Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

THE HOUSES OCTOBER BUILT (2014)


Όπου διαβάζεις "από τους ή από τον παραγωγό των INSIDIOUS και PARANORMAL ACTIVITY" , ξέρεις πως σε περιμένει θέαμα τύπου το-βρήκαμε-μέσα-σε-κάμερα-άρα-είναι-αλήθεια-αλλά-ξέρουμε-όλοι-πως-είναι-φανταστική-ιστορία-γιατί-βλέπουμε-ταινία-οπότε-η-ψευδαίσθηση-είναι-μισή !
Αυτή τη φορά η "αλήθεια" είναι μισή , αφού οι ίδιοι άνθρωποι που γύρισαν το ντοκιμαντέρ με τον ίδιο τίτλο το 2011 , μεταφέρουν την εμπειρία τους (με αιματοβαμμένη κατάληξη για της ανάγκες του έξτρα ελεγχόμενου σοκαρίσματος) στην μεγάλη οθόνη .
Γραμμένο από τους πρωτοεμφανιζόμενους Zack Andrews , Jeff Larson και Jason Zada .
Σκηνοθετημένο από τον ηθοποιό Bobby Roe (δευτερεύοντας ρόλος χαρακτήρα background στο ξεχασμένο από θεό και ανθρώπους SUPERMAN RETURNS) .
Τον Οκτώβριου του 2013 πέντε φίλοι ξεκινούν το "Ακραίο Στοίχειωμα" , αποφασισμένοι να βρουν αληθινό τρόμο πίσω από τις συνηθισμένες αποκριάτικες παραδόσεις των "Στοιχειωμένων Σπιτιών" που ανοίγουν κάθε Halloween στην Αμερική (γύρω στις 2500 επιχειρήσεις) . Ονόμασαν έτσι το οδικό ταξίδι καταγραφής της αλήθειας με κάμερες , γιατί θέλουν να διασχίσουν πάνω από τις προλήψεις της Αμερικάνικης Ηπείρου με το RV τους και να ανακαλύψουν τον απόλυτο τρόμο .
Φυσικά και τους παίρνει ο διάολος που ακούει στο όνομα της Στοιχειωμένης Επιχείρησης "Μπλέ Σκελετός"  , αφού από την στιγμή που η ταινία ξεκινάει με γνωμικό από τον συγγραφέα Walter Jon Williams "Δεν φοβάμαι λυκάνθρωπους , ή βρικόλακες , ή στοιχειωμένα σπίτια . Φοβάμαι για αυτά που μπορούν να κάνουν αληθινοί άνθρωποι σε άλλους αληθινούς ανθρώπους" , ξέρεις πως αληθινοί άνθρωποι θα ξεπεράσουν την απλή σκατένια φύση τους και θα κάνουν απάνθρωπα πράγματα πάνω σε άλλους αληθινούς ανθρώπους !
Η μοιραία κατάβαση στην παράνοια των κυκλωμάτων του συγκεκριμένου είδους διασκέδασης καταλήγει στο ακραίο θέαμα/βίωμα που προσφέρει η"ομάδα" Μπλέ Σκελετός μετά από ειδική πρόσκληση παρακολούθησης ενός υποτιθέμενου σόου τους που θα συνέβαινε σε μυστική τοποθεσία .
Το να μπαίνεις στο μάτι τέτοιου είδους ανθρώπων με την πρωτευουσιάνικη άνεση σου , δεν βγαίνει ποτέ σε καλό (ειδικά αν δεν γνωρίζεις την γροθιά-μιας-ίντσας για να μπορέσεις να γλυτώσεις από υπόγειου τύπου κακοτοπιές) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.