Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

DRIVEN TO KILL (2009)

Η μεγάλη επιστροφή του Δασκάλου είναι επιτέλους εδώ !
Τέλος στα φέσια με τα χαοτικά σενάρια , τους σωσίες με το κορακί μαλλί και τα ντουμπλαρίσματα με την βραχνή φωνή !
Ο Seagal είναι πιο στραβωμένος από ποτέ και χαρίζει απλόχερα πόνο στους κακούς ! Όπως αναφέρουν για αυτόν χαρακτηριστικά , "είναι ικανός να σε σκοτώσει με φτιάρι και να σε θάψει μπροστά στον ιερέα" ...
O Steven Seagal είναι ο Ruslan Drachev , ένας διαβόητος υπερβίαιος "εφαρμοστής" της Ρώσικης Μαφίας στην Νέα Υόρκη . Οι μέρες της βιας έχουν περάσει (υποτίθεται , αφού στα πρώτα λεπτά καρφώνει ένα ποτήρι στο κούτελο ενός νέου "εξυπνάκια" που δεν ήξερε ποιος είναι) , οι περισσότεροι γνωστοί του έχουν πεθάνει και περνάει τις μέρες του στην Καλιφόρνια γράφωντας αστυνομικά μυθιστορήματα ώς Jim Vincent .
Όταν μαθαίνει πως η μονάκριβη κόρη του πρόκειται να παντρευτεί τον γιο του χειρότερου εχθρού του , του γυρίζουν λίγο τα μυαλά ανάποδα , αλλά βάζει τόπο στην οργή και αποφασίζει να παραβρεθεί στον γάμο .
Στο σπίτι της νύφης , γνωρίζει τον νέο άντρα της γυναίκας του , ο οποίος είναι ένας φλώρος εισαγγελέας που κάνει αστειάκια για το παρελθόν του (παρατρίχα την γλύτωσε κι αυτός απ'το να βρεθεί με καρφωμένο ποτήρι στο κούτελο) , γνωρίζει τον μνηστήρα (παραλίγο να του στρίψει τον καρπό όταν είδε τα μαφιόζικα τατουάζ στο χέρι του) και επιτέλους ξαναβλέπει την κόρη του .
Ο Ruslan χάνει τον κόσμο κάτω απ'τα πόδια του όταν ένοπλοι επιτείθονται στο σπίτι , σκοτώνουν την πρώην γυναίκα του και η κόρη του μεταφέρεται στο νοσοκομείο μαχαιρωμένη και σε κρίσιμη κατάσταση !
Φυσικά δεν γίνεται γάμος , και ο Seagal μόλις απέκτησε αφορμή για να γίνουν ΠΟΛΛΕΣ κηδείες !
Η Ina Korobkina (αυτή που έκανε την έγκυο Ρωσίδα στο DAWN OF THE DEAD του Snyder) είναι η Catherine , η άτυχη πρώην γυναίκα του Ruslan .
H Laura Mennell ( THIR13EN GHOSTS , WATCHMEN , ALPHAS ) είναι η Lanie , η κόρη του Ruslan . Μετά την επίθεση , μεταφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο και ο Ruslan φροντίζει να νομίζουν όλοι πως είναι νεκρή , ωστέ να βρει πιο εύκολα τον ένοχο για το χτύπημα .
O Dmitry Chepovetsky ( REGENESIS ) είναι ο Stephan Abramov , ο γαμπρός . Θέλει να ξεφύγει από την ζωή του γκάνγκστερ και δεν τα πάει καλά με τον πατέρα του , παρόλο που έχει μαφιόζικα τατουάζ . O Ruslan τον κάνει άντρα και τον μαθαίνει να σέβεται το όπλο του .
O Robert Wisden ( FINAL DESTINATION , JEREMIAH , SMALLVILLE , STARGATE SG-1 , o Richard Nixon στο WATCHMEN ) , είναι ο Terry Goldstein , ο εισαγγελέας άντρας της πρώην του Ruslan . Δεν τον είδα να στεναχωριέται και πολύ από τον θάνατο της . Φυσικά είναι βρώμικος και δουλεύει για τον Abramov , επειδή του χρωστάει λεφτά .
Ο Mike Dopud ( ROLLERBALL , WALKING TALL , ALONE IN THE DARK , BLOODRAYNE 1&2 , CHAOS , IN THE NAME OF THE KING , PATHFINDER , BATTLESTAR GALACTICA , SMALLIVILE , ALTITUDE , FLASHPOINT , STARGATE UNIVERSE , CAPRICA , FINAL DESTINATION 5 , MISSION IMPOSSIBLE:GHOST PROTOCOL , WAREHOUSE 13 , RISE OF THE PLANET OF THE APES , GRIMM , TRANSPORTER:THE SERIES , BEAUTY AND THE BEAST , CONTINUUM , A GOOD DAY TO DIE HARD , ATTACK ON WALL STREET , MAN OF STEEL - ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ) είναι ο Boris , το πρωτοπαλήκαρο του Abramov . Η συναρπαστική του φιλμογραφία σταματάει απότομα όταν ο Seagal του ανατινάζει μια πρόχειρη αυτοσχέδια βόμβα από καρφιά , νυστέρια και άλλα χειρουργικά εργαλεία στα μούτρα !
Ο Igor Jijikine ( INDIANA JONES AND THE KINGDOM OF THE CRYSTAL SKULL , SAFE ) είναι ο Mikhail Abramov , ο πατέρας του Stephan . Αδίστακτος μαφιόζος που θέλει τον Ruslan νεκρό . Αυτός σχεδίασε το χτύπημα την μέρα του γάμου .
Στην τελική μονομαχία με τον Seagal - μέσα στο νοσοκομείο όπου κρύβει την κόρη του , μέτα το άδιασμα μερικών γεμιστήρων διαφόρων διαμετρημάτων - ο Abramov καταφέρνει να τον γρατζουνίσει στο μάγουλο . Φυσικά ο Seagal του χώνει το ίδιο του το όπλο μέσα στο μάτι και τον πυροβολεί (αφού του έχει στρίψει ήδη τον καρπό δυό-τρεις φορές γύρω απ'τον άξονα του) .
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.