Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

KORKUSUZLAR (1974)

Τούρκικη αστυνομική περιπέτεια/κοινωνικό δράμα , με πρωταγωνιστή τον Τούρκο Franco Nero , Kadir Inanir !
Ο Tarik ( Inanir ) είναι ένας τίμιος φορτηγατζής . Καθώς εκτελεί ένα δρομολόγιο , πέφτει πάνω σε έναν επιζώντα από μια ληστεία που πήγε στραβά . Τον παίρνει μαζί του πίσω στο σπίτι του , και εκεί ανακαλύπτει πώς ο τραυματίας έχει μαζί του μια μαύρη βαλίτσα με το ποσόν των 1000000 Τουρκικών Λιρών ! Ο κλέφτης ( πρώην παίχτης ποδοσφαίρου που παράτησε τα όνειρά του λόγο τραυματισμού , αναγκάζοντας την αδελφή του να δουλεύει διπλοβάρδια στο εργοστάσιο για να τον θρέψει ) τελικά πεθαίνει από τα βαριά του τραύματα . Ως γνήσιος λαϊκός ήρωας , ο Tarik πάει στην αστυνομία να καταγγείλει το γεγονός , αλλά όταν επιστρέφει σπίτι , το πτώμα του ληστή και η βαλίτσα με τα εκατομμύρια , έχουν κάνει φτερά !
Εκτός από την αστυνομία που τον κοιτάζει με στραβό μάτι και τον θεωρεί ύποπτο για κάτι φόνους , ο Τarik μπαίνει και στο στόχαστρο της μαφίας που ψάχνει για την βαλίτσα ! 
Ο Tarik θα πρέπει να αποδείξει την αθωότητά του και να πολεμήσει την κοινωνική αδικία με μπουνιές και κλωτσιές , και να προστατέψει την μικρή Fatme , την άρρωστη κόρη ενός από τους κλέφτες !
Λαϊκά τραγούδια της απονιάς , μουστακαλήδες με τσουρούτικα δερμάτινα και νταβατζέ γούνες , κλωτσίδια με παντελόνια καμπάνες , τσαμπουκάδες με γροθιές που ακούγονται με την ίδια ένταση κάθε φορά , και τα γνωστά λιονταρίσια άλματα μέσα στην δράση , κάνουν την ταινία μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία Τούρκικης περιπέτειας της δεκαετίας του '70 !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.