Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

URBAN JUSTICE (2007)

Γνωστό και ως RENEGADE JUSTICE , είναι η δεύτερη κατευθείαν-σε-dvd περιπέτεια για το 2007 (μετά το επιεικώς απαράδεκτο FLIGHT OF FURY) . Πλέον τα σημάδια της ανάκαμψης στην ποιότητα των ταινιών του Δασκάλου είναι εμφανή , με την δεύτερη εμφάνιση σε ταινία του , του Danny Trejo και έναν αξιοπρεπέστατο κακό στην ερμηνεία του κωμικού Eddie Griffin .
Σκηνοθετημένο από τον Don E. FauntLeRoy ( TODAY YOU DIE , MERCENARY FOR JUSTICE ) .
O Steven Seagal είναι ο Simon Ballister . Πρώην Ειδικές Δυνάμεις , νυν σκληρός τύπος που δεν θέλεις να τον κάνεις να σε κυνηγήσει .
Στο Los Angeles , δύο είναι οι μεγάλες συμμορίες που σκοτώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα έχει τον έλεγχο του Compton , οι Hyde Park και οι East Side Gangsters .
Σε ένα περιστατικό αστυνομικής κατάχρησης εξουσίας , ο γιος του Seagal , Max ( Cory Hart - ROAD HOUSE 2 ) γίνεται μάρτυρας και αποφασίζει να τραβήξει μερικές ενοχοποιητικές φωτογραφίες . Ο γιος σκοτώνεται το ίδιο βράδυ και το όλο γεγονός παρουσιάζεται σαν μια τυχαία δολοφονία από συμμορίες στις ειδήσεις . Ο Ballister πάει και νοικιάζει ένα δωμάτιο μέσα στην ζώνη του πυρός με σκοπό να βρει ποιος σκότωσε τον γιο του . Μέχρι να βρεθεί ο ένοχος , πολλοί καρποί θα γυρίσουν αφύσικα γύρω απ'τον έξονα τους , πολλά κόκκαλα θα σπάσουν και πολύ αίμα θα χυθεί στους δρόμους , μιας και κανείς δεν σκοτώνει τον γιο του Ballister και παραμένει ζωντανός ! Διευθαρμένοι αστυνομικοί και συμμορίτες θα πρέπει να αρχίσουν το τρέξιμο για την επιβίωση του είδους τους .
O Danny Trejo είναι ο El Chivo (Ο Τράγος) . Αρχηγός των Hyde Park . Την πρώτη φορά που είχαν συναντηθεί στο MARKED FOR DEATH (1990) , o Seagal τον είχε κεράσει ιδρωμένο σώβρακο μέσα στο στόμα και κλείσιμο σε πορτ μπαγκαζ . Εδώ δημιουργούν μια ανίερη συμμαχία εναντίον της αντίπαλης συμμορίας . Ο Ballister του λέει πως "σε βλέπω και βλέπω έναν άντρα σαν και εμένα .. κακό , αλλά με καλές προθέσεις" . Η συμμαχία κλείνει με τεκίλα . Ο Ballister συνεχίζει μόνος του τον εξαγνισμό της γειτονιάς , χωρίς περεταίρο προβλήματα απ'τους λατίνους .

Ο/Οι Κακός/οι :
Ο Kirk B.R.Woller ( THE X FILES , MINORITY REPORT , HULK , BOA VS PYTHON , RESIDENT EVIL: EXTINCTION , THE EVENT ) είναι ο διεφθαρμένος Ντετέκτιβ Frank Shaw . Ο άνθρωπος που έκανε το λάθος να σκοτώσει τον γιο του Seagal . Κλωτσιά στα μούτρα , πλάτη στο πάτωμα , πέρασμα μέσα από κοντρα πλακε πόρτα , ξανά πάτωμα και τελική κίνηση λιωμμένη καρωτίδα .
Ο Eddie Griffin είναι ο Armand Tucker , αρχηγός των East Side Gangsters . Παραδίδει μαθήματα ζωής και θανάτου αλα Tony Montana . Κάνει βρωμοδουλειές με τον Shaw , αλλά δεν είχε σχέση με την δολοφονία του γιου του Seagal , οπότε τον αφήνει και φεύγει .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΑ:
1. Ο Simon Ballister δεν κλαίει στην κηδεία του γιου του . Θα κλάψουν όλοι οι υπόλοιποι για αυτόν με αίμα .
2. Διευθαρμένοι κρατικοί υπάλληλοι .
Δεν είναι η CIA αυτή τη φορά , αλλά και η Αστυνομία του Los Angeles μας κάνει .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ:
1. Δύο λατίνοι συμμορίτες πέφτουν αιμόφυρτοι . Προσπάθησαν να πουν στον Steven Seagal πως η γειτονιά δεν είναι δική του .
2. Πέντε της συμμορίας των East Side Gangsters πέφτουν στο πάτωμα τεκέ . Σε έναν από αυτούς του σπάει τον λαιμό με λαβή παλαιστή και σε έναν άλλο του πυροβολεί το αυτί . Στο "άντε και γαμ%σου" των παραπονεμένων , απαντάει με το "τώρα κάνω εγώ το γαμ&σι" ...
3. Τέσσερεις σκινάδες μετράνε δόντια και αρ&*δια , γιατί προσπάθησαν να λυντζάρουν τον μαύρο φίλο του Steven Seagal . Ο Steven Seagal ξεκινάει τις συστάσεις λέγοντας "ποιόν λες λευκό αγόρι ρε γαμ&*λη ;!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.