Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

SOLDIER OF VENGEANCE (2012)

Για τον αγέρωχο μαχητή , δάσκαλο πολεμικών τεχνών , ζέν σκοπευτή , σερίφη , δημιουργό αναψυκτικού (το Lightning Bolt) , παραγωγό , μπλουζίστα , μα πάνω απ'όλα άνθρωπο Steven Seagal , δεν χρειάζεται να γράψω οτιδήποτε . Όσοι με ξέρουν , γνωρίζουν την φανατική λατρεία μου για τον συγκεκριμένο ηθοποιό ταινιών δράσης .
Το SOLDIER OF VENGEANCE , είναι η έκτη ταινία απο την τηλεοπτική σειρά TRUE JUSTICE . Στην ταινία γίνεται μίξη των επεισοδίων VENGEANCE IS MINE και THE GHOST ! Το εκπληκτικό αυτό εγχείρημα συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό (τον Αύγουστο βγαίνει και η έβδομη) , ξεκινώντας την κυκλοφορία σε μορφή ταινιών των επεισοδίων της δεύτερης σεζόν ! Έχουν βγεί ήδη τα δεκα επεισόδια της πρώτης σεζόν σε πέντε ταινίες (Deadly Crossing , Street Wars , Dark Vengeance , Lethal Justice και Urban Warfare) , και το Αμερικάνικο ReelzChannel , έχει κλείσει άλλα 13 επεισόδια για την δεύτερη σεζόν !
Τι κι αν η αλογοουρά έχει αντικατασταθεί απο το Λουγκόζικο μασίφ κορακί μαλλί ; Τι κι αν παράτησε τις φόρμες με τους κινέζικους δράκους , για μαύρα δερμάτινα ; Τι κι αν ζυγίζει τρείς φορές όσο εκείνο το αεικίνητο αγόρι που έτρεχε σαν κορίτσι στο ντεμπούτο του 1988 (ABOVE THE LAW) ; Τι κι αν ΌΛΑ τα εξώφυλλα των dvd των ταινιών του , μετά το 2000 , έχουν στην συνθεσή τους ελικόπτερα , ακόμη κι αν δεν δεις ποτέ ελικόπτερο μέσα στην ταινία ; Ο Seagal μετά την επιτυχία της ρεάλιτι σειράς του STEVEN SEAGAL: LAWMAN (όπου υποδύεται τον σερίφη της Λουιζιάνα εαυτό του) , μπαίνει εντελώς στο πετσί του ρόλου και συνεχίζει να είναι η ασταμάτητη δύναμη της φύσης , που μοιράζει δικαιωσύνη , πετώντας κορμιά εδώ και εκεί ! Την "αληθινή δικαιωσύνη" , την μόνη ικανή να αντιμετωπίσει και να στραμπουλίξει τον καρπό των κακώς κειμένων της μικρής κοινωνίας του Σηάτλ και σε συνάρτηση , κάθε κοινωνίας του δυτικού κόσμου ! Ο Chuck Norris , μπορεί να ηταν Ρέηντζερ στο Τέξας για 9 ολόκληρα χρόνια , αλλά δεν παρέμενε να είναι άλλος ένας ρόλος ! Ο Steven Seagal ΕΙΝΑΙ σερίφης στην Λουιζιάνα , σχεδόν απο τότε που ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός ! Έδω βέβαια είναι αρχηγός μια ειδικής ομάδας αστυνομικών . Και κάνει αυτό που έκανε πάντα καλύτερα : Ελέγχει και κατευθήνει τις καταστάσεις !
Ο Elijah Kane (Seagal) , έχει αποχωρίσει πλέον απο το Ειδικό Σώμα της Αστυνομίας που ηγήτω , αφού δεν υπάρχει πλέον , και επιστρέφει στο σκοτεινό παρελθόν των Ειδικών Δυνάμεων ...
Η ταινία ξεκινάει με φλασιά κολασμένης δράσης , καθώς ομάδα παραστρατιωτικών με Ρώσο αρχηγό που τον λένε Γκριγκόρι , επιτήθεται στο αρχηγείο του Seagal ! Η μισή ομάδα του πάει τραυματισμένη σοβαρά στο νοσοκομείο , ενώ εκείνος προσπαθεί να καταλάβει τι πήγε στραβά !  Η Juliet και ο Radner πεθαίνουν (κύρια μέλη της ομάδας στις προηγούμενες ταινίες) ! Η ομάδα διαλλύεται . Μετά την κηδεία , ο Kane δέχεται επίσκεψη απο έναν παλιό γνωστό . Δουλεύαν μαζί για κάποια εταιρία στα παλιά μισθοφορικά σκοτεινά χρόνια ! Δύο νέοι που είναι μαζί του , δεν τον γνωρίζουν . Τον μαθαίνουν μετά απο ένα μάθημα ευλιγησίας του ανθρώπινου καρπού . Κι όμως , μπορεί να κάνει περιστροφή 180 μοιρών ! Η Sarah , δούλευει ακόμη με τον Kane . Ο Kane δεν αστειεύεται πλέον , και προσπαθεί να μάθει ποιός κρύβεται πίσω απ'την επίθεση ... Βρίσκει τον Γκριγκόρι σε μια επιχείρηση της αστυνομίας σε ένα φτηνό ξενοδοχείο , και αφού τον ξεφτιλίζει μόνος του μέσα σε ένα δωμάτιο με τον γνωστό επίπονο τρόπο , μαθαίνει πως το χτύπημα το διέταξε ένας Νικολάϊ . Λέει να τον επισκεπτεί στην φυλακή , μιας και είναι παλιός γνωστός κι αυτός .
