Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

THE ATTICUS INSTITUTE (2015)

 
"Δεν παίζεις παιχνίδια με τον Διάβολο , κι αν το κάνεις , σίγουρα δεν φτιάχνεις εσύ τους κανόνες .."
 
Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Chris Sparling ( ATM ) . Τα λεφτά τα έβαλε "ένας" από τους παραγωγούς του THE CONJURING (2013) .
Ο Δόκτωρ Henry West ( William Mapother - LOST ) είναι ο ιδρυτής του Ινστιτούτου Ψυχολογικών Ερευνών Atticus . Σκοπός του ήταν να μελετήσει την τηλεκίνηση και άλλα παραφυσικά φαινόμενα . Από το εργαστήριο πέρασαν χιλιάδες άνθρωποι σε διάστημα 10 ετών , μερικοί εκ των οποίων παρουσίασαν ανεξήγητες από την επιστήμη ικανότητες .
Με το πέρασμα των χρόνων , ανάμεσα στις μέτριες περιπτώσεις , ένας ψυχο-τσαρλατάνος που θέλησε να αποκτήσει φήμη κατάφερε να τσαλακώσει την φήμη τόσο του Ινστιτούτου , όσο και του ιδρυτή του , παρουσιάζοντας μούφα δυνάμεις τηλεκίνησης . Ο δόκτωρ μπορεί να απογοητεύτηκε , αλλά δεν περίμενε αυτό που θα συμβεί μερικά χρόνια αργότερα ...
Το Φθινόπωρο του 1976 διεξάχθηκε μια σειρά ψυχολογικών πειραμάτων πάνω σε μια φαινομενικά κατατονική κοπέλα , την Judith Winstead ( Rya Kihlstedt - SHE CREATURE ) . Η νεαρή γυναίκα βρέθηκε εκεί μετά από παρέμβαση της αδελφής της , καθώς άρχισε να φέρεται περίεργα μετά από ένα ατύχημα σε πάγο και να διαβάζει "παράξενα" βιβλία αποκρυφισμού .
Αυτή έμελλε να είναι ο πρώτη φορά που καταγράφεται πραγματική περίπτωση δαιμονισμού από την κυβέρνηση .
Φυσικά το FBI και ο στρατός θεώρησε φυσικό να επέμβει και να αναλάβει την υπόλοιπη - πλέον - απόρρητη έρευνα με σκοπό να χρησιμοποιήσει την οντότητα που κατοικεί στον δαιμονισμένο ως όπλο . Ο νεαρός τότε Πράκτορας Robert Koep ( Julian Acosta - THE LORDS OF SALEM ) στέλνεται να ελέγξει τα δεδομένα , κάτι που θα κάνει την Judith να αρχίσει να επιδεικνύει πιο έντονα τις απόκοσμες δυνάμεις της ! Οι αρχικοί επιστήμονες θα απομακρυνθούν και θα αναλάβουν οι στρατιωτικοί (με επέμβαση εξορκισμού που έχει μοιραίο τέλος για όλους τους εμπλεκόμενους) .
Τα πάντα καταγράφονται σε κάμερα και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν έρχονται στο φως της δημοσιότητας 40 χρόνια αργότερα , καθώς η συγκεκριμένη περίπτωση σήμανε το τέλος του Ινστιτούτου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.