει αναλάβει ο χαρακτήρας του ιδιωτικού φρουρού της Kylie , Amos , ο οποίος τυχαίνει να είναι γείτονας και να γνωρίζει από μεταφυσικά φαινόμενα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.