Κατα την διάρκεια του επίσκεπτηρίου , ο Κane βλέπει τον Νικολάϊ να πεθαίνει μπροστά του , βγάζοντας αφρούς απ'το στόμα . Την δουλειά την έκανε δηλητηριασμένο φίλτρο απο τσιγάρο . Γνωστό Ρώσικο κόλπο δολοφονίας (και γω που νόμιζα οτι χρησιμοποιούνε μόνο ραδιενέργια) .
Ο Kane παρετείται απ'το σώμα και προσπαθεί να φτιάξει νέα ομάδα . Με την βοήθεια ενός ξαδελφού του , "δοκιμάζει" νεαρούς στρατιώτες με προϋπηρεσία σε θέατρα πολέμου . Για να δεί αν είναι άξιοι , τους βάζει σε σενάριο εισβολής σε σπίτι , με τον ίδιο μέσα . Ο Kane διαλέγει τους πιο ανένταχτους με προβλήματα συμπεριφοράς , τον Mark Simms και τον Johhny Garcia . Πεζοναύτες που το γλεντάνε , αλλά το λέει η καρδιά τους !
O Jesse Hutch , είναι ο Johhny Garcia . Έχει ξανασυνεργαστεί με τον Seagal στο A DANGEROUS MAN (2009) . Ωραίο αγόρι με απροσάρμωστο γενάκι μιας εβδομάδας . Κάνει την δουλειά του σωστά όμως ! Εκτός απο το FREDDY VS JASON (2003) , τον έχεις δεί σε επεισόδια των DARK ANGEL , TAKEN , TRU CALLING , THE 4400 , SMALLVILLE , KYLE XY , V και πιο πρόσφατα στο ONCE UPON A TIME ...
Ο Lochlyn Munro , είναι ο Mark Simms . Μεγαλύτερος απο τον Garcia , και κάπως πιό σοβαρός . Πρώην παίχτης χόκεϋ που παράτησε το άθλημα λόγο τραυματισμού , ο Munro έχει μεγάλη φιλμογραφία (151 ταινίες) . Έχει εμφανιστεί σε αρκετές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές - 21ST JUMP STREET , NEEDFUL THINGS , TRANCERS 4 , HIGHLANDER , COBRA , SLIDERS , POLTERGEIST: THE LEGACY , JAG , CHARMED , DRACULA 2000 , THE OUTER LIMITS , THE DEAD ZONE , FREDDY VS JASON , ANDROMEDA , SMALLVILLE , PREDATOR X , IN THE NAME OF THE KING 2 ... Θα τον δείς και στην νέα σειρά THE TRANSPORTER (ναι απο την τριλογία των ταινιών του Jason Statham - χωρίς Statham μέσα βέβαια , δεν ξέρω πως θα είναι) !
Η νέα ομάδα , εκτός απ'τη Sarah , έχει και καυτό μελαχρινό γκομενάκι , πίσω απο υπολογιστές ! Την λένε Finch ( Tanaya Beatty - η μεγαλύτερη αδερφή του Jacob στο 4ο TWILIGHT ) . Επίσης ο Kane διαθέται πλωτό αρχηγείο ! Έλειπε απ'την πρώτη σεζόν - και το πλωτό αρχηγείο και το μελαχρινό hi-tech γκομενάκι ...
Ο κακός της ιστορίας είναι ο Steve Bacic . Τον λένε Cohen . Mετά απο οργανωμένη εισβολή στην βιλάρα του , απ΄την νέα ομάδα του Kane , τον βλέπουμε νεκρό στο πάτωμα . Τον Bacic τον θυμάμαι απο την ANDROMEDA (2000-2005) . Έχει παίξει και στα VIPER , HIGHLANDER , THE OUTER LIMITS , MILLENNIUM , THE X-FILES , EARTH FINAL CONFLICT , THE 6TH DAY , DARK ANGEL , JEREMIAH , MUTANT X , TWILIGHT ZONE , THRESHOLD , X-MEN 2 , STARGATE SG-1 , BLADE (την αδικοχαμένη τηλεοπτική σειρά) , FLASH GORDON (την όχι και τόσο αδικοχαμένη τηλεοπτική σειρά- έκανε κάποιον απ'τους πουλανθρώπους) , SUPERNATURAL , SMALLVILLE ...
-------------------------------------------
Με λίγα λόγια , η δεύτερη σεζόν ΠΕΤΑΕΙ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.