Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

AVH: ALIEN VS HUNTER (2007)












" .. ήρθε απ'το διάστημα ... περπατάει στο ταβάνι .. μοιάζει με αράχνη που παίρνει αναβολικά .. είναι εξωγήινος !"
Τι περίμενες δηλαδή ; Θα έβγαιναν δύο Alien vs Predator το 2004 και το 2007 , και η Asylum θα έμενε με σταυρωμένα τα χέρια !;
Το χέρι στη τσέπη , η κάμερα στο χέρι , οι εφετζήδες στις καρέκλες τους (που πριν είχαν δουλέψει στο FANTASTIC FOUR και είπαν να κάνουν ένα διάλειμμα) , και έτοιμο το εκατομμύριο για νέα ταινία ! Εκατομμύριο είπα ; Επειδή είμαστε και οικονόμοι , μόλις 500 χιλιάρικα μας βγήκε ο προϋπολογισμός !
Ο William Katt (CARRIE , ο GREATEST AMERICAN HERO για αυτούς που ασχολούνται με τηλεοπτικές σειρές - ο ήρωας στα HOUSE I & IV , για όσους την βρίσκουν με τον περίεργο φαρσο-τρόμο , CYBORG 3 , PIRANHA) , είναι ο 60ης δημοσιογράφος Lee Cussler . O Lee ανακαλύπτει πεσμένο διαστημόπλοιο και έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον εξωγήινο επισκέπτη . Ο σερίφης που ήταν μαζί του , δεν ήταν τόσο τυχερός , αφού γίνεται το πρώτο θύμα ... Το πρόβλημα με τον Lee , είναι πως οι υπόλοιποι κάτοικοι της επαρχιακής πόλης , τον αντιμετωπίζουν ως φαντασιόπληκτο , αφού τον τελευταίο καιρό γράφει για κάτι φεσο-συνομωσιολογικές εφημερίδες !
Ο εξωγήινος της ταινίας , είναι ειδική περίπτωση , γιατί είναι και μισός ψηφιακή κατσαριδο-αράχνη ! Δηλαδή , έχει τεράστιο σώμα αράχνης που μπορεί να εκσφεντονίζει αυτοκίνητα απ'τον δρόμο , με ανθρώπινο κορμό , κάτι σαν αλογάκι της παναγίας τώρα που το ξανασκέφτομαι , ή αραχνο-κένταυρος , ή "αραχνένταυρος" ;!
Όπως καταλαβαίνει κανείς , το τρέξιμο ξεκινά , και η χαρακτήρες αρχίζουν καρδιοαγγειακή γυμναστική στο τοπικό δάσος . Ο εξωγήινος τους την πέφτει απ'τα δέντρα και τους κάνει ματάκια πίσω απ'τους κορμούς , δημιουργώντας μια ευχάριστη ατμόσφαιρα ...
Μεγάλη στιγμή , όταν εμφανίζεται ο δεύτερος εξωγήινος , ο οποίος είναι διαγαλαξιακός κυνηγός , με γκαζοτενεκέ πανοπλία που θυμίζει κάτι μεταξύ κονκισταδώρος και κινέζος χωρικός , και κυνηγάει τον πρώτο ! Με αόρατο καμουφλάζ , κεντρικό κόκκινο μάτι/φανάρι , κυψελωτή όραση , πλατύγυρο μεταλλικό καπέλο και όλα τα γνωστά κόλπα ! Ούτε αυτός συμπαθεί ιδιαίτερα τον ιθαγενή πλυθησμό .
O Randy Mulkey (ξεκίνησε ως μούτρο στο NINJA 3: THE DOMINATION , έχει εμφανιστεί σε μικρούς ρόλους στις σειρές STAR TREK: DEEP SPACE NINE , SPACE ABOVE AND BEYOND , THE INVISIBLE MAN , TREMORS , VERONICA MARS ... Tον έχεις δεί στα UNIVERSAL SOLDIERS , QUANTUM APOCALYPSE και SUPER SHARK) είναι ο Chris Valentine . Ηγετική μορφή . Ο τύπος με το φυλακόβιο μουστάκι και τις γνώσεις στην επιβίωση . Δεν γουστάρει τον Lee , λόγο κάποιου παλαιότερου άρθρου . Οι τρελοί με τα χακί είναι οι μόνοι που έχουν ράδιο , όπλα , και προμήθειες . Άν γνωρίζεις κάποιον , μένεις φίλος του !
Kάποια στιγμή , εμφανίζονται και οι παραστρατιωτικοί φίλοι του , απογειώνοντας την δράση ...
Η Dedee Pfeiffer (μικρότερη αδελφή της Michelle) , είναι η Ηilary . Κάτι παίζει με τον Lee μάλλον .
--------------------------------------------------
Φυσικά , πεσμένο διαστημόπλοιο σημαίνει επαναλαμβανόμενοι κλειστοί χώροι , διάδρομοι , αγωνία , γλίτσα στα τοιχώματα και πολλά κοντινά στο πάνω μέρος του κορμού του εξωγήινου ..
ΣΤΙΓΜΗ ΦΕΣΑ , όταν ο εξωγήινος κυνηγός στο τέλος της ταινίας , βγάζει το κράνος του και απολαμβάνει μια Heineken , καπνίζοντας το τσιγαράκι του ...
Μμμμμ , παράλληλο σύμπαν .
Αυτός , ή εμείς ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.