Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

THE FOREIGNER (2003)


"Μα , με έχεις σκοτώσει ήδη δύο φορές !
- Λένε πως η τρίτη είναι και η τυχερή !"
Ο Steven Seagal είναι ο (πρώην CIA) ανεξάρτητος Πράκτορας Jonathan Cold . Σκοπευτής , πολεμικές τέχνες και ειδικός στα πυρηνικά όπλα ! Ένα χρόνο νωρίτερα , στο THE TRANSPORTER (2002) , o Statham αναλάμβανε να μεταφέρει "πακέτα" από την μια χώρα της Ευρώπης στην άλλη ! Έτσι και εδώ , ο Steven Seagal έχει προσληφθεί από έναν μυστηριώδη τύπο για να μεταφέρει ένα "πακέτο" από την Γαλλία στην Γερμανία . Πρόκειται για την τελευταία του δουλειά , γιατί σκοπεύει να αποσυρθεί . Υποτίθεται πως ταξιδεύει από Γερμανία στο Παρίσι , στην Πολωνία και την Νορβηγία , αλλά τα γυρίσματα , πέρα από κάτι ψιλά στο Βερολίνο , έχουν γίνει όλα στην Πολωνία !
Γενικά όλοι κυνηγάνε τον Cold για να του πάρουν το "πακέτο" , με αποτέλεσμα οι ευρωπαϊκές πόλεις που επισκέπτεται να γεμίζουν πτώματα !
Ο τηλεοπτικός Jefrey Pierce ALCATRAZ ) είναι ο Sean Cold , αδελφός του Jonathan και ενεργός πράκτορας της CIA . Τα δύο αδέλφια συναντιούνται στην κηδεία του πατέρα τους που ήταν Αμερικανός Πρέσβης στην Πολωνία και τα λένε έξω απ'τα δόντια . Μετά από εδώ , ο Pierce το έριξε στα βιντεοπαιχνίδια και από τότε χαρίζει την φωνή του σε ψηφιακούς χαρακτήρες ( παίξε τα PROTOTYPE , MEDAL OF HONOR , CALL OF DUTY: MODERN WARFARE 3 & WARFIGHTER και θα τον ακούσεις ) . Πρόσφατα έκανε τον Tommy , αδελφό ενός άλλου σκληρού άντρα , στο THE LAST OF US (2013) .
Το Πακέτο :
Το περιβόητο πακέτο περιέχει κομμάτια από εφημερίδες που αναφέρουν ένα αεροπορικό δυστύχημα . Σε αυτό πέθαναν , πέρα από ένας έμπορος όπλων που ταξίδευε για να κλείσει μια μεγάλη συμφωνία και αθώοι πολίτες . Μέσα στο πακέτο υπάρχει το μαύρο κουτί του αεροπλάνου , σχεδιάγραμμα της βόμβας που χρησιμοποιήθηκε και στοιχεία που εμπλέκουν έναν Γάλλο μεγαλο-επιχειρηματία και την CIA !
Ο/Οι Κακός/οι :
Σχεδόν όλοι όσοι εμφανίζονται σε αυτή τη ταινία θέλουν να βλάψουν τον Steven Seagal με τον έναν ή τον άλλο τρόπο !
Ο Harry Van Gorkum ( BATMAN AND ROBIN , DRAGONHEART 2 , THE KARATE KID , THE MORTAL INSTRUMENTS: CITY OF BONES ) είναι ο εν λόγω Γάλλος επιχειρηματίας . Jerome Van Aken , που είναι μπλεγμένος στην ανατίναξη του αεροπλάνου . Η φάτσα του Van Gorkum πάντα με μπέρδευε , αφού πρώτη φορά που είχα δει την ταινία , πίστευα πως ο Van Aken ήταν ο τηλεοπτικός Highlander , Adrian Paul ! Δυστυχώς περίμενα τελική ξιφομαχία "θα μείνει μόνο ένας" με Seagal , η οποία δεν έγινε ποτέ ...
Η πρώην γυναίκα του Van Aken , Meredith ( Anna-Louise Plowman - STRAGATE SG-1 , 6 BULLETS - έχει εμφανιστεί και σε ένα επεισόδιο DOCTOR WHO το 2005 ) τον απειλεί πως αν δεν της δώσει την επιμέλεια της κόρης τους , θα διαρρεύσει το πακέτο και θα τον καταστρέψει .
