Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

THE DARK LURKING (2010)













" με το πάσο σου ... υπάρχουν μόνο τέρατα που θέλουν να μας φάνε το πρόσωπο εκεί έξω !"
Αυστραλιανό b-έπος του ενός εκατομμυρίου . Ο τίτλος του είναι THE DARK LURKING . Το ALIEN UNDEAD είναι ο τίτλος που έβαλαν τα τζιμάνια του μάρκετινγκ για την Αγγλική αγορά (απο'κεί το αγόρασα κι εγώ) . Σε Γερμανία Νορβηγία , Σουηδία και Φιλανδία , κυκλοφόρησε , ως ALIEN VS ZOMBIES , THE DARK LURKING ...
Διάστημα , εξωγήινοι , μεταλλαγμένοι , ζόμπι . Βάλε λέξεις μέσα , κάποια θα πετύχει τον στόχο της !
Η γενικολογία σε όλο της το μεγαλείο , αφού το "ζόμπι" στην συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποιείτε στο πολύ ελεύθερο (αν είχαν πιο ακονισμένες καρχαριομασέλες , ο τίτλος ίσως και να'ταν ALIEN VS VAMPIRES - αφού η λογική του τρέχω-γιατί-με-κυνηγάνε-οι-τρελοί-να-με-φάνε , είναι η ίδια) ! Οι παραμορφωμένοι τρελοί λοιπόν , με τα σιχαμένα , φουσκωμένα κόκκινα κεφάλια τρέχουν πέρα δώθε στον εγκαταλελειμμένο Σταθμό 320 , κυνηγώντας τους τελευταίους 8 επιζώντες της μυστικής , υπόγειας εργαστηριακής/στρατιωτικής βάσης ! Οι εξυπνάκηδες έκαναν "μεταφυσικά" πειράματα (γιατί όχι ; κάν'τε μαλακίες και με τα μποζόνια να βγούνε τα πλοκάμια απ'το πουθενά , να δούμε πλάκες μετά) , και οι μεταλλαγμένοι που προέκυψαν , τους πήραν στο κυνήγι ! Ούτε καν στο διάστημα δηλαδή , αφού όλα διαδραματίζονται σε τσάμπα υπόγειο και καλά σετάκι με επαναλαμβανόμενους διαδρόμους (αν και βλέπεις λίγο διάστημα στην αρχή , όταν η βάση εκπέμπει ΣΟΣ σε διαστημόπλοιο που μεταφέρει τα κομμάντα) ..
Οι επιζώντες , είναι μάλλον επιστήμονες , αφού όλοι φοράνε άσπρα . Τέσσερεις αυτοί και τέσσερεις οι επιζώντες απ'τους 17 κομμάντος που κατέβηκαν απ'το διαστημόπλοιο . Οι σκληροτράχηλοι έχουν κατέβει στην βάση για την "σφραγίσουν" ! Είναι μισθοφόροι , γιατί πολύ μούσι και σκουλαρίκι βλέπω στο στράτευμα (θα περνούσαν και για διαστημικοί πειρατές , αν το απαιτούσε το σενάριο) !
Οι μεταλλαγμένοι μοιάζουν με κροκοδειλανθρώπους , που έχουν ξεχάσει το φιλέ στο κεφάλι , κάνοντας το να μοιάζει με ρολό κοτόπουλο ! Μακριά δαιμονικά νύχια γεμάτα σάλια , έντερα/πλοκάμια , και όρεξη για ουρλιαχτά ! Περπατάνε πάνω στους τοίχους και έχουν πύον από σοκολάτα για αίμα .
Οι "εξωγήινοι" , εμφανίζονται στα τελευταία 15 λεπτά . Ίσως καλό θα ήταν να είχαν παραμείνει κρυμμένοι στον πλανήτη . Η μίξη αρχαίας κατάρας , με alien και φεσο-αποκριάτικου κύκλωπα , καταστρέφει κάθε καλή διάθεση ...
Οι σκηνές χωρίζονται , σε , Α) ΤΡΕΧΟΥΜΕ γιατί οι μεταλλαγμένοι μας κατασπαράζουν , ενώ οι σκληροί με τα όπλα τους τινάζουν στον διάολο , και Β) ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ όλοι μαζί σε ένα δωμάτιο , μέχρι να χρειαστεί να ξανατρέξουμε , και κάνουμε ερειστικούς διαλόγους μεταξύ μας , βγάζοντας υστερίες και πετώντας χαζο-ιδέες διαφυγής (του στύλ: θα βρούμε έναν αεραγωγό που να είναι κάθετος , και βλέπουμε - 13 ορόφους κάτω απ'την γη είσαι μεγάλε ! πολύ καλή η ιδέα σου) !
Αυτό το κλίμα δούλευε μια χαρά στην δεκαετία του '80 και γούσταρες τρελά να βλέπεις το ALIENS (1986) , φτιάχνοντας μάχες στο προεφηβικό κεφάλι σου και έχοντας κλειστοφοβικούς εφιάλτες για το υπόλοιπο της ζωής σου . Έ , τώρα έχουν περάσει 26 χρόνια και πλέον έχεις βαρεθεί να το βλέπεις ! Τουλάχιστον , όχι φτιαγμένο με τέτοιον προϋπολογισμό , γιατί η φαντασία σου έχει αντικατασταθεί απ'τον διαλεκτικό υλισμό που αποκτούν οι άνθρωποι μαζί με το ΑΦΜ τους ! Όταν πέφτει χαρτζιλικάκι και τρίμηνες καλοκαιρινές διακοπές , τα βλέπεις αλλιώς τα πράγματα ...
Η αγωνία κορυφώνεται , όταν σκάνε κι άλλοι κομμάντος , και υπερόπλο δορυφόρος κάνει αντίστροφη μέτρηση για ακτίνα θανάτου στραμμένη προς τον Σταθμό 320 !
--------------------------
Η αλήθεια είναι πώς βαρέθηκα στα πρώτα 20 λεπτά . Ψέματα να πω ;!
Προτείνεται για διπλή προβολή με PANDORUM (2009) , για να δει κανείς τι διαφορά κάνουν μερικά εκατομμύρια (32) σε μια φαινομενικά "ίδια" ιστορία (κλειστοί χώροι γεμάτοι τρελαμένα φρικιά) .
Τα εφέ τα'χε αναλάβει η ομάδα πίσω από τα : MATRIX REVOLUTIONS , TROY και GHOST RIDER ! Δεν διευκρινίζει ποια ομάδα ακριβώς .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.