Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

KRAMPUS: THE CHRISTMAS DEVIL (2013)


Γραμμένο , χρηματοδοτούμενο και βιντεο-σκηνοθετημένο από τον Jason Hull ( CURSE OF THE WOLF , CHASING DARKNESS , KRAMPUS: THE DEVIL RETURNS ) με σκοπό να σου καταστρέψει τα Χριστούγεννα για πάντα .
Σύμφωνα και τον θρύλο του Άγιου Νικόλα/Βασίλη που μοιράζει δώρα στα καλά παιδιά κάθε Χριστούγεννα , υπάρχει και ο δαιμονικός Krampus , ο οποίος είναι ο αδελφός του και αντί για δώρα μοιράζει πόνο και θάνατο στα αμετανόητα κωλόπαιδα . Αντί για κόκκινη γιορτινή ρόμπα , φοράει μια βρώμικη σκούρα μπλε . Αντί για ροδαλός χοντρούλης είναι σκελετωμένος φρίκουλας . Αντί για σάκο με καλούδια , έχει σάκο με αιχμηρά αντικείμενα και εργαλεία βασανιστηρίων . Έχει διορία κάθε χρόνο να τιμωρήσει/τεμαχίσει όλα τα άτακτα παιδιά του κόσμου μέχρι τα μεσάνυχτα τις 25 Δεκεμβρίου .
Τους βλέπουμε και τους δύο να συζητούν την φετινή λίστα (2013) . Ο Άγιος Νικόλας θα μπορούσε να έχει βγει από κάποιο επεισόδιο του SONS OF ANARCHY , γεγονός που κάνει την μηχανόβια εμφάνισή του ακόμη πιο ιλαρή με την κόκκινη στολή .
Ο Jeremy Duffin ( A.J. Leslie - CHASING DARKNESS ) είναι αστυνομικός σε μια μικρή πόλη , ο οποίος ερευνά μια περίεργη υπόθεση χαμένων παιδιών . Η έρευνα έχει εντοπίσει μια συγκεκριμένη δύσβατη περιοχή όπου φαίνεται να έχουν εξαφανιστεί τα περισσότερα . Μέσα του πιστεύει πως τα παιδιά έχουν πέσει θύμα απαγωγής και πως ο απαγωγέας τους είναι ο ίδιος που τον είχε απαγάγει όταν ήταν ανήλικος και άτακτος . Τις ελεύθερες ώρες του συνηθίζει να χαλαρώνει με ένα ποτήρι ουίσκι την ίδια στιγμή που κάνει πως αυτοπυροβολείται με το άδειο όπλο του .
Ο Jeremy συνεχίζει την έρευνα για τον δαιμονικό απαγωγέα με την βοήθεια δύο συναδέλφων του οι οποίοι θυμίζουν περισσότερο παραστρατιωτικούς λαθροθήρες , αλλά το δαιμονικό πνεύμα έχει παλιούς λογαριασμούς μαζί του που δεν έχουν κλείσει ακόμη .
Ο KRAMPUS :
Ο αδελφός του Άϊ Νικόλα/Βασίλη αράζει σε άνετη κοντραπλακέ/στιροφομ σπηλιά όπου και μεταφέρει τα θύματα του . Μέσα στη σπηλιά έχει ένα κοτέτσι για να τοποθετεί τα άτακτα παιδάκια που περιμένουν την τιμωρία τους και μια αλυσοδεμένη ημίγυμνη γυναίκα για να χουφτώνει που και που . Ακόμη και οι δαίμονες έχουν ανάγκες .
Ο Άγιος Νικόλας/Βασίλης δεν φαίνεται να είναι καλύτερος , γιατί όλο του βάζει τις φωνές πως δεν θα προλάβει για άλλη μια χρονιά τις δουλειές του αν είναι να κάθεται και να χουφτώνει το γκομενάκι όλη την ώρα (ο ηθοποιός που έκανε τον Άγιο , τρόμαξε στα αλήθεια το παιδάκι που ήταν φυλακισμένο στη "σπηλιά" και το έκανε να κλαίει και να φύγει από το γύρισμα) !
Η αποκριάτικη αμφίεση του Krampus δεν αφήνει περιθώρια για κοντινά πλάνα , εκτός αν είναι "κουνημένα" από την ένταση της ψευτο-δράσης - η αποκάλυψη της μουτσούνας στα τελευταία 20 λεπτά κάνει ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.