Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

BLACK DAWN (2005)

"Νεκρός , ή ζωντανός , ο Cold είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος !"
Η "Μαύρη Αυγή" είναι η συνέχεια στις περιπέτειες του (πρώην CIA , μεταφορέα "πακέτων" , δολοφόνο επί πληρωμή) Ανεξάρτητου Πράκτορα , γνωστού και ως "Ξένου" , Jonathan Cold . Επίσης , είναι η τέταρτη κατά σειρά κατευθείαν-σε-dvd περιπέτεια του Steven Seagal για το 2005 !
Ο Steven Seagal είναι ο Jonathan Cold . Πολύ πιο κυριλέ από την προηγούμενη ταινία και με κάπως περισσότερα κιλά . Ο Cold σε αυτή την ιστορία τους μπερδεύει όλους απ'την αρχή (ακόμη και αυτούς που το βλέπουν , καθώς κάνει και τον γιατρό , πέρα από όλα τ'άλλα) , μιας και βοηθάει έναν επικίνδυνο έμπορο όπλων να αποδράσει απ΄την φυλακή και στην συνέχεια βοηθάει και τους τρομοκράτες να αποκτήσουν την πυρηνική βόμβα !
Βέβαια πρέπει να έχει κάτι άλλο στο κεφάλι του για να φέρεται έτσι ...
H Tamara Davies ( THE CRAWL , PROJECT VIPER , THE BOLD AND THE BEAUTIFUL ) είναι η σέξυ πράκτορας της CIA , Amanda Stuart . Ο Cold της έχει μάθει όσα ξέρει , οπότε τον θαυμάζει . Ίσως περισσότερο από όσο θα'πρεπε . Είχε σχέση με τον Cold (παρόλο που εκείνος την "σχέση" τους την θυμάται ως "3 one night stands") . Παρακολουθεί τα αδέλφια Donovan και εκπλήσεται όταν βλέπει τον Cold μαζί τους . Κάποια στιγμή , οι μπράβοι των Donovan την ανακαλύπτουν να κρυφακούει , με αποτέλεσμα ο Cold να σταματήσει να κάνει τον εγκληματία και να αναγκαστεί την σώσει , ξεκινώντας έτσι ανοιχτό πόλεμο εναντίον όλων !
Ο Don Franklin ( SEAQUEST DSV , SEVEN DAYS , DAY BREAK ) είναι ο Πράκτορας Max Pierson . Είναι στην υπόθεση των Donovans μαζί με την Stuart . Τον σκοτώνουν βρώμικοι πράκτορες !
Ο/Οι Κακός/οι :
Τα αδέλφια Donovan είναι τα κυρίως μούτρα της υπόθεσης . Αναλαμβάνουν να αποκτήσουν την πυρηνική βόμβα των 5 Κιλοτόνων που θα τινάξει στον αέρα το Λος Άντζελες και να την δώσουν στους Τσετσένους τρομοκράτες !
Ο Julian Stone ( συνήθως τον βάζουν να κάνει επιπλέον φωνές σε ταινίες τύπου ERAGON και 300 ) είναι ο Michael Donovan . Ψυχρός και υπολογιστής . Είναι ο έμπορος όπλων που βοηθάει ο Cold να δραπετεύσει στην αρχή της ταινίας . Τον προσέλαβε ο ίδιος , γιατί τον θεωρεί τον καλύτερο που υπάρχει στο στοιχείο του , δηλαδή στις πυρηνικές βόμβες ! Του προσφέρει 100 χιλιάδες δολάρια για αυτό του το ταλέντο .
Ο John Pyper-Ferguson ( X-FILES , MILLENNIUM , HARSH REALM , THE CROW , JEREMIAH , BATTLESTAR GALACTICA , NIGHT STALKER , CAPRICA , ALPHAS ) είναι ο James Donovan , ο πιο βίαιος και απρόβλεπτος απ'τα δύο αδέλφια . Τείνει προς την βία και τον φόνο χωρίς δεύτερη σκέψη . Δεν εμπιστεύεται τον Cold .
Ο Timothy Carhart ( GHOSTBUSTERS , THE HUNT FOR RED OCTOBER , BEVERLY HILLS COP 3 , CANDYMAN 2 ) είναι ο Greer , ο διεφθαρμένος πράκτορας της CIA που είναι μπλεγμένος στην υπόθεση .
