Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

HATCHET II (2010)

"Θα του χώσω το τσεκούρι , βαθιά μέσα στη μούρη !"
Aυτή είναι η κεντρική ιδέα της όλης περιπέτειας . Σαγόνια , κεφάλια , κορμιά και πρόσωπα φεύγουν απ'την θέση τους , σχίζονται στα δύο και πολτοποιούνται για την διασκέδαση του θεατή .
Άμεση συνέχια της πρώτης ταινίας , αμέσως μια μέρα μετά τα αιματοβαμμένα γεγονότα του HATCHET (2006) .
Η Danielle Harris ( HALLOWEEN 4 & 5 - και στα δύο ρημέηκ του Zombie , αφού ήταν μικρούλα στα ορίτζιναλ - , MARKED FOR DEATH , THE LAST BOYSCOUT , DAYLIGHT , LEFT FOR DEAD , η ομορφούλα έγκυος στο STAKE LAND με το φρικτό τέλος , CHROMESKULL 2 - θα είναι και στο HATCHET 3 , και επίσης θα είναι η νέα Barbara στο καινούργιο NIGHT OF THE LIVING DEAD :ORIGINS 3D - με τέτοια φιλμογραφία , σίγουρα έχει πλέον θέση στα Horror συνέδρια) είναι η Marybeth , η μοναδική νεαρή γυναίκα που έχει δεί τον Victor Crowley απο κοντά , και αναπνέει ακόμη . Με το που τελειώνει η συνάντηση τους , η Marybeth καταφέρνει να επιστρέψει στην πόλη , και να βρεί βοήθεια στον Αιδεσιμότατο Ζόμπι .
Ο Tony Todd ( οι ρόλοι του στα CANDYMAN και FINAL DESTINATION είναι η μεγάλες του επιτυχίες - κυρίως στο πρώτο , όπου ήταν και πρωταγωνιστής , και συνεχής παρουσία σε φέσια τρόμου με αρκετές εμφανίσεις σε genre τηλεοπτικές σειρές ) είναι ο Αιδεσιμότατος Ζόμπι . Υπεύθυνος για την τουρνέ στον καταραμένο βάλτο και γενικά ο μυστήριος της περιοχής . Αφού γνωρίζει την Marybeth , της λέει και δυο-τρία πράγματα για το παρελθόν του πατέρα της και την σχέση του στον θάνατο του Crowley , και διοργανώνει ομάδα κυνηγών , με χρηματικό βραβείο το ποσόν των 5,000 δολαρίων για το κεφάλι του Crowley ! O βάλτος γεμίζει καρό πουκάμισα , μούσια , όπλα και βλαχιά ! Ο Αιδεσιμότατος , έχει άλλα στο μυαλό του όμως ...
Ο Kane Hodder ( ο άνθρωπος πίσω απ'την μάσκα του Jason Vorhees ) , είναι ο μεταφυσικός μανιακός ! Η υπερφυσική εκδίκηση του βάλτου . Στην δεύτερη ταινιά μαθαίνουμε την καταραμένη ιστορία της οικογένειας , και το πώς έφτασε να γίνει ο ασταμάτητος σφαγέας που φοβούνται όλοι . Σε αυτή τη ταινία , εκτός απ'το χαρακτηριστικό τσεκούρι του εξωφύλλου , χρησιμοποιεί και το περιβόητο 2-μετρο αλυσοπρίωνο , τα άντερα ενός άτυχου άντρα , και διάφορα άλλα εύκαιρα ηλεκτρικά εργαλεία . Όρεξη να'χεις και φαντασία στο σπλατερίδι .
Την διαφορά στο σίχαμα αυτή τη φορά , την κάνει ο τρόπος που ο Crowley σκοτώνει τον Αιδεσιμότατο στο τέλος της ταινιας . Αφού τον κόψει στα δύο με το τσεκούρι του , πατάει πάνω στην πλάτη του για να κρατήσει αντίσταση , και τον βγάζει απ'τα ρούχα του (και το δέρμα του) , τράβωντας τον απ'την σπονδυλική στύλη , λές και βγάζει γάντια !
Επίσης , εύφημη μνοία πάει στον τρόπο που ξεπαστρεύει ένα ζευγάρι που ερωτοτροπεί πισωκολλητά μέσα στο βαλτοτόπι . Πρέπει να το δεί κανείς για να το εκτιμήσει (χωρίς κεφάλι , το σώμα συνεχίζει να κουνιέται , ότι κι άν κάνει) .
Κατά τα άλλα , μιά απ'τα ίδια . Τι δείς το HATCHET 1 , ή το HATCET 13 , ο υπερβίαιος ισορροπιστής του ανθρώπινου κοπαδιού , θα είναι πάντα εκεί να ελέγχει τα νούμερα του πλυθησμού και το πόση μπύρα θα κατεβάσεις ουρλιάζωντας κι'άλλο ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.