Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

EXIT WOUNDS (2001)

Σκηνοθετημένη από τον Andrej Bartkowiak ( ROMEO MUST DIE , CRADLE 2 THE GRAVE , DOOM ) .
Αυτή είναι η τελευταία ταινία με Seagal που έκανε διανομή η Warner . Μετά ανέλαβε ο ίδιος .
Βασισμένο - στο εντελώς ελεύθερο - στο ομότιτλο βιβλίο του John Westermann (δηλαδή ο ήρωας έχει το ίδιο όνομα και υπάρχει και μια πρόταση διαλόγου από το βιβλίο) .
Ο Καλός :
Ο Steven Seagal είναι ο Αστυνόμος Orin Boyd (με πατριωτικές περγαμηνές από Βιετνάμ και άριστη γνώση πολεμικών τεχνών) . Ζει με τους δικούς του κανόνες . Χωρισμένος δηλαδή . Μετατίθεται στο χειρότερο τμήμα του Detroit (υποτίθεται , αφού η ταινία είναι γυρισμένη στον Καναδά) μετά από την επιτυχημένη , αλλά ριψοκίνδυνη διάσωση του Αντιπροέδρου της Αμερικής από κάτι παραστρατιωτικούς , που κόστισε μερικά εκατομμύρια δολάρια σε ζημιές (και τις ζωές όλων των παραστρατιωτικών) . O Boyd δεν ενδιαφέρεται για το κόστος . Τον ενδιαφέρει η απονομή δικαιοσύνης μόνο . Στο νέο τμήμα θα τα βρει σκούρα και θα βρεθεί να πηγαίνει σε μάθημα "ελέγχου του θυμού" . Με τον νέο του συνάδελφο θα μπλεχτεί σε μια πλεχτάνη στημένη από διεφθαρμένους αστυνομικούς (ώστε να γίνει το θύμα που θα την πληρώσει) που πουλάνε ναρκωτικά στους τοπικούς βαρώνους .
O "Άλλος" Καλός :
Ο ράπερ DMX είναι ο Latrell Walker . Εκατομμυριούχος διάνοια των υπολογιστών που περνάει τις ελεύθερες ώρες του πολεμώντας το έγκλημα . Το κανονικό του όνομα είναι Leon Rollins , και κάνει τον πρεζέμπορα για βιτρίνα . Μπορεί να είναι υπερπλούσιος , με πολλά αυτοκίνητα και γκόμενες , αλλά έχει πάντα την "γειτονιά" μέσα του ... Ερμηνεύει δηλαδή τον χαρακτήρα που κάνει συνήθως στα βίντεοκλιπ του .
Ο Κακός :
Ο Michael Jai White ( THE TOXIC AVENGER 2&3 , TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES 3 , SPAWN , UNIVERSAL SOLDIER 1&2 , UNDISPUTED 2 , THE DARK KNIGHT , BLACK DYNAMITE , MORTAL COMBAT:REBIRTH ) , είναι ο Lewis Strutt , ο αρχηγός των διεφθαρμένων αστυνομικών που πουλάνε πρέζα . Περνάει περισσότερο χρόνο στο γυμναστήριο , απ΄οτι στο αστυνομικό τμήμα .
Λοιποί Χαρακτήρες :
Οι Tom Arnold και Anthony Anderson είναι οι κωμικές ανακουφίσεις του σεναρίου .
Ο Isaiah Washington ( GREY'S ANATOMY ) είναι ο George Clark . Συνάδελφος του Boyd στο νέο τμήμα .
Η Eva Mendez είναι η φίλη του DMX , Trish . Κάποια άλλη ντουμπλάρει την φωνή της , γιατί δεν ακούγεται τόσο έξυπνη στην πραγματικότητα .
Μεγάλες Στιγμές :
Ο Seagal ρίχνει ελικόπτερο με πιστόλι και σώζει τον αντιπρόεδρο . Κάτι που ο Bruce Willis χρειάστηκε αυτοκίνητο για να το κάνει στο DIE HARD 4.0 (2007) και ο Stallone μοτοσυκλέτα στο THE EXPENDABLES (2010) .
O Seagal ρίχνει μπουνιά σε γεννητικά όργανα , εκσφενδονίζοντας τον αντίπαλο στην άλλη πλευρά μιας πίστας σε κλαμπ .
Ο Seagal και ο White παλεύουν με γκιλοτίνες (αυτές που κόβουν σύριζα τα χαρτιά στα τυπογραφεία , όχι αυτές που μείωσαν τον πληθυσμό της Γαλλίας το 1789) . Παρόλα αυτά , στο τέλος τον παλουκώνει σε κάτι σίδερα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.