Οι Τσετσένοι Τρομοκράτες/Μοντέλα Εσωρούχων :
Οι Nicholas Davidoff , Roman Varshavsky , Warren Derosa , Noa Hegesh και Angela Gots είναι οι πανέμορφοι άνθρωποι που έχουν ορκιστεί ματωμμένη εκδίκηση εναντίον της σατανικής Αμερικής . Το μάντρα της οργάνωσης είναι "Μην λυπάσαι κανέναν , αλλιώς θα πεθάνουμε σκλάβοι" (τουλάχιστον όμορφοι σκλάβοι) . Είναι έτοιμοι να γίνουν μάρτυρες για τον σκοπό τους . Ληστεύουν τράπεζες και κοσμηματοπωλεία σε παγκόσμια κλίμακα , με σκοπό να μαζέψουν τα διαμάντια (!) που χρειάζεται για να αγοράσουν την πυρηνική βόμβα από τους Donovans (δέχονται μόνο διαμάντια στις μπίζνες τους) ! Οι Τσετσένοι καταφέρνουν να γίνουν μάρτυρες της τεχνικής του Seagal στα μούτρα τους .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΑ :
1. Σωσίες .
Σε αυτή τη ταινία η χρήση των σωσίων του Δασκάλου καταντάει αηδία . Οδηγούν αυτοκίνητα , βλέπουμε την πλάτη τους σε σκηνές , περπατάνε προς κάποια πόρτα , πηδάνε μέσα από παράθυρα κτλ ...
Στη σκηνή με το φορτηγό , ο σωσίας που είναι στην καρότσα και προσπαθεί να μπει στην καμπίνα του οδηγού , πέρα από σωσίας του Seagal , πρέπει να είναι και σωσίας του Elvis !
2. Η CIA είναι η πιο διεφθαρμένη υπηρεσία που υπάρχει στον πλανήτη .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ :
Ο Steven Seagal μερικές φορές απλά κρατάει το όπλο και οι κακοποιοί πέφτουν γεμάτοι τρύπες χώρις να φαίνεται ότι έχει πυροβολήσει !
Ο Steven Seagal , ενώ οδηγεί ένα φορτηγό που έχει τρακάρει στα πλάγια ένα αυτοκίνητο πάνω σε ένα βιτιοφόρο που ανατινάζεται , εμφανίζεται ξαφνικά από την άλλη πλευρά της δράσης , ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΟΣ ! Ξαφνιάζει και την ίδια του την συνάδελφο , που ενώ έχει πηδήξει από το φορτηγό την τελευταία στιγμή και το βλέπει να ανατινάζεται , γυρίζει το κεφάλι της για να τον δει !
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗΣ :
Ο Steven Seagal , μετά από λαβή σκοτώνει τον James Donovan με σύντομη καρατιά στο λαιμό .
Ο Steven Seagal δεν προλαβαίνει να εξουδετερώνει τους δύο τελευταίους Τσετσένους που έχουν την πυρηνική βαλίτσα , αφού τον πρόλαβε ο Πράκτορας Greer για να βγάλει το παρανοϊκό του λογύδριο για την επιτυχία του μεγάλου του κόλπου . Τον Greer όμως τον πυροβολεί στο στήθος .
Ο Steven Seagal πετάει την πυρηνική βαλίτσα μέσα στη ψηφιακή θάλασσα από ψηφιακό ελικόπτερο .
---------------------------------------------------------------
Πληροφορία μόνο για λίγους .
Η πόρνη του δωματίου 660 , όπου προσπαθεί να κρυφτεί η πράκτορας Stuart , και εκείνη της πετάει ένα πορτατιφ γιατί την διέκοψε πάνω στην δουλειά , είναι η πορνοσταρ Nautica Thorn .
----------------------------------------------------------------
Προτείνεται για διπλή προβολή με το THE DARK KNIGHT RISES (2012) , για να δούνε μερικοί μερικοί , πως μερικές φορές οι μεγάλοι διώκτες του εγκλήματος συναντιόνται στον τρόπο που λύνουν προβλήματα , καθώς ξεφορτώνονται και οι δύο την επικίνδυνη πυρηνική βόμβα μέσα στη θάλασσα !
Η διαφορά είναι πως ο Seagal κάνει άνετα τον εαυτό του και θα αντιδρούσε παρόμοια σε κάποια πυρηνική απειλή , ενώ ο Bale είναι απλά ένας ηθοποιός που υποκρίνεται πως είναι ο Batman .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.