Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ATTACK FORCE (2006)

"Υπάρχουν μόνο δύο πράγματα που χρειάζεται να ξέρεις για τον Lawson : Πρώτον , είναι ένας κακός καργ%*λης και δεύτερον , είναι ένας ΚΑΚΟΣ καργ%*λης !"
Η συγγραφική κόλαση και οι διαφορές μεταξύ στούντιο και Seagal συνεχίζονται στην μεσαιωνική εποχή των απευθείας-σε-dvd κυκλοφοριών ! Ο σκηνοθέτης του SHADOW MAN , Michael Keush επιστρέφει (με κύκνειο άσ(θ)μα στην συνεργασία του με τον Δάσκαλο το επίσης κολασμένο FLIGHT OF FURY έναν χρόνο αργότερα) .
Εδώ , η ταινία (που είχε ξεκινήσει με τον τίτλο HARVESTER) είχε γυριστεί με δύο διαφορετικές επιλογές σε ότι αφορά τους κακούς :
Είτε να είναι ανατολικο-ευρωπαίοι που έχουν χρησιμοποιήσει ένα πειραματικό στρατιωτικό φάρμακο για να γίνουν υπεράνθρωποι εγκληματίες , είτε να είναι ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ !
Τελικά οι εταιρίες παραγωγής και διανομής έκαναν την επιλογή τους . Έτσι χρησιμοποίησαν τους ηθοποιούς με την μικρότερη αμοιβή για να ξαναγυρίσουν μερικές σκηνές , χρησιμοποίησαν τον τύπο με την βραχνή φωνή για να βάλουν καινούργιους διαλόγους στο στόμα του Seagal και εμείς μείναμε με τους ανατολικο-ευρωπαίους (οι οποίοι μοιάζουν με εξωγήινους βρικόλακες παρόλα αυτά και πέρα από τα sci-fi περικάρπια που φορούν , μπορούν και περνάνε τους αντιπάλους τους μέσα από τοίχους - κάθε φορά που παλεύουν με κάποιον)  ...
Ο Steven Seagal είναι ο Marshall Lawson , διοικητής μιας ειδικευμένης στρατιωτικής μονάδας . Όταν όλα τα μέλη της ομάδας του βρεθούν νεκρά κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες μετά από μια ξαφνική επίθεση μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου οπού έμεναν (ενώ ο Δάσκαλος διασκεδάζει σε ένα μπαρ που παίζει μπλουζ) , θα αναλάβει να εξιχνιάσει τους θανάτους τους με οποιονδήποτε τρόπο καθώς βρίσκεται στην Γαλλία (στην Ρουμανία καμουφλαρισμένη ως Γαλλία δηλαδή , αφού εκεί γυρίστηκε και αυτή η ταινία - το άλλωστε γράφει χαρακτηριστικά μετά το στοκ πλάνο του Πύργου του Άϊφελ - Γαλλία , Ευρώπη -για όσους δεν ξέρουν σε πια ήπειρο βρίσκεται η Γαλλία) , μετά την κλοπή του CTX Majestic , φτιάχνωντας εκεί μια καινούργια "ομάδα επίθεσης" .
CTX Majestic :
Κάτι σαν το Project Rebirth των Αμερικάνων κατά τον Μαρβελικό κανόνα της ορθής χρήσης βιολογικών όπλων για το καλό της ανθρωπότητας .... Βέβαια όσο και να προσπαθείς να καλύψεις ένα φέσι , αυτό θα παραμένει στο σχήμα του πάνω στο κεφάλι σου , αφού τα πειραματόζωα που έκαναν χρήση του υπερ-ορού συμπεριφέρονται σαν εξωγήινοι βρικόλακες (οι οποίοι βέβαια είναι εξαρτημένοι από την ουσία) !
Η ανακάλυψη του αυτή θα τον κάνει νούμερο ένα στόχο των διεφθαρμένων αξιωματούχων και των υπερ-στρατιωτών/ανατολικο-ευρωπαίων μαφιώζων/εξωγήινων κουνγκ-φου βρικολάκων τους .
