Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

A DANGEROUS MAN (2009)

"Μόλις βγήκα από την φυλακή για κάτι που δεν έκανα .. και πριν από αυτό συνήθιζα να μελετώ .. μελετούσα σκληρά και έμαθα πολλούς διαφορετικούς τρόπους για να σκοτώνω καργ*^ληδες σαν και σένα !"
Μετά το απογοητευτικό ξεκίνημα της χρονιάς με το AGAINST THE DARK , ο Seagal επανέρχεται σε φόρμα με την σκληρή περιπέτεια A DANGEROUS MAN . Πρόκειται για παραγωγή της Voltage Films , της εταιρίας που έχει κυκλοφορήσει μέσα σε λίγα χρόνια 70+ κατευθείαν-σε-dvd περιπέτειες για την ευχαρίστηση ενός αυξανόμενα απαιτητικού κοινού .
Η περιπέτεια είναι γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον γνωστό ύποπτο σε ότι αφορά τις ταινίες του δασκάλου τα τελευταία χρόνια , και συμπαραγωγό του TRUE JUSTICE , Keoni Waxman .
Ο Steven Seagal , πέρα από το ότι είναι "ένας επικίνδυνος άνθρωπος" , σε αυτή την ιστορία είναι και "ένας άτυχος άνθρωπος" . Ο Steven Seagal είναι ο Shane Daniels , πρώην Ειδικές Δυνάμεις . Η ατυχία του ξεκίνησε 6 χρόνια πριν , αφού κυνηγώντας έναν ληστή που είχε επιτεθεί νωρίτερα στην γυναίκα του , τον βρίσκει νεκρό με αποτέλεσμα η αστυνομία να τον συλλάβει για φόνο . Λογικό , αφού όταν κυνηγάς κάποιον φωνάζοντας του "έλα πίσω , θα σε σκοτώσω σκύλα" , η αστυνομία θα σε μπαγλαρώσει χωρίς δεύτερη σκέψη !
Τα 6 χρόνια περνάνε μέσα στην φυλακή και ο Daniels αποφυλακίζεται αφού βρέθηκαν στοιχεία DNA που τον αθώωναν . Η Πολιτεία του ζητάει συγνώμη και του προσφέρει 300 χιλιάδες δολάρια , αλλά εκείνος προτιμάει να του δώσουν την ζωή του πίσω ....
Εντωμεταξύ , λίγες μέρες πρίν την αποφυλάκιση του , η γυναίκα του του είχε στείλει γράμμα όπου και του ζητούσε να χωρίσουν , αφού δεν μπορούσε να περιμένει άλλο (ούτε τις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι την αποφυλάκιση) .
Η κατάσταση μπαίνει στην τροχιά της περιπέτειας με την επόμενη εξέλιξη :
Ο Daniels αράζει σε ένα γεφυράκι όπου βλέπει μπροστά του ένα πάρκινγκ . Έχει ανοίξει ένα μπουκάλι μπέρμπον και αναρωτιέται τι δεν πήγε καλά στην ζωή του . Στο πάρκινγκ ένας αστυνομικός κάνει σήμα σε ένα αυτοκίνητο όπου το οδηγούν Κινέζοι για να κάνει έλεγχο . Την ίδια στιγμή ένα άλλο αυτοκίνητο που το οδηγούν δύο Ρώσοι κάνει την εμφάνιση του . Οι Κινέζοι πυροβολούν τον αστυνομικό , τον Daniels και έναν από τους νεαρούς Ρώσους που είχαν βγει για κατούρημα ! Η δράση απογειώνεται με τον Daniels να ανατινάζει ένα αυτοκίνητο για αντιπερισπασμό , ώστε να καταφέρει να εξουδετερώσει τους Κινέζους που έχουν θαμπωθεί από την έκρηξη ! Παρέα με τον επιζώντα Ρώσο , ανακαλύπτει στο πορτ-μπαγκαζ του αυτοκινήτου μια κοπέλα και μια βαλίτσα γεμάτη λεφτά ...
Ο Jesse Hutch ( FREDDY VS JASON , SMALLVILLE , KYLE XY , TRUE JUSTICE ) είναι ο Sergey , ο νεαρός που σώζει ο Daniels . Ο Sergeiy τυχαίνει να είναι γιος ενος Ρώσου αρχιμαφιόζου , του Vlad , ο οποίος αδελφοποιείται με τον Daniels επειδή του έσωσε τον μονάκριβο ! Μαζί θα αντιμετωπίσουν τους Κινέζους . Όχι πως είχε ιδιαίτερη ανάγκη από βοήθεια ο Daniels , αλλά κάλο είναι να έχεις την Ρώσικη Μαφία στα υπόψην .
Η Marlaina Mah ( περιφεριακή εμφάνιση ώς όμορφη κοπέλα στο FANTASTIC FOUR ) είναι η Tia , η κοπέλα στο πορτ-μπαγκαζ . Ο μπαμπάς είναι πλούσιος πρώην στρατιωτικός σύμβουλος και θα πλήρωνε αδρά για να την ελευθερώσουν οι απαγωγείς της . Οι κακοί της υπόθεσης είναι κάτι Κινέζοι αξιωματούχοι του στρατού που πουλάνε πρέζα και ψάχνουν τον θείο της μικρής που είναι λογιστής τους και το έχει σκάσει .
Ο/Οι Κακός/οι :
Ο Byron Mann ( CAT WOMAN , THE MAN WITH THE IRON FISTS , ARROW ) είναι ο "Λοχαγός" , αυτός που θέλει νεκρό τον θείο της Tia ! Είναι ο κεντρικός κακός της ιστορίας . Η τελική μάχη κρατάει λίγο . Ο Λοχαγός παίρνει κάτι πόζες ενώ προσπαθεί να χτυπήσει τον Daniels , αλλά δεν ξέρει από που του έρχονται , με αποτέλεσμα να σφουγγαρίζει το γραφείο με τα μούτρα του !
