Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

SHADOW MAN (2006)

Η επέλαση στην Ανατολική Ευρώπη συνεχίζεται με άλλον ένα δυναμίτη δράσης , γυρισμένο στην Ρουμανία ! Η σκοτεινή εποχή του Seagal είναι σε πλήρη έκλειψη , με τις εφήμερες ημίγυμνες γκόμενες/αντικείμενα του πόθου που πέφτουν στην αγκαλιά του μέσα σε ένα δωμάτιο για να δικαιολογηθεί και κάποια ερωτική σκηνή για τον ήρωα , τον γνωστό τύπο που κάνει την βραχνή φωνή να εξηγεί τις προθέσεις του , και τον σωσία με την κορακί μασιφ περούκα για όλες τις δουλειές ... Οι κασκαντέρ δεν κάνουν πλέον μόνο τις σκηνές μάχης , αλλά και απλά πράγματα όπως άνοιγμα πορτών κτλ (δηλαδή όσες σκηνές δεν πρόλαβε ο δάσκαλος όσο ήταν ακόμη στο σετ) ...
Η ταινία είχε ξεκινήσει με τον τίτλο SHADOWS ON THE SUN και ο Seagal θα έκανε έναν γιατρό σε μια κλινική της Ιαπωνίας μετά τον ΄Β Παγκόσμιο Πόλεμο . Φυσικά αυτό δεν έγινε ποτέ και η ιστορία μεταλλάχθηκε σε κάτι τέτοιο :
Ο Steven Seagal είναι ο πρώην πράκτορας της CIA , Jack Foster . Ταξιδεύει παρέα με την κόρη του Amanda ( Skye Bennett ) και πάει να βρει τον πρώην πεθερό του George ( Michael Elwyn ) στην Ρουμανία , για να περάσει λίγες μέρες ξέγνοιαστων διακοπών .
Η ξεγνοιασιά διαρκεί μέχρι να φτάσει στην έξοδο του αεροδρομίου , αφού εκεί απαγάγουν την κόρη του με το που μπαίνει μέσα σε ένα ταξί (η γυναίκα που οδηγάει το ταξί η οποία είναι κόρη ενός παλιού πράκτορα της CIA , απαγάγει την κόρη για να την προστατεύσει) , και ο πεθερός του που τον περιμένει απ'έξω ανατινάζεται μέσα στην λιμουζίνα του (υποτίθεται δηλαδή , αφού έχει σκηνοθετήσει τον θάνατο του μόνο και μόνο για να παγιδεύσει τον Seagal , ενώ του έχει πλασάρει πάνω του ένα μικροτσίπ με τα σχεδιαγράμματα για την κατασκευή του ιού) !
Ο Foster βρίσκεται μπλεγμένος σε ένα παιχνίδι κατασκόπων , που όσο νόημα βγάζουμε εμείς μέχρι να τελειώσει η ταινία , άλλο τόσο βγάζει και αυτός ! Διαφορετικές ομάδες θεωρούν πως ο πεθερός του του έχει εμπιστευθεί μια έρευνα για έναν φονικό ιό , οπότε καθώς εκείνος προσπαθεί να σώσει την κόρη του , οι πάντες τον κυνηγάνε για να του πάρουν το πολύτιμο πακέτο !
-Χαρακτηριστική Κίνηση :
Για πρώτη φορά , βλέπουμε την σούπερ αϊκίντο κίνηση , όπου ο Seagal σφαλιαρομπουνίζει τον αντίπαλο εξ-επαφής στο στέρνο , με αποτέλεσμα να τον στέλνει στην άλλη πλευρά του δωματίου . Με αυτή τη κίνηση γίνεται εκτεταμένη ζημιά στα εσωτερικά όργανα του ανθρώπου και για να το εξηγήσει καλύτερα στους μαθητές του , κάνει στην αρχή της ταινίας μια επίδειξη χρησιμοποιώντας ένα καρπούζι (το οποίο γίνεται χυμός εσωτερικά) !
-Σηγκαλογική Απονομή Δικαιοσύνης :
Ο Seagal βγάζει τα μάτια ενός αντιπάλου , ο οποίος πέφτει στο πάτωμα προσπαθώντας να τα βρει .
Ο Seagal κλωτσάει έναν αντίπαλο στα γεννητικά όργανα και μετά τον πυροβολεί 5 φορές .
Ο Seagal χρησιμοποιεί την ειδική κίνηση και κάνει στον πρώην πεθερό του , ότι έκανε στο καρπούζι στην αρχή της ταινίας ...
---------------------------------------------------------------
- Ειδικό Βραβείο , Ευτυχώς Δεν Το Πρόσεξε Κανείς , πάει :
Στην δημιουργική ομάδα που επιμελήθηκε αυτές τις δύο κυκλοφορίες του 2006 . Copy-paste το κέρινο πρόσωπο του Seagal σε έναν κάπως πιο αδύνατο κορμό , με στυλιστική διαφορά στο δερμάτινο . Στο SHADOW MAN είναι κουμπωμένο και λίγο τούμπανο , στο ATTACK FORCE χαλαρό και ανεμίζει ...
Δημιουργήθηκε έτσι ένα εικαστικό προηγούμενο , το οποίο συνεχίζεται μέχρι και σήμερα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.