Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

TAKEN 3 (2014)

Γραμμένο και σκηνοθετημένο από την ίδια ομάδα που έκανε και τις προηγούμενες δύο ταινίες : Luc Besson , Robert Mark Kamen και Olivier Megaton .
Ο Liam Neeson ( NON-STOP ) επιστρέφει για τελευταία (;) φορά ως ο πάντα έτοιμος για δράση πρώην Πράκτορας της CIA , Bryan Mills .
Η Famke Janssen ( X-MEN ) είναι η πρώην γυναίκα του Mills , Lenore St Stuart . Μετά τα γεγονότα της προηγούμενης ταινίας περίμενα να τους δω να ζουν μαζί . Είναι ακόμη με τον πλούσιο άντρα της , αλλά ο γάμος τους είναι στα τελειώματα και σκέφτεται να τον χωρίσει για να επιστρέψει στον Mills . Γεγονός το οποίο δεν συμβαίνει ποτέ , αφού καταφέρνει ακούσια να βρεθεί για άλλη μια φορά στο κρεβάτι του πρώην συζύγου της με κομμένο τον λαιμό ...
Η Maggie Grace ( LOST ) επιστρέφει ως η ακόμη έφηβη (;) κόρη του Mills . Τώρα πηγαίνει πανεπιστήμιο και συζεί με τον φίλο της . Μαθαίνει πως είναι έγκυος και αποφασίζει να το κρατήσει μέχρι το τέλος της ταινίας (ίσως στο 4 κάποιος θα "πάρει" το εγγόνι του Mills και θα το μετανιώσει πικρά) . Την απαγάγουν για άλλη μια φορά , αλλά για λίγο . Δεν νομίζω να ασχοληθεί ποτέ με το τραγούδι , γιατί τώρα ξεκινάνε άλλα στην ζωή της ...
O Forest Whitaker ( GHOST DOG ) είναι ο ιδιόρρυθμος ντετέκτιβ , Franck Dotzler . Έξυπνος , μεθοδικός , εκκεντρικός σε σημείο ψυχαναγκασμού και έτοιμος να αναλάβει δράση για να πιάσει τον Mills , αφού η αστυνομία τον θεωρεί ένοχο για την δολοφονία της γυναίκας του . Η επικοινωνία μεταξύ των δύο αντρών μέσω κινητών τηλεφώνων θυμίζει άλλες εποχές καταδίωξης , τύπου THE FUGITIVE (1992) , αλλά υπάρχει μια άσπονδη συμπάθεια εκ μέρους του Dotzler - ακόμη και ο Mills του εύχεται καλή τύχη στην αποστολή του . Ο ντετέκτιβ έχει καταλάβει από την αρχή πως ο Mills είναι αθώος , αλλά η θέση του προστάζει να παίζει με τους κανόνες του νόμου και δεν μπορεί να χαλαρώσει ώστε να τον αφήσει να δράσει όπως έχει συνηθίσει να δρα τόσο καιρό χωρίς συνέπειες . Τυλίγει τα δάχτυλα του χεριού του με ένα λάστιχο και έχει πάντα μαζί του ένα πιόνι από σκάκι (τον ίππο συγκεκριμένα) .
Ο/Οι Κακός/οι :
Ο Dougray Scott ( DEEP IMPACT , MISSION: IMPOSSIBLE II , HEMLOCK GROVE ) είναι ο πλούσιος σύζυγος της Lenore , Stuart St John . O Stuart έκανε μπίζνες με ανατολικοευρωπαίους και τελευταία πουλούσε όπλα . Μια μεγάλη δουλειά στράβωσε και ο συνεργάτης του θέλησε να του υπενθυμίσει τις οφειλές του σκοτώνοντας την γυναίκα του . Εκείνος φρόντισε να παγιδέψει τον Mills ώστε να έχει δύο τρυγόνια με έναν σμπάρο - να καβατζώσει τα λεφτά της ασφάλειας δηλαδή και να στρέψει τον Mills εναντίον των μαφιόζων . Δέχεται τις περιποιήσεις του Mills (με bonus βασανιστήριο νερού σε αποθηκάκι μέσα σε λίμνη) πριν τον παραδώσει αιμόφυρτο στην αστυνομία (με υπόσχεση θανάτου πως θα τον βρει όταν τον βγάλουν έξω οι ακριβοπληρωμένοι δικηγόροι του μετά από χρόνια - βλέπε ξανά πιθανή TAKEN 4 σύνδεση με το εγγόνι) .
Ο Adam Spruell ( THE HURT LOCKER , SNOW WHITE & THE HUNTSMAN , THE LAST SHIP ) είναι ο Ρώσος εγκληματίας/έμπορος όπλων/πρώην KGB/Ειδικές Δυνάμεις με αιματοβαμμένη δράση στο Αφγανιστάν και τρουλο-τατουάζ από τα χρόνια φυλακής στη πλάτη , Oleg Malankov .
Η τελική αναμέτρηση με τον Mills γίνεται στο ακριβό ρετιρέ διαμέρισμα του . Τον έπιασε στον ύπνο ο Mills και δεν μπήκε καν στον κόπο να φορέσει ρούχα . Είναι τόσο σίγουρος για τον εαυτό του που καταστρέφει το σπίτι του με το αυτόματό του φορώντας μόνο ένα λευκό εσώρουχο και μια ρόμπα ! Φυσικά στην μάχη σώμα με σώμα , μπορεί να καταφέρνει μερικά σκληρά χτυπήματα , αλλά καταλήγει με σπασμένα πλευρά ανάσκελα πάνω σε σπασμένα έπιπλα με το χέρι του Mills να του σφίγγει το λαρύγγι  ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.