Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

VAMPIRES: THE TURNING (2005)










Η συγκεκριμένη ταινία θεωρηται η άτυπη συνέχεια του VAMPIRES (1998) , του John Carpenter . Με λίγο μάι-τάι μέσα και βρικόλακες με μοτο-κρός μηχανές ! O Carpenter , πέρα απο μια αναφορά ώς παραγωγός (η οποία και αφερέθηκε απο τους τίτλους τέλους) , δεν έχει να κάνει τίποτε με την ταινία , εκτός αν εξαιρέσεις , πως και εδώ υπάρχουν κυνηγοί βρικολάκων με βαλίστρες , που σέρνουν τα θηραματά τους στο φώς της ημέρας .... Παρόλα αυτά , η ταινία έχει κυκλοφορήσει σε μορφή τριλογίας μαζί με τα VAMPIRES (1998) και VAMPIRES: LOS MUERTOS (2002) !
Για κάμποσο καιρό , δύο αντίπαλες φυλές βρικολάκων στο Σιάμ , βρίσκονται σε αιματηρό πόλεμο μεταξύ τους ! Οι Φι Σόνγκ Νένγκ (οι κούλ τύποι με τις ρόμπες που δεν πειράζουν άνθρωπο) και οι Ζάι Τάμ , οι φρίκουλες μηχανόβιοι που νομίζουν οτι μπορούν να τρώνε ότι και όποιον θέλουν πάνω στον πλανήτη !
Ο Collin Egglesfield (σαπουνοπεράς που έχει περάσει από το ALL MY CHILDREN και το MELROSE PLACE) , είναι ο Connor . Μελετάει τη φιλοσοφία του μάι-τάι και είπε να πάει ένα ταξίδι μέχρι την Ταϊλάνδη να δεί από κοντά να σπάνε κόκαλα με αγκωνιές και γονατιές .
Η Meredith Monroe είναι η Amanda , το γκομενάκι του Connor . Του σπάει τ'αρχίδια που την έχει πάρει μαζί του στο ταξίδι . Δεν μπορεί τόση βία και κτηνωδία πάνω στο ρίνγκ . Έπ ! Αυτή δεν είναι η Andie από το DAWSON'S CREEK ;! Και έλεγα που χάθηκε αυτή η ψυχή ! Έχει κάνει και την φωνή της Peper Potts στο βιντεοπαιχνίδι του IRON MAN ...
Η Amanda λοιπόν χάνεται στο πλήθος . Την απαγάγει σπανομαρίας χλωμός Ταϊλανδός βρικόλακας με την μοτο-κρός συμμορία του ! Ο Niran ( Dom Hetrakul - SNIPER 3 , BANGKOK DANGEROUS , BANGKOK ADRENALINE , THE MARINE 2 ) .
Ο Roger Yan είναι ο Kiko . Ο καλός βρικόλακας , πρώην κυνηγός , που θυμίζει Θιβετιανό μοναχό και βοηθάει τον Connor να βρεί την αγαπημένη του και να ξεπαστρέψει τους μοβόρους φρίκουλες ! O Roger είναι μέλος της Ομοσπονδίας Ηνωμένων Πολεμικών Τεχνών του Chuck Norris , οπότε δεν έχω να πω τίποτε άλλο γι αυτόν . Τον έχεις δει σχεδόν σε κάθε Αμερικάνικη παραγωγή με πολεμικές τέχνες μέσα στην δεκαετία του '90 , σε επεισόδια του WALKER , TEXAS RANGER , στα BLADE , BULLETPROOF MONK , BATMAN BEGINS και BLACK DYNAMITE .
Η Stephanie Chao είναι η Sang , μέλος των καλών βρικολάκων . Όμορφο γκομενάκι που πρέπει να σπάσει την βρικολακο-κατάρα κατά την διάρκεια μιας έκλειψης . Πρέπει να πεθάνει για να γίνουν όλοι όσοι έχει δαγκώσει θνητοί . Αν δεν τα καταφέρει μέσα στα 17 λεπτά που διαρκεί η έκλειψη , δεν πειράζει , κανένα άγχος - ίσως το κάνει σωστά στην επόμενη , που θα γίνει 800 χρόνια αργότερα . Όταν παίζει ξύλο βέβαια , βλέπεις ξεκάθαρα τον ξερακιανό Ταϊλανδό που την ντουμπλάρει , οπότε δεν μπορείς να τα'χεις όλα σε αυτή τη ζωή . Ο πρώτος της ρόλος ήταν αυτός της στρίπερ σε μια μικρού μήκους ταινία . Έχει παίξει και στο JACK FROST 2: REVENGE OF THE MUTANT KILLER SNOWMAN (2000) .
Ο Connor ψήνεται φυσικά . Σιγά μην έχει την άλλη να τον πρήζει με τα μη και μη όλη την ώρα ! Γίνεται βρικόλακας μέσω άγριου σέξ με την Sang για να βοηθήσει (και καλά) ...
Καλοί βρικόλακες και κυνηγοί , κάνουν οργανωμένο ντού στην φωλιά του Niran . Οι κυνηγοί φυσικά δεν θέλουν να τελειώσει η κατάρα , γιατί βγάζουν 10 χιλιάδες δολάρια για κάθε κεφάλι βρικόλακα . Οπότε η προδοσία καραδοκεί ...
Ο Patrick Bauchau , είναι ο Raines , ο μεσήλικας αρχηγός των κυνηγών . Ο Bauchau ήταν ο Επιθεωρητής Rudolf Geiger στο PHENOMENA (1985) του Dario Argento . Tου χρόνου θα τον απολαύσουμε μαζί στο MEGA SPIDER (2012) !
----------------------------------------------------------
Μεγάλη στιγμή , όταν ο λαμέ βρικόλακας με το ασημένιο δόντι απ'την συμμορία του Niran , πηδάει με την μηχανή έξω από ένα κτήριο την ώρα που βγαίνει ο ήλιος και πιάνει φωτιά ! Η φλεγόμενη κούκλα πέφτει άκαμπτη δίπλα στην μηχανή και ανατινάζεται .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.