Το άλλο πρόβλημα που αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της υπόθεσης (πέρα από τον κακό χαμό με το τι είδος τελικά είναι αυτή η ταινία) , είναι η δηλητηρίαση της τοπικής παροχής νερού με την επικίνδυνη ουσία . 15,000 νέοι υποψήφιοι για την υπερ-στρατιωτική λεγεώνα κινδυνεύουν να μεταμορφωθούν σε μανιακούς πρεζάκιδες (η ταινία τελειώνει και δεν μαθαίνουμε ποτέ για το αν λύθηκε το συγκεκριμένο πρόβλημα) !
Όταν όμως ξέρουν οι πάντες ότι είσαι "ένας κακός καργ%*λης" , το ζήτημα το λύνεις μέσα σε μερικές ώρες και δεν χρειάζεται να το πεις σε κανέναν πως το έκανες !
Οι Υπόλοιποι Της Νέας Ομάδας :
Η Lisa Lovebrand ( 7 SECONDS ) είναι η Tia . Πέρα από το γέγονος πως παλιά την είχε εκπαιδεύσει , ήταν και το αντικείμενο του πόθου του Δάσκαλου . Του δίνει τα τροποποιημένα "Νανογραφικά" Περικάρπια με τις λεπίδες (φαντάσου WASP στα '80ς) , τα οποία τον κάνουν εξίσου δυνατό και ευλύγιστο (δεν τον λες και Κομανέτσι) με τους μανιακούς υπερ-μαφιόζους !
O David Kennedy ( THE FIFTH ELEMENT , REIGN OF FIRE , ROME , CLASH OF THE TITANS ) είναι ο Dwayne Dixon . Όπως και οι περισσότεροι σε αυτή τη ταινία , περνάει μέσα από τοίχο . Είναι επιζώντας απ'την πρώτη ομάδα του Seagal .
- Ο Κακός :
O Adam Croasdell ( WEREWOLF THE BEAST AMONG US ) είναι ο Aroon , Υπεύθυνος του Βιοχημικού Στρατιωτικού Προγράμματος στην Δυτική Ευρώπη . Φυσικά επειδή τα λεφτά βγαίνουν δύσκολα μετά την πτώση του τοίχους , ο Aroon είναι και ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου/νταβάς (μια απ'τις "κοπέλες" του , υπό την επίρροια της ουσίας , σκότωσε την ομάδα του Seagal) . Με το να δηλητηριάσει τα αποθέματα νερού , αποκτάει αυτόματα νέους μανιακούς για να του κάνουν τις δουλειές . Η εξάρτηση στο CTX είναι άμμεση και μη αναστρέψιμη .
Στην τελική μάχη , ο Seagal του κόβει τον λαιμό και μετά του δίνει το τελειωτικό χτύπημα , μπουνίζοντας τον δύο φορές με την λεπίδα στην κορυφή του κεφαλιού ! Επείδη όμως είχε κι άλλο πόνο να δώσει , στην επόμενη σκηνή του κάνει και ένα αεροπλανικό πιάνωντας τον απ'τον καρπό , αλλά χωρίς να τον περιστρέψει τελείως γύρω απ'τον εαυτό του ...
Η Ileana Lazariuc είναι η "Βασίλισσα" . Η Εξωγήινη Βασίλισσα δηλαδή που έχει μείνει από την πρώτη version της ταινίας . Ο Seagal την κανονίζει αμέσως μετά τον Aroon . Αφού την περάσει μέσα από έναν τοίχο , και μετά από μια χαλαρή χορογραφία "χαρωπά τα δυό μου χέρια τα χτυπώ" , της περνάει την λεπίδα στον κρόταφο ...
---------------------------------------------------------------
Την επόμενη φορά που θα σου έρθει email από Νιγηριανό Πρίγκιπα σε απόγνωση , φρόντισε να του μεταφέρεις όλες σου τις οικονομίες μέσω paypall .
Τόσο καλά νιώθεις βλέποντας ταινίες από την κατευθείαν-σε-dvd εποχή ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.