Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

FOOTSTEPS (2006)


Γνωστό και ως VENGEANCE DAY .
Γραμμένο και σκηνοθετημένο στην γενέθλια χώρα του από τον Gareth Evans ( THE RAID ) . Αυτή είναι η πρώτη του ταινία , πριν αποχωρήσει για τα μεγαλεία της υπερβίαιης δράσης που τον περίμεναν στην Ινδονησία . Το τότε "ανεξάρτητο" site Twitch έκανε τον Evans αναγνωρίσιμο σε παγκόσμιο επίπεδο , εκθειάζοντας την ταινία του έναν μήνα πριν παιχτεί στο Swansea Film Festival της Ουαλίας . Ο άνθρωπος γύριζε Ιαπωνικού στυλ σινεμά στην Ουαλία , δεν υπήρχε περίπτωση να παραμένει στα κατσάβραχα για πολύ ...
Τα 76 λεπτά της ταινίας είναι η καταγραφή (με άφθονες χρονικές μεταφορές μπρος-πίσω σε μια προσπάθεια σκιαγράφησης του απροσάρμοστου στο να διατηρήσει οτιδήποτε όρθιο του χαρακτήρα του) της διαταραγμένης ζωής του νεαρού Andrew μέσα σε δυστοπικό προάστιο , ο οποίος βρίσκεται σταδιακά χωρίς οικογένεια , χωρίς δουλειά , χωρίς φιλικές ή ερωτικές σχέσεις και με μπόλικη διάθεση για δολοφονική βία . Λάδι στην ήδη φουντωμένη φωτιά της εκδικητικής μανίας εναντίον κάθε είδους κοινωνικής δομής που έχει μέσα του , ρίχνει μια τυχαία γνωριμία που θα κάνει αιμόφυρτος σε ένα σκοτεινό σοκάκι έξω από ένα νυχτερινό κλαμπ . Ο άνθρωπος που είχε αναλάβει να του σπάσει το κεφάλι με σίδερο δεν τα κατάφερε και ο κλήρος για συνέχιση του θεάματος έπεσε πάνω του από τον γουστόζο κάμεραμαν .
Από παραλίγο θύμα ο Andrew γίνεται σιωπηλός θύτης συμμετέχοντας ως ο δολοφόνος στην σιωπηλή καταγραφή με κάμερα των πράξεων που θέλουν να αποθανατίσουν οι καινούργιοι του φίλοι . Το snuff κύκλωμα που οργανώνει τα διάφορα σκηνικά τρόμου δεν θα κρατήσει για πολύ καιρό ακόμη ενεργή την λειτουργία του , καθώς ο Andrew θα σπάσει ακόμη περισσότερο μέσα του με αυτά που θα δει .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.