Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

HOTEL (1981)

Οι ταινίες του Bollywood έχουν πάντα το μούσικοχορευτικό στοιχείο σε έξαρση . Πόσο μάλλον σε παλαιότερες δεκαετίες , οπου τα πράγματα δεν ήταν τόσο στυλιζαριζμένα και ελεγχόμενα όπως σήμερα . Η ταινία αυτή , πιστή στον χαβαλέ της εποχής που γυρίστηκε , είναι ένα μυστηριώδες μεταφυσικό μιούζικαλ με ζόμπι . Κάποια στιγμή , πριν αρχίσουν οι επαφές με τους νεκροζώντανους , η χορογραφία αποκτά άλλες διαστάσεις και μένει χαραγμένη για πάντα στο υποσυνείδητο : Πλήθος αυθόρμητων , μα συνχρονισμένων χορευτών της ντίσκο , γεμίζουν την πίστα , και ενώ χορεύουν άνετοι , βγάζουν όλοι κίτρινα κουνγκ-φου κλοπάκια και αρχίζουν να συνδιάζουν πολεμικές φόρμες με ντισκοτεκικη μανία , γκρουβάροντας ταυτόχρονα με την παρανοϊκη παράσταση του χορευτή-τραγουδιστή-ντράμερ-πρωταγωνιστή , που εκείνη την στιγμή κάνει ντουέτο με ζουμπουρλούδικο γκομενάκι για να το εντυπωσιάσει ! Κι αυτή είναι η πρώτη απο τις σκηνές επιληπτικού χορού .
Η ιστορία αφορά την δημιουργία ενός κυριλέ ξενοδοχείου πάνω σε χριστιανικό νεκροταφείο . Οι άνθρωποι που έχουν στην ιδιοκτησία τους το ξενοδοχείο , κορόϊδεψαν έναν γερο-ιερέα και του έκλεψαν την γή , αναγκαζοντάς τον να τους μεταβιβάσει το οικόπεδο ( όταν το καταλαβαίνει ο παππούς , πεθαίνει απο καρδιακή προσβολή ) . Οι εξυπνάκιδες , παίρνοντας την γη , αποφασίζουν να μεταφέρουν τους ήδη θαμμένους σε αυτή , σε κοντινό ομαδικό ταφο !
Ώς γνωστό , δεν παίζεις με τέτοια πράγματα . Ο θάνατος του ιερέα και η βεβύλωση των τάφων , ξυπνάνε μια απόκοσμη δύναμη , που αποφασίζει να βάλει τα πράγματα στην θέση τους , βγάζοντας τους νεκρούς απ'το χώμα και πέρνοντας τους ιδιοκτήτες πίσω στην γή . Οι χαζο-χοροί και τα τραγούδια συνεχίζονται καθ'όλη τη διάρκεια της ταινίας , ενώ μια θανατερή ομίχλη καμουφλάρει τους εκδικητές απ'το υπερπέραν που βγαίνουν απ΄τον ομαδικό τάφο , φτάνοντας στο ξενοδοχείο και προκαλώντας μυστηριώδη ατυχήματα . Οι νεκροί δεν κάθονται με σταυρομένα χέρια , και οι ένοικοι απλά δεν μπορούν να σταματήσουν να χορεύουν !
Ρετρό Ινδική παράκρουση στα καλυτερά της , με νεκρούς που φοράνε χαρακτηριστικά νεκροσάβανα όπως και στο BURIAL GROUND (1981) !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.