Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

OUT FOR A KILL (2003)

" Μακρινά νερά δεν μπορούν να ικανοποιήσουν την δίψα σου ... Καλύτερα να ανάψεις ένα κερί , απ'το να καταριέσαι το σκοτάδι ..." 
- Fang "ο Κουρέας" Lee
Δεύτερη κατευθείαν-σε-dvd περιπέτεια για το 2003 .
Ο Steven Seagal είναι ο διεθνούς φήμης Καθηγητής Αρχαιολογίας στο Yale και σχολαστικός μελετητής της Κινέζικης ιστορίας και φιλοσοφίας , Robert Burns ! Πρώην CIA και άσσος στο Τσι Κούνγκ . Ο βραβευμένος καθηγητής βρίσκεται κάπου στα σύνορα Καζκστάν/Κίνας για μια αρχαιολογική αποστολή (φορώντας μαύρη δερμάτινη καπαρντίνα) . Κατά την διάρκεια της αξιολόγησης μερικών φρέσκων ευρημάτων , ο Burns ανακαλύπτει πως η αποστολή χρησιμοποιείται για να περάσει λαθραία ναρκωτικά από την Κίνα στον υπόλοιπο κόσμο ο Wong Dai ! Πάνω στην αναμπουμπούλα που θα δημιουργηθεί , η όμορφη βοηθός του Burns , Luo Yi θα πεθάνει και ο καθηγητής θα συλληφθεί από τις Κινεζικές Αρχές ως λαθρέμπορος ναρκωτικών ...
Θα ελευθερωθεί μετά από επέμβαση του πράκτορα της Δίωξης Ναρκωτικών Ed Grey και τηε συναδέλφου του , Tommie Ling , θα επιστρέψει στην Αμερική . Εκεί θα βρει τον πατέρα της βοηθού του (και μέντορα του) και θα ορκιστεί ματωμένη εκδίκηση για τον θάνατο της μιλώντας του με ζεν γρίφους (ο πάτερας του λέει στο τέλος πως θα τον περιμένει να γυρίσει πάνω από τον ανοιχτό του τάφο) . Ο Wong Dai βέβαια δεν αφήνει έτσι την ανάμιξη του στις δουλειές του και θα στείλει δολοφόνους στο σπίτι του Burns για να τον κανονίσουν . Δυστυχώς στο σπίτι θα βρουν μόνο την γυναίκα του , την οποία και θα ανατινάξουν μαζί με το σπίτι ....
Ο Burns πλέον θα τους κυνηγήσει όλους χωρίς οίκτο .... "Βγαίνει για να σκοτώσει"  σε παγκόσμιο επίπεδο , αφού βρίσκει όλα τα μέλη του εκγληματικού συνδικάτου του Wong Dai ανά τον πλανήτη (τα πάντα είναι γυρισμένα στην Σόφια της Βουλγαρίας για άλλη μια φορά - αλλά καταλαβαίνεις πως βρίσκεσαι σε κάθε χώρα - πχ στην "Γαλλία" υπάρχει κοντινό σε πακέτο τσιγάρων Gauloises - εγώ θα το πήγαινα ένα βήμα παραπέρα και θα έβαζα κάποιον να διαβάζει Αστεριξ σε κάποια καφετέρια) και τους σκοτώνει τον έναν μετά τον άλλον !
Ο Burns απαντάει στο ρητό "σκότωσε έναν για να προειδοποιήσεις εκατό" , με το "θα σκοτώσω εκατό για να προειδοποιήσω έναν" !
O Corey Johnson ( THE MUMMY , HELLBOY , THE FOURTH KIND , KICK-ASS ) είναι ο πράκτορας Ed Grey . Παρέα με την συνάδελφο του , Tommie Ling , γίνονται σκια του καθηγητή Burns και ακολουθούν τις σωρούς από πτώματα που αφήνει πίσω του .
Η Michelle Goh ( ALIEN LOCKDOWN , SMALLVILLE ) είναι η πράκτορας της δίωξης ναρκωτικών του Χόνγκ Κόνγκ , Tommie Ling . Λειτουργεί ως η νουαρ αφηγήτρια της ιστορίας . Θα μπορούσαν να φοράνε όλοι φεντόρες και καπαρντίνες (δερμάτινες , ή όχι) , αλλά και πάλι δεν θα μπορούσε να γίνει πιο φέσι η ατμόσφαιρα με όσα συμβαίνουν ...
