Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

THE REMAINING ( 2014)


Κάντε την προσευχή σας και πιστέψτε πως θα φύγετε από τους πρώτους όταν συμβεί η "Αρπαγή" σε άλλη μια παρανοϊκή περιπέτεια syfy-χριστιανισμού !
Οι αγγελικές τρομπέτες ηχούν , τα κορμιά πέφτουν στο πάτωμα με παγωμένα βλέμματα και οι "αμαρτωλοί" παραμένουν να περιφέρονται με δόντια που τρίζουν και άλαλα χείλη σε έναν πλανήτη που καταστρέφεται , καθώς αεροπλάνα και χοντρό χαλάζι πέφτει από τους ουρανούς !
Γραμμένο με την καινή διαθήκη στο ένα χέρι και σκηνοθετημένο με αγχωμένη ευλάβεια από τον Casey La Scala ( παραγωγός των DONNIE DARKO , A WALK TO REMEMBER , AMYTIVILLE: THE AWAKENING ) .
Παρέα κολλητών φίλων διασκεδάζει στον γάμο της Skylar ( Alexa PenaVega - το κοριτσάκι από τα SPY KIDS ) και του Dan ( Bryan Dechart - STEP UP 3D , TRUE BLOOD ) . Ο Βιβλικός Τιμωρός Της Αγάπης και των Ουρανών όμως έχει άλλα σχέδια καθώς μέσα σε μια στιγμή εξαπολύει τόση καλοσύνη που ο κόσμος γυρίζει ανάποδα και οι καλεσμένοι του γάμου αρχίζουν να πέφτουν νεκροί ! Στακάτος θόρυβος τύπου "ΜΠΒΟΥΑΑΑΑΜ" γνωστός από το τρέιλερ του INCEPTION χρησιμοποιείται για ήχος Αγγελικής Τρομπέτας και αρχίζει να ακούγεται , αεροπλάνα πέφτουν , ακολουθεί χαλάζι και τελικά δαιμονικές ψηφιακές μορφές ατμού ξεκινούν να προσπαθούν να σκοτώσουν τους περιπλανώμενους στο εφιαλτικό τοπίο . Οι εκκλησίες αποτελούν τα μοναδικά ασφαλή σημεία ξεκούρασης και περισυλλογής , αλλά ακόμη και εκεί το ψυχόδραμα ακολουθεί τους επιζώντες με γυναίκες να γεννούν νεκρά παιδιά (αθώοι και αληθινοί πιστοί αναχωρούν άμεσα για την βασιλεία των ουρανών , οι υπόλοιποι καλά θα κάνουν να τρέξουν πανικόβλητοι) ....
Η κάμερα του Tommy ( Johnny Pacar - MAKE IT OR BREAK IT , ZOMBIE APOCALYPSE ) καταγράφει τις τελευταίες μέρες της ανθρωπότητας , ταυτόχρονα με την κάμερα του σκηνοθέτη , πηδώντας από κινηματογραφική αφήγηση σε βίντεο οπτική άποψη .
Η πίστη το μόνο που καταφέρνει να δώσει σε όσους έχουν απομείνει είναι μια σπασμένη μέση και ένα αιώνιο χαμόγελο αγαλλίασης ...
------------------------------------------
Προτείνεται για διπλή προβολή μεταφυσικής αγωνίας με το LEFT BEHIND (2014) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.