Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

THE PROPHECY: UPRISING (2005)




Οι καλές συνέχειες , έρχονται συνήθως μετά το 4ό μέρος , όταν σταματούν να χρησιμοποιούν αρίθμιση και κοτσάρουν δίπλα στον τίτλο , έναν υπότιτλο . Ο προϋπολογισμός έχει πάει πλέον στο διάολο , και οι συντελεστές της ταινίας μπορούν να κάνουν ότι θέλουν . Εδώ ευτυχώς ο βιντεο-αρμαγεδδώνας δεν έχει κάνει την συνέχεια της ιστορίας τροφή για χαβαλέ . Οι ηθοποιοί και η σκηνοθεσία είναι αξιοπρεπέστατα συστατικά μιας φτηνής πάντα παραγωγής (ανοίξαμε και σας περιμένουμε οι παραγωγές στην ανατολική Ευρώπη , μετά το 2000) , που δεν έχει να φοβάται , ούτε να ζηλέψει το οτιδήποτε από κάτι άλλες υπερφίαλες σατανο-ιστορίες που πήγαν άπατες (βλέπε LEGION - εμένα μ'άρεσε εδώ που τα λέμε) ...
Στο τέταρτο μέρος της σειράς , δεν υπάρχει Christopher Walken . Είναι βεβαίως βιντεοπαραγωγή , όπως και οι δύο προηγούμενες (και η επόμενη) .
Η μάχη καλού και κακού συνεχίζεται .
Αυτή την φορά , μια γυναίκα αποκτά τυχαία κάτι αρχαίες σελίδες από το απόκρυφο χειρόγραφο , το ΛΕΞΙΚΟΝ του Προφήτη (η συνέχεια της Βίβλου) . Σε αυτό το χειρόγραφο (το οποίο είναι δερματόδετο και γράφει λέξεις μόνο του , αφού τις υπαγορεύει ο θεός) , αναφέρεται μεταξύ άλλων , και η έλευση του Αντίχριστου . 2 Έκπτωτοι Άγγελοι/δαίμονες προσπαθούν να το καβαντζώσουν και άνθρωποι αρχίζουν να χάνουν τις καρδιές τους ! Ο ένας , ο Μπελιάλ πηδάει απο σώμα σε σώμα , και φεύγοντας πέρνει τις καρδιές μαζί του . Θέλει να φτιάξει δική του κόλαση , μακριά απ'την επιροή του Σατανά .
Η Kari Wuhrer είναι η Allison . Ευάλλωτη κοπέλα με παιδική ουλή στο μάγουλο . Δουλεύει σε ορθόδοξη εκκλησία της Ανατολικής Ευρώπης . Εκτός απ'το χειρόγραφο (που βρίσκεται εντελώς συμπτωματικά σε μια υπόγεια κρύπτη της εκκλησίας και ο παππάς που το διαβάζει παθαίνει έφραγμα , την ώρα που η Allison κατεβαίνει τα σκαλιά του υπογείου για να του επιστρέψει έναν σταυρό) , βρίσκει και τον μπελά της ! Αθελά της , και με την αόρατη καθοδήγηση του Αγγέλου Σημεών , γίνεται ο νέος φύλακας του βιβλίου . Η Wurher είναι πασίγνωστη σε genre ταινίες και τηλεοπτικές σειρές . Την έχεις δει στα BEASTMASTER 2 , SWAMP THING , THINNER , ANAKONDA , SLIDERS , EIGHT LEGGED FREAKS , THE HITCHER 2 , HELLRAISER: DEADER , STARGATE ATLANTIS , κτλ ... Είναι '90ς ομορφιά .
Ο Sean Pertwee ( EVENT HORIZON , SOLDIER , DOG SOLDIERS , EQUILIBRIUM , WILDERNESS , DOOMSDAY , MUTANT CHRONICLES , DEVIL'S PLAYGROUND ) , είναι ο Dani Simionescu , αστυνόμος που έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τον υπόκοσμο του Βουκουρεστίου . Η Allison είναι η χαμένη του αδερφή . Δουλεύει με κάποιον John Rieger , αγνοώντας την πραγματική του ταυτότητα για την μισή ταινία ... Δυστυχώς γίνεται το τελικό σαρκίνο καταφύγιο για τον Μπελιάλ και η οικογένεια δεν επανασυνδέεται ..
O Άγγλος τηλεοπτικός ηθοποιός John Light ( DRACULA 2: ASCENSION ) , είναι ο John Riegert , της Ιντερπόλ . Τουλάχιστον έτσι συστήνεται . Στην πραγματικότητα είναι ο Σατανάς . Ψάχνει και αυτός απεγνωσμένα το χειρόγραφο . Κακό δεν τον λές , αφού στο τέλος της ταινίας δεν τα κάνει πουτάνα όλα ... Φαίνεται να συμπαθεί την Allison . Θα δείξει η επόμενη ταινία ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.