Ο/Οι Κακός/οι :
Ο Wong Dai ( Chooi Kheng Che - SKYFALL ) είναι ο Κινέζος μεγαλέμπορος πρέζας που διοικεί με σιδερένιο γάντι την κυκλοφορία του λευκού θανάτου σε παγκόσμιο επίπεδο . Η ιδέα να βάζει ναρκωτικά μέσα σε αρχαιότητες για να τα περνάει λαθραία σε όποιο σημείο του κόσμου θέλει , είναι δική του .
O Sai Lo ( Hon Ping Tang - THE FIFTH ELEMENT , FRANKENSTEIN'S ARMY ) ελέγχει την αγορά ηρωίνης της Γαλλίας από το αρχηγείο του στο Παρίσι (Βουλγαρία) . Χρησιμοποιεί στεγνοκαθαριστήρια σε όλο το Παρίσι (Βουλγαρία) ως βιτρίνα .
Ο Tang "Το Πουλί" Zhili ( Bruce Wang - REVOLVER , HUMMINGBIRD ) ελέγχει την αγορά της Νέας Υόρκης από την Chinatown (Βουλγαρία) και έχει μαγαζιά με τυχερά παιχνίδια .
Ο Yin Quinshi ( Dave Wong ) στην Σόφια της Βουλγαρίας , ελέγχει τα καρτέλ της Ανατολικής Ευρώπης (Βουλγαρία) . Το αρέσει η ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο και τα γρήγορα αυτοκίνητα .
Ο Li Bo ( Tom Wu - ο κακός στο BELLY OF THE BEAST ) , ελέγχει τις εξαγωγές πρέζας στην Σανγκάη (Βουλγαρία) και έχει αδυναμία στα Γαλλικά εστιατόρια .
Ο Fang "Ο Κουρέας" Lee ( Ozzie Yue - TOMB RIDER , SYRIANA ) , ελέγχει ένα καρτέλ στο Παρίσι (της Βουλγαρίας) και φημίζεται για την συνήθεια που έχει να προσλαμβάνει ειδικούς δολοφόνους για τα χτυπήματα του .
Ο Κύριος Chang ( Chike Chan - BATMAN BEGINS ) , ελέγχει την ροή του βρώμικου χρήματος στο Λονδίνο (της Βουλγαρίας κι αυτός) .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΑ :
1. Ο Καθηγητής Seagal δέχεται το βραβείο για την προσφορά του στην αρχαιολογία φορώντας την κλασική μωβ κινέζικη πουκαμίσα με τον δράκο .
2. ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ .
Η ταινία είναι γυρισμένη στην Βουλγαρία . Όλες οι χώρες που ακούγονται και που φαίνεται να τρέχουν οι διάφοροι χαρακτήρες ο ένας πίσω απ'τον άλλον είναι τοποθεσίες στην Βουλγαρία .
3. Το Φάντασμα .
Ο Καθηγητής Seagal , πολύ πριν γίνει βραβευμένος καθηγητής αρχαιολογίας ήταν περιβόητος κλέφτης αρχαιοτήτων σε Σανγκάη , Νέα Υόρκη και Παρίσι . Γνωστός με την κωδική ονομασία "Φάντασμα" . Όνομα που έχει επιστρέψει να τον στοιχειώσει στη δεύτερη σεζόν του TRUE JUSTICE .
4. Ημίγυμνο γκομενάκι .
Για άλλη μια φορά ο Steven Seagal βρίσκεται καθισμένος και ντυμένος σε κρεβάτι , με την 20-χρόνια-νεώτερη γυναίκα του , να γδύνεται μπροστά του και να του λέει πόσο της έλειψε . 