Ο Daniels τον τελειώνει με κλασική καρατιά στον σβέρκο και μετά που συνέρχεται και προσπαθεί να τον πυροβολήσει πισώπλατα , τον ανατινάζει παρέα με το γραφείο του ...
O Μann είχε ξανασυνεργαστεί με τον Seagal στο BELLY OF THE BEAST (2003) , ως συνάδελφος του .
Ο Terry Chen ( THE CHRONICLES OF RIDDICK , I ROBOT , CABIN IN THE WOODS , CONTINUUM , ELYSIUM ) είναι ο Chen . Δουλεύει μαζί με τον Λοχαγό . Διατηρεί εργοστάσιο παραγωγής ξυλείας . Σε εναν αμφιλεγόμενο διάλογο που έχει με τον λιγομίλητο Λοχαγό μέσα στο γραφείο του (έχει οργανώσει ένα μικρό παρτάκι με κορίτσια) , προσπαθεί να τον εξαγριώσει προσβάλοντας τον ανδρισμό του , λέγοντας του πως ένα από τα γκομενάκια που χορεύουν μπροστά τους "έχει κολαράκι εννιάχρονου αγοριού" .... Οι δύο άντρες μπορεί να συνεργάζονται , αλλά δεν υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ τους . Τα αίματα δεν αργούν να ανάψουν .
Ο Jerry Wasserman ( THE FLY 2 , 21 JUMP STREET , BOOKER , M.A.N.T.I.S , RED SCORPION 2 , I ROBOT , SMALLVILLE ) είναι ο βρώμικος Αστυνόμος Ritchie . Κάνει δουλειές με τους Κινέζους .
Ο Mike Dopud κάνει τον αστυνομικό που ακολουθεί τον Αστυνόμο Ritchie στις εξόδους του και στις βρωμοδουλειές του .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΟΣ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ :
Σε αυτή τη ταινία ο Seagal ψιλο-κάνει τον Ινδιάνο . Φοράει σακακιά με ραφτό τοτέμ στην πλάτη και αναφέρεται στον Sergey ως "λευκό αγόρι" . Τον περνάνε για ινδιάνο επίσης .
Έγω θα του έβαζα και ένα επιπλέον ίχνος συμπεριφοράς επιρρεασμένης από το όλο κόλλημα με τα μπλουζ της Λουϊζιάνα , που τον κάνουν ακόμη πιο μαύρο στον τρόπο που μιλάει μερικές φορές ...
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ :
1. Ο Daniels αφού πρώτα πυροβολήσει στον ώμο τον εξυπνάκια που τόλμησε να στρέψει όπλο εναντίον του (αυτό που μόλις του πήρε απ΄τα χέρια δηλαδή) και του μαγκώσει το ένα χέρι στην πόρτα ενός αυτοκινήτου , θα λύσει το περίστροφο και θα τον μαχαιρώσει με αυτό στα μούτρα - τουλάχιστον 7 φορές - . Στην συνέχεια θα τον περάσει με μια κλωτσιά από το παράθυρο της πόρτας του αυτοκινήτου και εκεί θα τελειώσει η σύντομη συνάντηση τους έξω από μια κάβα ...
2. Σκοτώνει Κινέζο κακοποιό με ξυλάκι (αυτά που χρησιμοποιούν για να τρώνε) .
3. Μαχαιρώνει στον σβέρκο έναν άλλο , ο οποίος νωρίτερα είχε σκοτώσει ένα σκυλί επειδή τον ενοχλούσε το γάβγισμα .
4. Πετάει κάποιον μέσα σε θρυμματιστή ξύλου .
5. Κλωτσάει κάποιον που καρφώνεται με τον λαιμό σε πριονοκορδέλα .
Γενικότερα ο Λοχαγός μένει χωρίς άντρες στο τέλος .
------------------------------------------------------------------
-Βραβείο Τέτοια Σκληράδα , Μόνο Στη Ρώσικη Μαφία , πάει :
Σε μια εύθυμη στοιχομυθία μέσα στο εστιατόριο που τρώει , ο Vlad καθαρά νευριασμένος από τον Αστυνόμο Ritchie που του διέκοψε το γεύμα , του λέει (ενώ πρώτα το φτύνει τα παπούτσια) :
"Θα σου κόψω τα αρ&*δια και θα σου κόψω τον λαιμό , κατάλαβες ;!"
Πιθανότατα ο Ritchie και οι υπόλοιποι σοκαρισμένοι αστυνομικοί δεν κατάλαβαν την ρητορική του Vlad , οπότε εκείνος συνεχίζει στο ίδιο ύφος :
"Κάτσε να σου εξηγήσω κάτι .. Από εκεί που κατάγομαι , γ#μάμε στο στόμα τους αστυνομικούς όταν ξεμείνουμε απο ζώα στην φάρμα !"
-Βραβείο Ευτυχώς Πάλι Δεν Το Πρόσεξε Κανείς , πάει :
Το photoshop πάει και έρχεται πλέον , αφού το κέρινο προσωπείο του Δάσκαλου από σύνθεση μιας άλλης έκδοσης του dvd έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες δύο κυκλοφορίες . Στο BORN TO RAISE HELL (2010) με ανατολικο-ευρωπαϊκό φόντο και στο URBAN WARFARE (2011) μπροστά από εκρήξεις . Τα σώματα αυτή τη φορά ανήκουν στον δάσκαλο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.