Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

THE BRAVE (2008)

O Pairote ( Mike B. , ο κασκαντέρ του Tony Jaa στο Ong-Bak ) αναγκάζεται από την Μαφία της Ταϊλάνδης να κλέψει το αρχείο με το πελατολόγιο της Wealthy Bank , σε αντάλλαγμα της ζωής του κουνιάδου του ( ο τροφαντός κωμικός Afdlin Sahuki ) . Μόλις κάνει την βρωμοδουλειά , ανακαλύπτει πως αυτός και ο κουνιάδος του έχουν μπλέξει άσχημα !
Απλά τα πράγματα . Κάνεις την δουλειά για εμάς , αλλά άμα σταματήσεις , θα σου πειράξουμε την οικογένεια ! Ή μήπως δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα ; Πριν από κάμποσο καιρό , ο Pairote είχε μπλεξίματα με μια συμμορία . Η αδελφή του , προσπάθησε να τους πιάσει κορόϊδα , αλλά τελικά την σκότωσαν . Ο Pairote τους έσπασε τα μούτρα και πήγε στην φυλακή . Τον καιρό που ήταν κλεισμένος στην φυλακή , η κοπέλα του Hmeaw έπαθε κατάθλιψη (και την βλέπουμε με τρία παιδιά ;!) . Ο θυμωμένος αδελφός της , ο Mai ( Αθλητής των πολεμικών τεχνών/ακροβάτης Dean Alexandrou - BATMAN BEGINS , 28 WEEKS LATER , WHITE MONKEY WARRIOR , THE SCORPION KING 3 ) λοιπόν , έχει κάποια προηγούμενα με τον Pairote (η ύπαρξη των παιδιών παραμένει ανεξήγητη) .
Άρα .
Ο Mai πεθαίνει από την ίδια σκληρή συμμορία , και ο Pairote βρίσκεται στο έλεος του αρχηγού της , ο οποίος είχε κλέψει ήδη τα αρχεία της τράπεζας (;)! Τον χρησιμοποίησαν ως αντιπερισπασμό δηλαδή ;!
Τελικά δεν ήταν τόσο απλά τα πράγματα . Είναι που είναι και οι Ταϊλανδοί ότι να'ναι στο σενάριο ! Ο Διευθυντής της εν λόγω τράπεζας πηδάει από το διαμέρισμά του , μην αντέχοντας την ντροπή τηε ληστείας . Ξανά κατηγορείται ο Pairote . Η νεαρή γυναίκα του Διευθυντή απαγάγεται από την συμμορία , αλλά για μισό λεπτό !; H τύπισσα είχε οργανώσει την ληστεία εξαρχής ! Ήτανε νέα και ωραία όταν γνώρισε τον Διευθυντή . Δούλευε ως πόρνη για να ξεπληρώσει τα χρέη της οικογένειάς της , κοντά δέκα χρόνια πριν (χρέη στην τράπεζα δηλαδή ;) . Ο κύριος διευθυντής την λιμπίστηκε και την έσωσε , αλλά εκείνη δεν τον αγαπούσε . Κατάλαβες τώρα τι παίζει , ή θες ένα διάλειμμα ;
Το έχω ξαναπεί , αλλά δεν πειράζει , η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης . Στην μετά Ong-Bak (2003) εποχή , οι ταινίες δράσης πολεμικών τεχνών στην ευρύτερη περιοχή , μπορεί να έχουν διαφορετική δομή , σε ότι αφορά την πλοκή , αλλά παίρνουν το αίμα τους πίσω με τις εξωφρενικές χορογραφίες των σκηνών μάχης ! Μη ξεχνάμε , διαφορετικοί κόσμοι , έθιμα , παραδώσεις , χιούμορ ... αλλά η ίδια αίσθηση απόδοσης ματωμένης εκδίκησης ! Το δομικό μπάχαλο της ιστορίας , ξεχνιέται από τις ανελέητες γονατιές για άλλη μια φορά . Πρέπει εδώ να επισημάνω πως η δεύτερη ταινία του Mike B , το THE SANCTUARY (2009) , φαίνεται πολύ καλύτερη (τουλάχιστον στο trailer) . Οπότε , τα καλύτερα έρχονται ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.