Την αγκαλιάζει και της χτυπάει την πλάτη φιλικά .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ :
Ο Steven Seagal σε αυτή τη ταινία ξεφτιλίζει σχεδόν κάθε είδους κουνγκ-φου στις ένας-εναντίον-ένα μονομαχίες που έχει με διαφόρους πολεμιστές που έχει στείλει το συνδικάτο ! Είναι σαν να πετάει την "κλασική παντόφλα" (τις παλιές ταινίες κουνγκ-φου δηλαδή) απ'το παράθυρο . Παρόλα αυτά , ανεβάζει τον πήχη στις κατευθείαν-σε-dvd περιπέτειες του , αφού πλέον τα έχει κάνει όλα !
Α) Ο Steven Seagal παλεύει με δύο σαολιν μοναχούς (;) στην αίθουσα που γίνεται το μνημόσυνο της βοηθού του . Τον πρώτο τον στρίβει στο πάτωμα και τον δεύτερο τον καρφώνει με ένα σπαθί . Σε κάθε σώμα βρίσκει και ένα τατουάζ που λειτουργεί ως στοιχείο που θα τον οδηγήσει στην επόμενη μονομαχία ! Το πρώτο στοιχείο είναι "Ένα Ποτάμι" ...
Β) Ο Steven Seagal τσακίζει κάτι τριάδες μέσα σε ένα Γαλλικό Εστιατόριο (το καταλαβαίνεις από τα πιάτα με τα κρουασαν που έχει στα τραπέζια) . Απείλησαν πως θα σκότωναν τον σκύλο του και την γυναίκα του . "Γερανός" είναι το επόμενο στοιχείο .
Γ) Ο Steven Seagal πάει στην Chinatown και παλεύει με έναν ιπτάμενο καρατερίστα που κάνει την τεχνική της μαϊμούς μέσα σε ένα κουρείο . Μια φορά χρειάστηκε μόνο να τον πιάσει και τον δένει κόμπο πνίγοντας τον με μια ρόμπα ! "Ειρινικός" είναι το επόμενο στοιχείο .
Δ) Ο Steven Seagal πάει σε πίσω δωμάτιο όπου παίζουν "μαζόνγκ" και παραδίδει μαθήματα Τσι Κουνγκ . Εκεί βρίσκει τον "Κουρέα" και τον ακολουθεί στο γραφείο του , όπου και μετά από μερικά στριψίματα του καρπού τον εκπαραθυρώνει .... Εδώ δεν βρίσκει τατουάζ , αλλά ένα σημειωματάριο με διευθύνσεις και ημερομηνίες που αποδεικνύεται πιο χρήσιμο .
Ο Steven Seagal σκοτώνει στο ξύλο τον Sai Lo , μέσα σε ένα στεγνοκαθαριστήριο του , κάπου στη Γαλλία .
"Ένας Γερανός πετάει πάνω από το ποτάμι . Η ειρηνική επιφάνεια κρύβει κίνδυνο από κάτω"
Για την λύση αυτού του γρίφου χρειάστηκε να σκοτώσει 10 ανθρώπους ο καθηγητής Burns , και το μοιράζεται με τον μόνο του πλέον στο συνδικάτο του εγκλήματος , Wong Dai , προς το τέλος της ταινίας .
Ο Steven Seagal πετάει σπαθί από ανοιχτό παράθυρο , το οποίο στριφογυρίζοντας , αποκεφαλίζει τον Wong Dai που βρίσκεται στον δρόμο , γύρω στα 100 μέτρα μακριά ! ( προσωπικός άθλος του Δασκάλου , που έχει να συμβεί από τότε )
--------------------------------------------------------------------
- Βραβείο Πάμε Στοίχημα , πάει :
Ο Καθηγητής μπαίνει σε φυλακή της Κίνας , και συγκρατούμενος του είναι ένας μαύρος συμμορίτης με χρυσή αλυσίδα , τατουάζ στο λαιμό και σχισμένο φρύδι  , ο οποίος είναι μέσα γιατί προσπαθούσε να περάσει χόρτο απ'το Καζακστάν (!) . Πόσες πιθανότητες υπήρχαν για να συμβεί κάτι τέτοιο ;!
Ο Καθηγητής τον αποχαιρετά σύντομα , λέγοντάς του "Αγάπη και Σεβασμός" , ενώ χτυπάνε ώμους σαν "αδέλφια" ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.