Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

GRAVE MISTAKE (2008)











Επιστρέψαμε σε εκείνη τη σκοτεινή γωνιά της αρχειοθήκης μου , για άλλη μια φορά . Στο μέρος με τις 50ρες συλλογές της Brain Damage Films ! Έκει όπου τα λεφτά τα σκάμε μόνο στα εξώφυλλα και όχι στην παραγωγή της ταινίας !
Το GRAVE MISTAKE είναι μια ταινία γυρισμένη με πολύ καλή διάθεση , σε βίντεο χαμηλού κόστους (πιο χαμηλά θα ήταν κάτω απ'το έδαφος) , του Shawn Darling , με λεφτά της Dark August Productions .
O νεαρός Alex King , τρώει ξύλο με την ζωστήρα στο κεφάλι από τον μέθυσο , κάφρο πατριό του , τον Karl , σε καθημερινή βάση . Ο Alex όταν δεν κακοποιείται απ'το οικογενειακό του περιβάλλον (που αποτελείται από τον νευρασθενικό πατριό του , μιας και η μάνα του μένει σε άλλο σπίτι ;) , περνάει την ώρα του με τους δύο ενήλικους , καλούς του φίλους Mike και Phil στο γκαράζ τους .  Ο χαβαλές τελειώνει απότομα , όταν η πόλη γεμίζει νεκροζωντανούς καννίβαλους ! Οι τρεις φίλοι , ο νταής πατριός και μια μάνα με τον κακομαθημένο γιό της που περιμένει για να φτιαχτεί το αυτοκίνητό της , θα πρέπει να πάνε μέχρι την κοντινότερη βάση της Εθνοφυλακής για να βρούνε όπλα , και την μάνα του Alex ... Όσοι από αυτούς τα καταφέρουν δηλαδή ..
Ο Phil , είναι λίγο "ελαφρύς" στο κεφάλι , και γράφει οδηγούς επιβίωσης σε περίπτωση εισβολής νεκροζώντανων . Είναι ντυμένος-έτοιμος για σαφάρι . Τα ζόμπι τον τρώνε πρώτο , κάτι το οποίο δεν το περίμενε ...
Ο Mike είναι πιο σοβαρός . Ήταν στο πολεμικό ναυτικό παλιότερα . Τώρα είναι μπουκλο-μαλλιάς με περιποιημένη γενειάδα Nickelback και φόρμα εργασίας . Ηγείται της ομάδας . Ούτε κι αυτός την γλυτώνει (προσοχή στο θανατηφόρο γλωσσόφιλο που σκάει στην χήρα) ..
Οι διάφοροι έξτρας που παρουσιάζονται , π.χ. παρουσιαστές ειδήσεων , ζόμπι , κτλ , φοράνε περούκες Α.Μ.Α.Ν. , οπότε η οποιαδήποτε προσπάθεια για σοβαρότητα στην ενημέρωση της "αρρώστιας που εξαπλώνεται στην πόλη" και στην ίδια την εισβολή , πάει στον διάολο ...
Παράλληλα με την εμφάνιση των νεκρών , βλέπουμε και μια οργανωμένη ομάδα από τύπους ντυμένους με μεσαιωνικά ρούχα . Ιππότες , πειρατές , χίπιδες να παίζουν με αλυσίδες κτλ ... Ένας από αυτούς , ο Sir Warmin , παίρνει τον ρόλο του πολύ σοβαρά , και μετά τον θάνατο της κοπέλας του , φοράει την πανοπλία του και ορκίζεται οργισμένη εκδίκηση !
Πως εμφανίστηκαν τα ζόμπι έτσι ξαφνικά ;
Ο πατριός του Alex , φρόντισε να αδειάσει πάνω απ'τον τάφο της πρώην γυναίκας του δοχείο με τοξικά απόβλητα ....
------------------------------------------------------
-Βραβείο Κι Άλλη Προσοχή Στη Λεπτομέρεια , πάει :
Υπάρχει διαφορά στο "περπατάω αργά σαν αναστημένος νεκρός" και στο "περπατάω σαν χεσμένος" .. Ευτυχώς υπάρχουν αρκετές εφάνταστες σκηνές γκορίλας και αρκετό λάτεξ μασούλημα ! Επίσης , το νού σου και στο ζόμπι-προβατόσκυλο που επιτίθεται στον Alex , κάπου στα τελευταία λεπτά της ταινίας !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.