Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

DRACANO (2013)

 
"'Εχω τα όπλα , αυτό με κάνει να έχω δίκιο ..."
-Στρατηγός Hodges
 
Γραμμένο από τον Keith Shaw ( THE THING BELLOW , DEEP EVIL , MALIBU SHARK ATTACK , ICE ROAD TERROR , AVALANCE SHARKS ) και σκηνοθετημένο από τον Kevin O'Neill ( DINOCROC , DINOSHARK , SHARKTOPUS VS PTERACUDA ) .
Μια καταστροφική έκρηξη ηφαιστείου απελευθερώνει αρχαία φτερωτά πλάσματα που μοιάζουν με ψηφιακούς δράκους ! Οι επιστήμονες ανησυχούν πως πρόκειται για την αρχή αλυσιδωτής αντίδρασης ηφαιστειακών εκρήξεων σε όλο τον πλανήτη που θα οδηγήσει σε μια παγκόσμια ΔΡΑΚΟ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ !
Ο Corin Nemec ( PARKER LEWIS CAN'T LOSE , SAND SHARKS , JURASSIC ATTACK , DRAGON WASPS , ROBOCROC ) είναι ο καθηγητής Η(φεσι)στειολογίας Simon Lowell . Ο καθηγητής έχει αναπτύξει πρωτότυπη τεχνολογία άντλησης καθαρής ενέργειας από ηφαίστεια με την κωδική ονομασία K.R.O.N.O.S. . Με αυτό τον τρόπο εκτός από την παροχή άφθονης ενέργειας για τον λαό θα προλαβαίνει τις καταστροφικές επιπτώσεις που έχει μια έκρηξη ηφαιστείου . Βάζει το σχέδιο του σε εφαρμογή όταν ενεργοποιείται ένα ηφαίστειο στο Oregon , κοντά στο πανεπιστήμιο όπου δίνει διάλεξη . Το πανεπιστήμιο Bridgetown χρηματοδοτεί το πρότζεκτ του Lowell , αλλά δεν είναι ευχαριστημένο με τα πρώτα καταστροφικά αποτελέσματα του πειράματος . Ο Lowell φεύγει και τα λεφτά σταματούν άμεσα , αμαυρώνοντας το όνομα του στην επιστημονική κοινότητα ...
Στην πόλη γίνεται ανεπιθύμητος και προσπαθεί να ξεκαθαρίσει την υπόθεση πηγαίνοντας στο σημείο της έκρηξης . Η περιοχή είναι αποκλεισμένη και Αμερικάνοι κομάντος που μοιάζουν να έχουν βγει από επεισόδιο STARGATE SG-1 , προσπαθούν να εξολοθρεύσουν τα αυγά από μάγμα που έχουν διασκορπιστεί στην περιοχή πριν αυτά εκκολαφθούν ...
H Victoria Pratt ( MONGOLIAN DEATH WORM ) είναι η Carla Simms , καθηγήτρια Ηφαιστειολογίας στο πανεπιστήμιο . Θεωρεί τον Lowell ροκστάρ . Απολύεται μαζί με τον Lowell , αλλά δεν την ενδιαφέρει αφού είναι κρυφά ερωτευμένη μαζί του . Ακολουθεί τον Lowell παρέα με την 17χρονη κόρη του Heather ( Mia Faith ) .
H Gina Holden ( FLASH GORDON , SAND SHARKS , AVALANCE SHARKS ) είναι η Diana Fankhauser , διευθύντρια του επιστημονικού τμήματος του πανεπιστημίου . Μετά την συμμετοχή της στο τηλεοπτικό ανοσιούργημα του FLASH GORDON (2007) , ήρθε η ώρα των ρόλων σε μεταμεσονύχτιες κρυπτοζωικές βιντεο-περιπέτειες .
Η Dominika Juliet ( JEREMIAH , DARK ANGEL , ANDROMEDA , DRAGON WASPS ) είναι η συνομοσιολόγος βοηθός ρεπόρτερ , Brayden Adcox . Η Δρακο-αποκάλυψη μπορεί να της στοίχησε τη δουλειά , αλλά η πραγματικότητα απογείωσε την καριέρα της (κάτι που αντιστρέφεται λίγο πριν τους τίτλους τέλους , γιατί σε αυτές τις ταινίες πάντα κάποιο πλάσμα μένει ζωντανό για να συνεχίσει το είδος) .
O Troy Evans ( TEEN WOLF , NEAR DARK , HALLOWEEN 5 , THE LAWNMOWER MAN , DEMOLITION MAN , ER ) είναι ο στερεοτυπικός Στρατηγός Hodges . Ο τροφαντός εκδικητής είναι έτοιμος να ανατινάξει τον πλανήτη για να προστατεύσει την χώρα . Ο στρατός θέλει να ρίξει πυρηνικά μέσα στο ηφαίστειο για να παγιδέψει τα πλάσματα . Χρειάζεται το σχέδιο K.R.O.N.O.S. του Lowell για να τα καταφέρει . Ομάδα σκληροτράχηλων κομάντος θα συνοδεύσει τον καθηγητή μέσα στο ηφαίστειο σε μια αποστολή χωρίς γυρισμό (και χωρίς αποτέλεσμα - η λύση έρχεται αργότερα με την κόρη του καθηγητή να σώζει τον πλανήτη) ...
ΟΙ "ΔΡΑΚΑΝΟΙ" :
Οι Δράκανοι (ο τίτλος/λογοπαίγνιο της ταινίας αναφέρεται στο ηφαίστειο που "γεννάει" δράκους και όχι τους ίδιους τους δράκους , οπότε ο κρυπτοζωικός όρος είναι δόκιμος) είναι ημιδιάφανα ψηφιακά τέρατα που βρίσκονται μόλις ένα βήμα πριν τις κινούμενες πλαστελίνες του Ray Harryhausen δεν κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση . Στις αρχές της δεκαετίας του '80 , ο στρατός είχε ρίξει πυρηνικά (;) μέσα στο ίδιο ηφαίστειο , προκαλώντας τότε μια πρωτόγνωρης έντασης έκρηξη η οποία τα έβγαλε στην επιφάνεια . Το γεγονός είχε καταφέρει να αποσιωπηθεί από την κυβέρνηση με συνοπτικές διαδικασίες . Τα μαγμα-τέρατα με την βοήθεια της ραδιενέργειας έχουν φτάσει σε άλλα επίπεδα επιθετικότητας και εξωτερικής θωράκισης , κάνοντας την καταστροφή τους σχεδόν αδύνατη από σύγχρονα όπλα . Υπάρχουν ακόμη 20.000 αυγά και μια μαμά δράκαινα μέσα στο συγκεκριμένο ηφαίστειο . Αν βγουν και αρχίσουν να αναπαράγονται εκτός ηφαιστείου , αυτό θα σημάνει το τέλος της ανθρωπότητας ...
Οι Δράκανοι φαίνεται να υπήρχαν από πάντα σύμφωνα με τον Keith Shaw (ο σεναριογράφος) και τον στρατό , εξ ου  και οι μυθολογικές αναφορές των δράκων του παρελθόντος . Οι φεσολογικές αναφορές για εξωγήινους στην Περιοχή 51 ήταν ένα έξυπνο κατασκεύασμα με σκοπό να στραφεί αλλού το κοινό .
Υπάρχουν τρία λειτουργικά στρατιωτικά κέντρα αντιμετώπισης δράκων , δύο στην Αμερική και ένα στη Ρωσία (και όλα αυτά αναφέρονται με σοβαρό ύφος) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.