Ο Max Ryan ( KISS OF THE DRAGON , THE LEAGUE OF EXTRAORDINARY GENTLEMEN , DEATH RACE ) είναι ο Dunoir , υποτιθέμενος Γάλλος δολοφόνος . Αρχικά συνεργάζεται με τον Cold . Μετά θέλει να τον σκοτώσει . Μετά συμμαχούν για να σκοτώσουν παρέα έναν άλλο τύπο , και στο τέλος ξαναστρέφεται εναντίον του ! Ο Dunoir σκοτώνει οποιονδήποτε μπει στον δρόμο του , έστω και για μια πληροφορία (ρεσεψιονίστς , καμαριέρες , κτλ) . Σκοτώνει μέχρι και έναν άτυχο ο οποίος είχε την ατυχία να έχει το ίδιο μαλλί και ρούχα με τον Seagal ! O Seagal τον σκοτώνει 3 φορές !
O Sherman Augustus ( DIGITAL MAN , RUMPELSTILSKIN , VIRUS , THE YOUNG AND THE RESTLESS ) είναι ο Κύριος Mimms . Επίσης δολοφόνος , αλλά πιο Telonious Monk φάση . Είναι ίσως ο πιο κουλ δολοφόνος εκεί έξω ! Θέλει να σκοτώσει τον Cold , "γιατί είναι ένας θρύλος" ! Πεθαίνει από εκρηκτικό cd , μετά από δωρεάν μάθημα αϊκίντο σε ένα κατεδαφισμένο κτήριο .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΑ :
1. Ημίγυμνο γκομενάκι που το βλέπουμε μόνο μια φορά .
Ο Steven Seagal αράζει στο κρεβάτι του ντυμένος και αδιάφορος , ενώ μια ζουμερή γκόμενα με γαλλική προφορά ντύνεται . Δεν την φιλάει καν όταν φεύγει , γιατί είναι απασχολημένος με την καινούργια αποστολή που αναλαμβάνει μέσω τηλεφώνου .
2. Κιλά .
Το μαύρο δερμάτινο μπορεί να ισιώνει την γραμμή του σώματος , αλλά τα μάγουλα δεν κρύβονται .
3. Απροσδιόριστο έχω-δεν-έχω κοτσίδα μαλλί .
Ξασμένη μασιφ χαίτη χτενισμένη προς τα πίσω , παραπλανεί και τον πιο παρατηρητικό κομμωτή .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ :
Στην προσπάθεια του να σκοτώσει έναν κακοποιό μέσα σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό , ο Steven Seagal ετοιμάζει αυτοσχέδια βόμβα , που πέρα από τον κακό , ανατινάζει και ολόκληρο τον σταθμό , με τους άτυχους επιβάτες μέσα !
Ο Steven Seagal εξοντώνει 6 μασκοφόρους μέσα στην καλύβα μιας γριούλας , την οποία στην συνέχεια την αφήνει να στέκεται έξω από το φλεγόμενο σπίτι της .
Ο Steven Seagal αρπάζει καραμπίνα από κακοποιό που τον σημαδεύει γελώντας και τον πυροβολεί ανάποδα με αυτήν ! Ακριβώς όπως έκανε και στον αρχηγό των μισθοφόρων στο ON DEADLY GROUND (1994) !
Ο Steven Seagal μπουνίζει στο στομάχι κακοποιό που έχει πιάσει φωτιά , με αποτέλεσμα να του κόψει και την ανάσα ταυτόχρονα !
Ο Steven Seagal χρησιμοποιεί cd το οποίο το έχει τροποποιήσει ως αυτοσχέδια βόμβα με C4 και το πετάει πάνω στον Κύριο Mimms σαν αστεράκι νίντζα !
------------------------------------------------------------
Σηγκαλογικά , η χρονιά συνεχίστηκε με τις κατευθείαν-σε-dvd κυκλοφορίες των OUT FOR A KILL και BELLY OF THE BEAST !
Η ιστορία του Jonathan Cold συνεχίζεται στο BLACK DAWN (2005) , όπου εξοντώνει Τσετσένους τρομοκράτες που είχαν σκοπό να κάνουν πυρηνικό χτύπημα στο Λος Άντελες (εξ ου και το "ειδικός στα πυρηνικά όπλα" στο βιογραφικό του) !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.