Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

SAAT SAAL BAAD (1987)

Άλλη μια Ινδική ταινία τρομο-κωμωδία-μιούζικαλ που ροκάρει εντελώς εκτός πραγματικότητας , καθώς ένας δολοφόνος με αρνητικό πρόσωπο (φαίνεται με εφέ - και όχι , δεν είναι ο αγριάνθρωπος που βλέπεις στο εξώφυλλο) και με ηλεκτρονικά ντίσκο μάτια , μειώνει σταδιακά τον αριθμό των φρεσκολουσμένων-με κουρεμένο μουστακάκι-και κούλ ρέημπαντ ενοίκων ενός ξενοδοχείου , που προσπαθούν να διασκεδάσουν στις διακοπές τους !
Η KAMAL VIDEO , η εταιρία που κυκλοφόρησε αυτό το διαμάντι , αποτελεί το άγιο δισκοπότηρο σε όσους θέλουν να μυηθούν στην παρακολούθηση σκληρού φεσιού !
Η υπόθεση λοιπόν , περιστρέφεται γύρω απο τον περίεργο δολοφόνο και τα θυματά του . Ή τουλάχιστον έτσι θέλεις να νομίζεις ....
Καθώς παρακολουθούμε ανυποψίαστοι μια μάτσο σκηνή δράσης , όπου ο φρεσκολουσμένος ήρωας σώζει ένα γκομενάκι απο βέβαιο θάνατο , πετώντας εδώ και εκεί τους κακούς σαν τον Adam West , και ακριβώς την στιγμή που σκοτώνει έναν απο αυτούς που τόλμησε να τραβήξει μαχαίρι , η ταινία κόβει την δράση και δείχνει διαφημιστικο για το σαπούνι LUX με την Nastajia Kinsky ! Με το που τελειώνει η διαφήμιση και το κάνεις πίσω για να δείς αν όντως συνεβει στ'αλήθεια και δεν το φαντάστηκες , το γκομενάκι που γλύτωσε πρίν τη διαφήμιση , τραγουδάει ερωτικό ντουέτο με τον ήρωα σε κάποιο δάσος που δεν έχει καμία σχέση με την ταινία ! Κάνεις σαν να μη συνέβει τίποτε ... Η δράση συνεχίζει με κάποια φεσο-δίκη , όπου βλέπουμε κάτι εξωφρενικά κοντινά των πάντων και η ψευτο-συγκινησιακή επική μουσική , καταφέρνει να αφαιρέσει κάθε διάθεση για σοβαρότητα , καθώς ο ήρως φεύγει απ΄την αίθουσα του δικαστηρίου με χειροπέδες !
Κρίμα που όλο αυτό το σκηνικό ήταν ένα απλό flashback , το οπόιο όμως εξηγεί το ρομαντικό παρελθόν του ζευγαριού και τον λόγο της παρουσίας του ήρωα στο ξενοδοχείο του νύν άντρα της πρώην του (;)!
Περισσότερα σαχλοτράγουδα και παρδαλός χορός , μας αποκαλύπτουν τις σχέσεις που έχουν μεταξύ τους και οι υπόλοιποι ένοικοι του ξενοδοχείου , αλλά πιστεψέ με , μετά το πρώτο σόκ , απλά ΔΕΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ .
Η Anita Saz ( τοπική διασημότητα στην Ινδία ) χορεύει σε μια ντίσκο και κοιτάζει την ώρα ! Μα βέβαια , δεν θα μπορούσε να την δεί κάπου αλλού , αφού φοράει ρολογια χειρός CITIZEN !
Ναι , είναι άλλο ένα διαφημιστικό τσόντα και με το που τελείωνει , πάμε ξανά για τρελό χορευτικό μεσ'το δάσος ! Ο χόρος φαίνεται πως δεν σταματά ποτέ σε αυτή τη ταινία , αφού οι δραστηριότητες τον χορευτών του δάσους , συνεχίζονται στην ντίσκο του ξενοδοχείου ! Α , νάι , και μια αόρατη σατανική οντότητα που έχει αρνητικό πρόσωπο κάνει κάτι φόνους εκεί γύρω .....
Μην ξενερώνουμε όμως , αφού ήρθε η ώρα για το επόμενο διαφημιστικό ! Τσιγάρα DUNHIL ! Το μεγάλο μέγεθος παρακαλώ !
Μαντεύεις τι ακολουθεί ; ΌΧΙ ;!
Θα σου πώ εγώ ...  Όλοι συνεχίζουν να χορεύουν για το υπόλοιπο της ταινίας και ευτυχώς που υπάρχει και ο υπερφυσικός δολοφόνος , γιατί τουλάχιστον τους κάνει να σταματήσουν τον γαμημένο τον χορο ! Και βέβαια μη νομίζεις πως δεν έχει και άλλα διαφημιστικά ! Άν σου φάνηκε αστείο τις τρείς πρώτες φορές , μετά απλά αρχίζεις και βλαστημάς την ώρα και τη στιγμή που έβαλες την ταινία να παίξει !
Στο κουλάτο σάουντράκ ακούς μέρη απο το DARK SIDE OF THE MOON των Pink Floyd , και το LIVING ON VIDEO απο τους TRANS-X μεταξύ άλλων '80s χορευτικών επιτυχιών !
Η ταινία τελειώνει με ουρλιαχτά και αστραπές ! Κάποια απ'τα ουρλιαχτά ήταν και δικά μου !
Μετά απο αυτό έτριψα όλο μου το σώμα με σαπούνι LUX , μέχρι να ματώσω ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.