Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

MERCENARY FOR JUSTICE (2006)


Το εξώφυλλο του dvd έχει ξανακυκλοφορήσει με την νέα αγαπημένη πόζα του Δασκάλου για την νέα χιλιετία στον φόντο ..
"Θα σου χώσω το σαρανταπεντάρι μου στον κ*λο και θα σου σπάσω κάθε κόκαλο που έχεις στο κορμί ..."
Βρισκόμαστε για τα καλά στην ταραγμένη κατευθείαν-σε-dvd εποχή , με τον Seagal να προσπαθεί όπως μπορεί να συμμαζέψει τα σπασμένα (κόκαλα) !
Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Don E. FauntLeRoy ( TODAY YOU DIE , URBAN JUSTICE ) , ο οποίος έκανε αυτή την ταινία αφού είδε πρώτα από 20 φορές τα SAVING PRIVATE RYAN (1998) και BLACK HAWK DOWN (2001) . Πίστεψε πως μπορεί να το κάνει κι αυτός και έβαλε τρέμολο στην κάμερα ...
Ο Steven Seagal είναι ο John Seeger , μισθοφόρος απ'τους λίγους , αφού παλεύει "για την δικαιοσύνη" . Είναι ο πιο παρασημοφορεμένος βετεράνος του Πολέμου του Κόλπου και κάποιοι αναφέρουν πως είναι "φάντασμα" (μοτίβο το οποίο επαναλαμβάνεται στο TRUE JUSTICE , όπου ο Seagal πρέπει να γίνει φάντασμα για να πιάσει τον Φάντασμα , αλλά είναι ΗΔΗ Φάντασμα) . Ηγείται μιας ομάδας σκληροτράχηλων αντρών (επίσης μισθοφόρων για την δικαιοσύνη) . Μετά την αποτυχία μιας σημαντικής επιχείρησης και τον θάνατο ενός απ'τους άντρες του (του Ράδιο Jones - ήταν υπεύθυνος των επικοινωνιών) , ο Seeger επιστρέφει στην Αμερική όπου ορκίζεται στην χαροκαμένη χήρα και τον γιο της πως θα τους προστατεύσει και θα τους φροντίζει αυτός από δω και στο εξής !
Ο βαρύς όρκος ευθύνης σπάει γρήγορα , αφού μέσα σε λίγες μέρες η χήρα και το ορφανό πέφτουν θύματα απαγωγής από κάτι μούτρα που κάνουν βρωμοδουλειές μέσα στην CIA .
Η Jacqueline Lord ( STILETTO ) είναι η Maxine Barnol . Είναι στην ομάδα του Seagal , αλλά ο John Dressam (βλέπε παρακάτω) την βάζει να τον σκοτώσει - αλλά τελικά τον ερωτεύεται . Έχει σκοτώσει για το χρήμα , αλλά η καρδιά της δεν ξεπουλήθηκε ποτέ !
Ο/Οι Κακός/οι :
Ο Luke "BROS" Goss είναι ο John Dressam , γνωστός και ως "Κύριος Κακές Πράξεις της CIA" !
Παρέα με το αφεντικό του "Παραγωγό Μαύρων Επιχειρήσεων" Antony Chapel ( Roger Guenveur Smith - SUMMER OF SAM , FINAL DESTINATION , AMERICAN GANGSTER ) , εκβιάζουν τον Seeger με την ζωή των ανθρώπων που έχει ορκιστεί να προστατεύει , ζητώντας του να απελευθερώσει ένα μούτρο - γιο μεγάλου έμπορα όπλων , τον Kamal Dasan , από μια φυλακή υψίστης ασφαλείας κάπου στην Νότια Αφρική (πρίν τον μεταφέρουν στην Αμερική) ... Οι δύο αυτοί κύριοι , προσπαθούν να καβατζώσουν όλα τα διαμάντια και το πετρέλαιο που μπορεί να παράγει η Αφρική .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΛΕΚΤΙΚΗ (και όχι μόνο) ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ :
1. Μηχανόβιος πληρωμένος δολοφόνος την πέφτει στον Seagal έξω από κάτι τουαλέτες . Σύντομα βρίσκεται μέσα στις τουαλέτες με το κεφάλι του πάνω στα πορσελάνινα σκεύη (ένας καθρέφτης , δύο ουρητήρια και μια λεκάνη λιγότερα στο εστιατόριο) .
2. Ο Seagal περνάει το κεφάλι του Luke Goss μέσα σε μια τζαμαρία . Στην συνέχεια του στρίβει και τον καρπό .
3. Ο Seagal λίγο πρίν ανατινάξει τον Chapel μέσα στο αυτοκίνητο του , λέει πως "πάντα πίστευα ότι έχει εκρηκτική προσωπικότητα" .
ΛΟΙΠΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ :
Ο Michael K. Williams ( THE WIRE , THE ROAD , SNITCH , ROBOCOP ) είναι ο Samuel Kay , ο "χακεράς" της ομάδας του Seagal .
O Langley Kirkwood ( ο διαστημικός Δράκουλας στο DRACULA 3000 , DREDD , DEATH RACE: INFERNO ) είναι ο Kruger . Και αυτός με τους μισθοφόρους , αλλά δεν υπάρχει συμπάθεια με τον Seagal . Φημίζεται για την χρήση όπλων και για τους 500 θανάτους που έχει μοιράσει στις εμπόλεμες ζώνες του πλανήτη .
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ :
Τα λόγια που ανταλλάσονται στην ιστορία , είναι όσες είναι και οι σφαίρες - δηλαδή ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ! Αυτό δημιουργεί μια χάβρα που σε φτάνει σε σημείο να μην ξέρεις ποιος είναι με ποίον , ποιός είναι ο καλός , ποιός ο κακός και ποιός ο Seagal .
Είναι από τις ταινίες που έτσι και κάνεις το λάθος να σηκώσεις το τηλέφωνο που χτυπάει , ή να κοιτάξεις κάπου αλλού , χάνεις τα πάντα .
-----------------------------------------------------------------
-Ειδικό Βραβείο Εισαγωγικής Δράσης + Βραβείο Αποτυχημένης Απόπειρας Διάσωσης + Βραβείο Τινάζουμε Στον Αέρα Οικογένειες , πάει :
Ο Γάλλος πρέσβης και η οικογένεια του έχουν πέσει θύματα απαγωγής από μισθοφόρους (οι οποίοι είναι με την ομάδα του Seagal) . Υπάρχει αγωνία για την ασφάλεια τους . Ο Στρατηγός που βρίσκεται στο πεδίο της μάχης διατάζει τους άντρες του να σταματήσουν να ρίχνουν , αλλά μάλλον δεν ακούστηκε καλά η διαταγή , αφού φωνάζουν ο ένας στον άλλο πάνω στην αναμπουμπούλα της μάχης . Το κακό δεν αργεί να γίνει . Αποτέλεσμα της όλης ασυνεννοησίας :
Το αυτοκίνητο που μετέφερε τον άτυχο πρέσβη (την οικογένεια και το υπηρετικό προσωπικό) να ανατιναχτεί από τους αδίστακτους μισθοφόρους ...
|

 -Βραβείο Διεθνής Κακοποιός , πάει :
Ο AHMET DASAN (ο πατέρας του Kamal) υποτίθεται πως είναι Έλληνας δισεκατομμυριούχος έμπορος όπλων (ο ηθοποιός που κάνει τον AXMET , Peter Butler είναι από την Νότια Αφρική και έχει αραβική προφορά) .
Ο Steve Collins κατάφερε και έγραψε το πρώτο μετα-φυλετικό σενάριο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.