Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

AGAINST THE DARK (2009)

Η χρονιά ξεκινάει με δυνατό κατευθείαν-σε-dvd φέσι , που κόστισε μόλις 9 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρία παραγωγής του Seagal και στην αντίστοιχη Ρουμανική που βοήθησε !
Ο Δάσκαλος φρόντισε να επανορθώσει αμέσως μέσα στην ίδια χρονιά με τα δυνατά DRIVEN TO KILL , THE KEEPER και A DANGEROUS MAN (ενώ έπαιζε και η πρώτη σεζόν του ρεάλιτι Steven Seagal: Lawman) !
Η ανθρωπότητα έχει πέσει θύμα ενός λιμού που μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε βρικολακο-ζόμπι φρίκουλες !
Κανένας δεν είναι ασφαλής και μια ομάδα από σκληροτράχηλους "κυνηγούς" έχει αναλάβει τον καθαρισμό των δρόμων !
Η δράση μοιράζεται μεταξύ της εν λόγω ομάδας των κυνηγών με τα δερμάτινα και μιας άλλης ομάδας 6 επιζώντων μέσα σε ένα νοσοκομείο (μέχρις ότου οι δύο ομάδες να ενωθούν) . Μέσα στο νοσοκομείο ο ένας ψάχνει τον άλλο μέσα στους δαιδαλώδεις επαναλαμβανόμενους διαδρόμους και όλοι μαζί προσπαθούν να βρουν μια συγκεκριμένη έξοδο με χρονοδιακόπτη την ίδια στιγμή που μάχονται εναντίον των νεκροζώντανων !
Τα πράγματα είναι ήδη απαράδεκτα αφού υπάρχει έλλειψη χρόνου , μιας και η μοναδική έξοδος κινδυνεύει να κλείσει από στιγμή σε στιγμή παγιδεύοντας τους πάντες μέσα στο νοσοκομείο , ενώ η απελπισία εκτινάσσεται καθώς σε μια κοντινή στρατιωτική βάση , ετοιμάζουν χτύπημα με πυραύλους για να εξουδετερώσουν την απειλή των μολυσμένων !
Από την πλειάδα των αδιάφορων χαρακτήρων που υποφέρουν μέσα σε αυτό το ζοφερό μέλλον , μας ενδιαφέρουν μόλις δύο :
Ο Steven Seagal είναι ο Tao , ο αρχηγός της ομάδας . Ανοίγει δρόμο με το σπαθί του μέσα στην αποκάλυψη . Μένεις κοντά του για να ζήσεις . Μένεις κοντά του για να αποκτήσει το οποιοδήποτε νόημα αυτή η ταινία , μιας και δεν τον βλέπεις και πολύ . Συνήθως δίνει εντολές στην ομάδα του και χάνεται μέσα στις σκιές .
Ο Tanoai Reed είναι ο Tagart . Ο μουσκουλάτος της ομάδας που σπάει σβέρκους και κάνει αεροπλανικά πάνω στα κορμιά των μεταλλαγμένων . Φυσικό , μιας και ο Reed είναι , πέρα απο εξάδελφος και προσωπικός κασκαντέρ του The Rock σε κάθε του ταινία !
Εκτός νοσοκομείου , άλλοι δύο χαρακτήρες αγωνιούν μαζί μας :
Ο Keith David (ο μαύρος προπονητής/φίλος του Seagal στο MARKED FOR DEATH) είναι ο Υπολοχαγός Waters . Θέλει να βομβαρδίσει το νοσοκομείο για να τελειώνει με τους νεκροζώντανους μια και καλή !
Ο Linden Ashby ( o Johnny Cage στο MORTAL COMBAT , MELROSE PLACE , THE YOUNG AND THE RESTLESS , RESIDENT EVIL:EXTINCTION , ANACONDA 4 , TEEN WOLF ) είναι ο Cross . Προσπαθεί να καθυστερήσει την επίθεση με νύχια και με δόντια μιλιταριστικής σαπουνόπερας !
--------------------------------------------------------------------
Η ταινία θα μπορούσε να έχει προβληθεί στο Syfy Channel ως τηλεοπτική παραγωγή . Ο Seagal απλά υπάρχει μέσα στο σενάριο και κάνει τον εαυτό του . Πιστεύω πως και υπό κανονικές συνθήκες αποκάλυψης , ο Seagal θα είχε συγκροτήσει ομάδα κυνηγών . Παρόλο που προσπάθησαν να κάνουν την ταινία να είναι τρόμου/scifi για πρώτη φορά στην φιλμογραφία του , η ύπαρξη του Δασκάλου την έκανε δική του . Κάτι το οποίο έγινε - ακούσια όμως - με τα SUBMERGED (2005) και ATTACK FORCE (2006) . Θα μπορούσε άνετα και εδώ , αντί για βρικόλακες να έχει Ανατολικο-Ευρωπαίους μαφιόζους μέσα στο νοσοκομείο .
Είχε φτάσει όμως το πλήρωμα του χρόνου και για τους βρικόλακες/μανιακούς με τροχισμένα δόντια .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.