Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

EXECUTIVE DECISION (1996)

αυτό είναι το εξώφυλλο του dvd , αλλά κανονικά ...
έπρεπε να είναι κάπως έτσι (σαν το Γερμανικό πόστερ της κυκλοφορίας δηλαδή) ... Μη σου πω με τον Seagal ζωγραφισμένο στα αριστερά της σύνθεσης ..
ούτε να αλλάξει δεν προλαβαίνει ο Kurt .

Το EXECUTIVE DECISION είναι άλλη μια τεταμένη περιπέτεια-στον-αέρα της επίσης τεταμένης (σε ότι αφορά τις βιντεο-περιπέτειες και τις γενικότερες κινηματογραφικές παραγωγές) δεκαετίας του '90 - βλέπε PASSENGER 57 (1992) , AIR FORCE ONE (1997) και CON-AIR (1997) .
Κλασική περίπτωση ηρωισμού της εποχής με άραβες τρομοκράτες και πυρηνική απειλή να κρέμεται πάνω απ'τα κεφάλια εκατομμυρίων ! Φυσικά η Αμερικανική στρατιωτική μηχανή έχει την λύση με τις εκκεντρικές διάνοιες που δουλεύουν για αυτή , και βάζει στο τραπέζι την σκληροτράχηλη ομάδα ειδικών αποστολών (αυτής που ηγείται ο Seagal) , τον ειδικό κυριλέ αναλυτή που του διακόπτουν την διασκέδαση για να λύσει την κρίση (ο ρόλος του Kurt Russell) και το πειραματικό stealth αεροπλάνο το οποίο έχει φτιαχτεί για να μεταφέρει στρατιώτες στον αέρα (φτιαγμένο από τον Oliver Platt - εκκεντρική διάνοια/κωμική ανακούφιση) . Φυσικά όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να πετύχουν αν δεν υπήρχε και βοήθεια εκ των έσω (δηλαδή αυτή της αεροσυνοδού Hale Berry - γέλα τώρα που μπορείς , γιατί πήρε ένα εκατομμύριο δολάρια για να πει το ναι στον ρόλο) .
O Steven Seagal είναι ο Ανθ/Σμήναρχος Austin Travis . Στο σενάριο υποτίθεται πως ο Seagal πεθαίνει από αποσυμπίεση μέσα στην καμπίνα του πειραματικού αεροσκάφους με το κεφάλι του να ανατινάζεται . Ο Δάσκαλος δεν ήθελε να πεθάνει έτσι , γιατί θα ξενέρωνε τον πλανήτη , οπότε η σκηνή ξαναγυρίστηκε με το πιο ηρωικό "πέφτω-χωρίς-αλεξίπτωτο-απ'τα-30-χιλιάδες-πόδια-για-να-σώσω-την-ομάδα-μου" (αφήνοντας έτσι αμφιβολίες για το αν όντως πέθανε , αφού δεν βρίσκει κανείς το πτώμα) .
Πιστεύω ο Austin Travis προσγειώθηκε κάπου στην ανατολική ευρώπη και εκεί παρέα με τον Lone Wolf McQuade καθάρισαν την περιοχή από τους μαφιόζους κάθε λογής - μέχρι που ο δεύτερος εμφανίστηκε στο EXPENDABLES 2 (2012) σαν από μηχανής (πολυβόλου) θεός ...
Ο Andreas "G-Kar" Katsulas είναι ο άραβας ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης που κρατείται στην Αμερική , El Sayed Jaffa ! Η πτήση του 747 από Αθήνα στην Ουάσινγκτον θα είναι μια πτήση τρόμου , καθώς οι ακόλουθοι του έχουν άλλα στο μυαλό τους !
Ο David Suchet ( GREYSTOKE , HARRY AND THE HENDERSONS , THE BANK JOB ) είναι ο Nagi Hassan , ο σκληροπυρηνικός παλάβρας που θέλει να εξαφανίσει από προσώπου γης τους λευκούς διαβόλους της Δύσης !
Ο John Leguizamo ( DIE HARD 2 , o Luigi στο SUPER MARIO BROS και ένας απ΄τα κορίτσια στη ταινία με τα τραβεστί παρέα με τον Partick Swaze , ROMEO + JULIET , SPAWN , SUMMER OF SAM , COLLATERAL DAMAGE , KICKASS 2 ) , είναι ο "Αρουραίος" , ένας απ΄την ομάδα του Seagal .
---------------------------------------------------------------
Κακώς που η ταινία δεν βασίστηκε εξ ολοκλήρου στον Seagal , αλλά αρκέστηκε μόλις σε 15 λεπτά παρουσίας . Θα μπορούσε άνετα να είναι το UNDER SIEGE 3: ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ , με τον Seagal να κάνει τον ζεν μάγειρα (πρώην ειδικές δυνάμεις) σε ένα υπερπολυτελές αεροπλάνο των αερογραμμών των Εμιράτων .
O τίτλος "Executive Decision" (εκτελεστική απόφαση) για τον απλό κοσμάκι θα μπορούσε να αναφέρεται στην απόφαση που πρέπει να πάρει ο Πρόεδρος της Αμερικής για να σώσει τον πληθυσμό ανατινάζοντας το αεροπλάνο στον αέρα . Στους Σηγκαλογικούς κύκλους η άποψη είναι πως ο τίτλος αναφέρεται στην εκτελεστική απόφαση του Seagal να θυσιάσει τον εαυτό του για το καλό της ομάδας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.