Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

BLOOD ALLEY (2013)

Το BLOOD ALLEY περιέχει τα επεισόδια 3 και 4 της δεύτερης σεζόν του TRUE JUSTICE .
Μετά τα τραγικά γεγονότα του φινάλε της πρώτης σεζόν , ο Elijah Kane επιστρέφει στις black ops ρίζες του και με την βοήθεια της νέας του ομάδας , προσπαθεί να ανακαλύψει ποιός κρύβεται πίσω από το χτύπημα στο αρχηγείο του , αφού αυτή τη φορά θα έχει και τις πλάτες της CIA !
Ταυτόχρονα , υπό εντολές της κυβέρνησης θα πρέπει να βρει και να φέρει στην δικαιωσύνη ένα υψηλό αφεντικό του υποκόσμου , ο οποίος είναι ανακατεμένος σε λαθρεμπόριο ανθρωπίνων ψυχών (που προχωράει χωρίς ενδιασμούς και σε λαθρεμπόριο ανθρωπίνων οργάνων) !
Φυσικά το λαθρεμπόριο ανθρώπων το ελέγχουν Κινέζοι Τριάδες , οι οποίοι φροντίζουν να τροφοδωτούν την αγορά με φρέσκα κορίτσια . Ο Arnon Grossman ( Peter Kent - RE-ANIMATOR , DEAD HEAT , CYBER-TRACKER 2 - ο Kent ήταν ο κασκαντέρ του Schwarzenegger σε 14 ταινίες μέχρι και το ERASER , όπου και τα παράτησε γιατί παραλίγο να πεθάνει σε μια σκηνή) και ο Darko Karajic ( Mackenzie Gray - REPLIKATOR , 2013:THE DEADLY WAKE , SHEPERD , CYBERMASTER , THE HITCHER 2 , MAN OF STEEL ) είναι επίσης άλλοι διεθνείς σωματέμπορες που εμπλέκονται στην ιστορία .
Ο Κακός/οι :
Πέρα από τους παραπάνω σωματέμπορες/διεθνή καθάρματα , η ομάδα ψάχνει και για τον Δόκτωρ Ζι . O γιατρός είναι μεγάλος ψυχάκιας και την βρίσκει τεμαχίζοντας νεαρές κοπέλες . Φοράει αυτά τα ημιστρογγυλά σκούρα γυαλιά που ήταν τόσο κουλ την δεκαετία του '90 , αλλά τόσο αίσχος 20 χρόνια αργότερα .
Ο Ian Tracey ( 21 JUMP STREET , TIMECOP , φαλαινοθήρας στο FREE WILLY 3 , TAKEN , THE 4400 , SANCTUARY , HELL ON WHEELS , CONTINUUM , ο φορτηγατζής που κάνει τσαμπουκά στον Σούπερμαν στο MAN OF STEELE  ) είναι ο Δόκτωρ Ζι , προσωπικός φυσιοθεραπευτής του Lucky Tony , του Αρχηγού Τριάδα .
Στην δεύτερη ιστορία (επεισόδιο) , άλλος ένας από την ομάδα του Kane χάνει την ζωή του μετά από δολοφονικό χτύπημα . Ο Andre Mason ( William Stewart ) , ο οποίος είχε παραιτηθεί για να ζήσει με ασφάλεια με την οικογένεια του . Ο Kane ψάχνει τον "Φαντασμα" , ένα μεγάλο μούτρο το οποίο έχει διασυνδέσεις με : την Αλβανική Μαφία , την Χεζμπολάχ , την Φυλετική Εκκαθάριση στην Βοσνία και τις Κινεζικές Τριάδες !
-------------------------------------------------------------
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΑ :
A) Εκπαραθύρωση .
Στους τίτλους της αρχής , το θέμα της σειράς ολοκληρώνεται με σκηνή που δείχνει κάποιον (πιθανότατα κακοποιό) να εκπαραθυρώνεται από τον τρίτο όροφο ενός κτηρίου .
B) Τσαμπουκάς σε μπαρ :
Ο Seagal κάνει την χάρη σε έναν μπράβο να τον ξαπλώσει κάτω με τρια χτυπήματα , αντί για ένα , με σκοπό να φανεί πως προσπαθεί στα αφεντικά του . Τον επόμενο που του κάνει εξυπνάδες και του βγάζει όπλο , τον φέρνει πιο κοντά με το ειδωλλό του στον κοντινότερο καθρέφτη ...
Γ) Γενικότερος Εξευτελισμός :
Ένας , πάντα θα την πληρώνει για όλους . Εδώ έτυχε να είναι ένας κινέζος τριάδας . Αφού ο Seagal τον στέλνει πάνω σε όλα τα έπιπλα του δωματίου με το κεφάλι χρησιμοποιώντας για ώθηση τον στριμμένο καρπό του , ο κακομοίρης του βγάζει σουγιά . Με σφαλιάρα προσποίηση , του παίρνει τον σουγιά απ'τα χέρια , του κόβει τον λαιμό από αυτί σε αυτί και τον τελειώνει με κλωτσιά στ' αρ&*δια !
Παρόμοια άφεση αμαρτιών δέχεται και ο Δόκτωρ Ζί , μόνο που αυτόν τον πνίγει με την γραβάτα του στο τέλος .
Έχω παρατηρήσει πως τελευταία ο Δάσκαλος τελειώνει τους αντιπάλους του χρησιμοποιώντας και κλασική κατραπακιά Bud Spencer . Επίσης είναι ευτυχισμένος που δεν είναι πλέον αστυνομικός , αφού δεν έχει καμία πίστη στο δικαστικό σύστημα , καθώς έχει διαπιστώσει εδώ και καιρό πως οι κακοποιοί βρίσκουν πάντα κάποιο παραθυράκι για να δραπετεύσουν . Ο Seagal απλά τους πετάει απ΄το παράθυρο εξαρχής !
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ :
Ο Zak Santiago κάνει τον Edi Gogol . Έχει παίξει τον χαρακτήρα σε άλλα 6 επεισόδια της σειράς . Τον έχουμε δει στο MAXIMUM CONVICTION (2012) και πιο πριν στο DRIVEN TO KILL (2009) .
ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ STEVEN SEAGAL όταν ακούς τον παρακάτω διάλογο :
"Θέλω τον γιατρό ζωντανό ..
- Πόσο ζωντανό ;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.