Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

BUDAK IBLIS (2002)

Κρίνοντας όσο πιο αυστηρά μπορώ τις δυτικές βιντεοπαραγωγές (γιατί μπορώ , μιας και έχω υποφέρει αρκετά απο αυτές , όλα αυτά τα χρόνια) , θα μπορούσα να πώ πως στην Μαλαισία ξέρουν τι κάνουν ! Και αυτό δεν το λέω έτσι ! Πέρα απο το χαμηλό του κόστους της παραγωγής και των φεσο-φωτοσοπ ειδικών εφέ , έχουμε να κάνουμε με μια διασκεδαστική εφηβική , μεταφυσική ταινία τρόμου , που βάζει κάτω αρκετές αστοχίες της Brain Damage Films και του υπόλοιπου "φάκ-γιέα" συφερτού !
Νεαρή κοπέλα , ο παρίας του χωριού της , κάνει συμφωνία με κάποιον τοπικό δαίμονα ( Iblis συμαίνει δαίμονας ) . Η κοπελιά είναι παραμορφωμένη και κούτσαβλη , και κάτι κάγκουρες με μπεμβέ , κάνουν την πλάκα τους ξεφτιλίζοντάς την καθημερινά ! Ήρθε επιτέλους η ώρα να το πληρώσουν τα κολόπαιδα ! Ο Δαίμονας εμφανίζεται μέσα απο ψηφιακές αστραπές , ερχόμενος με φόρα απο ένα βιβλίο με πατροπαράδωτη πεντάλφα στο εξώφυλλο ! Ο Δαίμονας δίνει στην κοπέλα την χαμένη της ομορφιά  , αλλά όχι και την ικανότητα να περπατάει σαν κανονικός άνθρωπος . Επίσης της δίνει και μια μικρή βαλίτσα και ένα μαγικό Νύχι Του Θανάτου , για να μαζέψει τις ψυχές των νέων που την κορόϊδευαν γι'αυτόν ! Τουλάχιστον απο αυτά που βλέπω , αυτά καταλαβαίνω , γιατί δεν κατέχω απο Μαλαισιανά ! Το κορίτσι , έχοντας μεταμορφωθεί σε τρέντυ γκομενάκι , πάει στο ξενοδοχείο όπου αράζει η υπόλοιπη κούλ παρέα για το σαββατοκύριακο (κάνουν και'κει τέτοια) ! Νοικιάζει ένα δωμάτιο , αφού κάνει εντύπωση με την εμφανισή της στους πέφτουλες , και για το υπόλοιπο της ταινίας , παρακολουθούμε νεαρούς Μαλαισιανούς να κάνουν χρήση ναρκωτικών , ή να χαμουρεύονται ( μη πάει το μυαλό σε γλωσσάτα και σε στήθια έξω ! Αυτά στην παρηκμασμένη Δύση - εδώ τα ζευγάρια αγκαλιάζονται στενά και το εννοούνε ) , να ρουφιούνται και να εξαφανίζονται μέσα στο Νύχι Του Θανάτου ( που μάλλον λειτουργεί ώς εξωδιαστασιακή φυλακή ψυχών ) ! Η κοπελιά παίρνει την εκδικησή της , εξαφανίζοντάς τους μια και καλή ! Ο Δαίμονας λειτουργεί ώς τα "μάτια" της , μιας και εκείνη δεν μπορεί να περπατήσει ελεύθερα μέσα στο ξενοδοχείο , οπότε τον βλέπουμε να μεταμορφώνεται και να τρυπώνει στα δωμάτια των υπόλοιπων , οδηγώντας τους στον ψυχικό όλεθρο !
-------------------------------------------------------
Μεγάλη στιγμή , όταν ο Δαίμονας μεταμοφρώνεται σε "ιπτάμενη σατανική πατάτα" , για να εισχωρίσει σε ένα απο τα δωμάτια ! (με μικρή ψηφιακή σατανική φατσούλα πάνω στην πατάτα για να βλέπει που πηγαίνει)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.