Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

INTO THE STORM (2014)


Γραμμένο με αίσθημα αλληλεγγύης εναντία στις φυσικές καταστροφές - όσο ψηφιακές κι αν είναι αυτές - από τον John Swetnam ( STEP UP: ALL IN ) και σκηνοθετημένο από τον Steven Quale ( FINAL DESTINATION 5 ) .
Τα 50 εκατομμύρια δολάρια που πέταξε μέσα στον κυκλώνα η παραγωγή απέφεραν μόλις 47 (σε αντίθεση με το επίσης μας-κυνηγάει-ψηφιακός-κυκλώνας TWISTER του 1996 όπου τα 92 'μύρια στροβιλίστικαν σε 246) .
Η ιστορία διαδραμματίζεται στη μικρή Αμερικάνικη πόλη Silverton κατά την διάρκεια μιας ημέρας .
Μια ομάδα τηλεοπτικών κυνηγών ανεμοστρόβιλων ετοιμάζεται για την επόμενη μεγάλη ευκαιρία να καταγράψει κάτι καλό - τα λεφτά τελειώνουν και το στούντιο πιέζει για υπερθέαμα (τόσο μέσα , όσο και έξω από την ταινία) .
Δύο αδέλφια , ο Donnie ( Max Deacon - TAKE DOWN ) και ο Trey ( Nathan Kress - CHICKEN LITTLE , VIDEO GAME HIGH SCHOOL ) , προσπαθούν να καταγράψουν σε βίντεο μια "χρονοκάψουλα" με μηνύματα από όλους τους τελειόφοιτους μαθητές του τοπικού λυκείου για να έχουν να θυμούνται ανουσιότητες 25 χρόνια αργότερα . Ο Donnie είναι ο μεγάλος , ο πιο σοβαρός αλλά και ο πιο προβληματικός από τους δύο , αφού ο μικρός είναι απλά ατίθασος χαβαλές .
Ο πατέρας τους Gary ( Richard Armitage - o cgi Νάνος Βασιλιάς Thorin στα HOBBIT ) είναι καθηγητής στο λύκειο και έχει επιπλέον απαιτήσεις από τους γιους του . Η μητέρα έχει πεθάνει σε αυτοκινητιστικό μερικά χρόνια πριν και η οικογένεια φαίνεται να διαλύεται , αλλά η αφύσικη καταστροφή θα τους ξανά ενώσει πιο δυνατούς από ποτέ . Η κορμοστασιά του Armitage φέρνει στον νου τον Gerard Butler μετά το ξεφούσκωμα από τους 300 (2006) , οπότε ο καθηγητής ίσως θα έπρεπε να αντιμετωπίσει τρομοκράτες που κρατούν ομήρους μέσα στο λύκειο - κατά την διάρκεια κυκλώνα - για να είχαμε καλύτερα αποτελέσματα !
Δύο άλλα αδέλφια , μεγαλύτεροι σε ηλικία αλλά μικρότεροι σε νοημοσύνη , καταγράφουν τα σαχλά κασκαντεριλίκια τους περιμένοντας ή να σπάσουν τον σβέρκο τους , ή να κάνουν όνομα στο youtube . Είναι η κωμική ανακούφιση στην όλη ψηφιακή αποκάλυψη .
Η Sarah Wayne Callies ( PRISON BREAK , THE WALKING DEAD ) είναι η Allison Stone Ph.D. Μετεωρολόγος . Χωρισμένη με μια ανήλικη κόρη . Δουλειά της είναι να ανακαλύπτει που θα εμφανιστούν οι κυκλώνες με τα sci-fi μηχανήματα που έχει μέσα στο βαν της ώστε το τηλεοπτικό συνεργείο να μπορέσει να πάει έγκαιρα για να τους βιντεοσκοπήσει . Ο Gary την σώζει από τον φονικό κυκλώνα και αναπτύσσεται συμπάθεια λόγω παρόμοιας οικογενειακής αναπηρίας .
O Matt Walsh ( SEMI-PRO , DRILLBIT TAYLOR , STEP BROTHERS , THE HANGOVER , RENO 911! , TED ) είναι ο Pete , ο οδηγός του μεταποκαλυπτικού οχήματος που αντέχει στους ανεμοστρόβιλους/κυκλώνες και ακούει (μαρσάροντας) στο όνομα Titus . Δεν του αρέσει που έχει στην ομάδα του την Allison Stone Ph.D , γιατί την θεωρεί μη αποτελεσμάτική στο να βρίσκει έγκαιρα τους κυκλώνες . Από τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές είναι ο μόνος που καταφέρνει να βρεθεί "μέσα στην καταιγίδα" (μέσα στο μάτι του κυκλώνα δηλαδή όπως αναφέρει ο ελληνικός τίτλος) και να απολαύσει τα τελευταία λεπτά της ζωής του φτάνοντας μέχρι τα σύννεφα .
Οι δεύτεροι ρόλοι του σε κωμωδίες κάνουν την φάτσα του γνωστή , αλλά ευτυχώς εδώ κρατάει σοβαρό χαρακτήρα και σώζει την μέρα με την αυτοθυσία του .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.