Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

FLIGHT OF FURY (2007)

"Έυχομαι να είχα τον χρόνο να σε πλακώσω και μετά να σε πυροβολήσω , αλλά πρέπει να φύγω .."
Πρώτη κατευθείαν-σε-dvd περιπέτεια για το 2007 . Με την επόμενη ταινία (RENEGADE JUSTICE) , ξεκινάει η άνωδος και η έξοδος από την σκοτεινή περίοδο .
Το σενάριο της συγκεκριμένης ταινίας έχει ξαναχρησιμοποιηθεί στο BLACK THUNDER (1998) , όπου πρωταγωνιστούσε ο Michael Dudikoff ! Οι σκηνές των εναέριων μαχών και πλάνων επίσης .
Σκηνοθετημέμη από τον Michael Keusch ( SHADOW MAN , ATTACK FORCE ) .
O Steven Seagal είναι ο πιλότος Stealth John Sands (με την κωδική ονομασία Bad Mojo) . Πέρα από άσσος των αιθέρων , είναι και άσσος στις πολεμικές τέχνες , με περγαμηνές στην σωματική βία . Ο John είναι ο πρώτος που θα έρθει στο μυαλό του Στρατηγού του Αμερικανικού στρατού John Barnes , όταν ένα αεροπλάνο κλαπεί και χαθεί μετά από μια δοκιμαστική πτήση . Πρόκειται για το X-77 , ένα άκρως μυστικό πειραματικό αεροσκάφος βασισμένο στο F-117 Πολεμικό Stealth . Το εν λόγω αεροσκάφος μπορεί και γίνεται αόρατο , και έχει πάνω του τεχνολογία που κάνει ακόμη και αυτούς που το έφτιαξαν να χέζονται πάνω τους ! Πόσο μάλλον τώρα που βρίσκεται σε ξένα χέρια !
Ο John έχει τους ενδιασμούς του αρχικά , γιατί μόλις είχε καταφέρει να δραπετεύσει από μια μυστική βάση του Αμερικανικού στρατού , όπου ετοιμαζόνταν να του σβήσουν τη μνήμη (μιας και "γνωρίζει πολλά") , αλλά εντάξη , δεν κρατάει κακία ....
Ο/Οι Κακός/οι :
O Steve Toussaint ( JUDGE DREDD , MUTANT CHRONICLES , PRINCE OF PERSIA: THE SANDS OF TIME ) είναι ο Ratchet . Μετά τον Sands θεωρείται ο καλύτερος πιλότος Stealth . Φυσικό , αφού ο Sands τον εκπαίδευσε . Αυτός είναι που έκλεψε το πειραματικό αεροσκάφος για έναν σκασμό λεφτά . Δυστυχώς πηγαίνει το αεροσκάφος σε εχθρούς της Αμερικής κάπου στο Βόρειο Αφγανιστάν , οι οποίοι σκοπεύουν να το γεμίσουν με βιολογικά όπλα και να το στείλουν πίσω ! Ο Ratcet δέχεται χωρίς δεύτερη σκέψη να πουλήσει την πατρίδα του (και ολόκληρο τον πλανήτη γενικότερα) , αφού όπως λέει "making money is the American way" (να δω που θα τα ξοδέψει μετά) ..
Ο Vincenzo Nicoli ( ALIEN 3 , THE DARK KNIGHT ) είναι ο Peter Stone , ο Αρχηγός τρομοκράτης . Βρετανός πατέρας , Μουσουλμάνα μητέρα (δεν αναφέρεται εθνικότητα) . Σκοπός του είναι να αμολύσει βιολογικά όπλα στην ατμόσφαιρα και να μολύνει τον πλανήτη μέσα σε λίγες ημέρες ! Η μητέρα του είχε πεθάνει κατά την διάρκεια της Πρώτης Καταιγίδας της Ερήμου και από τότε ο Stone χρηματοδοτούσε τρομοκρατικές οργανώσεις , ώσπου έφτιαξε και την δική του , την "Μαύρη Κυριακή" . Πέρα από τον βιολογικό αφανισμό που ονειρεύεται (μια βόμβα στην Ευρώπη και άλλη μια στην Αμερική) , ο Stone αρέσκεται στο να χρησιμοποιεί φαλτσέτες πάνω σε ανθρώπους !
Η Katie Jones είναι η Eliana Reed , η δεύτερη στην ιεραρχία της τρομοκρατικής οργάνωσης . Της αρέσουν οι γυναίκες .
Οι Καλοί :
Ο Mark Bazeley ( THE BOURNE ULTIMATUM ) είναι ο δεύτερος πιλότος που πάει μαζί με τον Sands για να βρουν το πειραματικό αεροσκάφος , Richard Jannick . Ο Sands δεν φαίνεται να τον συμπαθεί ιδιαίτερα , γιατί του κάνει τον έξυπνο .
H Ciera Payton είναι η Jessica , ντόπια με πληροφορίες για την περιοχή όπου βρίσκεται το υπόστεγο του αεροσκάφος και γκομενάκι του Sands . O ξαδελφός της τυχαίνει να είναι ο αρχηγός κάτι πρόχειρων επαναστατών που θέλουν να βοηθήσουν όπως μπορούν ...
Ο Άλκης Δαβίδ ( THE BANK JOB ) είναι ο Αφγανός ξάδελφος της Jessica , Rojar , αρχηγός των επαναστατών που είναι φιλικά προσκείμενοι στις δυνάμεις της δημοκρατίας . "Τους κόβουμε τ'αρ&*δια , ή τους μαθαίνουμε πως να τραγουδούν σοπράνο .." , είναι η απάντηση του στο τι κάνουμε σε περίπτωση που τα βρούμε σκούρα . Νόμιζω πως με κομμένα αρ&*δια , τραγουδάς σοπράνο έτσι κι αλλιώς ...
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΑ :
1. Σωσίες , ντουμπλάρισμα , κτλ ...
2. Γυρισμένο στην Ρουμανία . Που να τρέχεις στο Αφγανιστάν ;
3. Ημίγυμνο γκομενάκι και ο Seagal ντυμένος μέσα στο ίδιο δωμάτιο .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΙΑ :
Πρώτη φορά που ο Steven Seagal παριστάνει τον πιλότο . Μην τον στριμώχνετε μέσα σε στενά κουβούκλια , γιατί δισανασχετεί και το δείχνει (όσες φορές φαίνεται να είναι ο ίδιος στην σκηνή δηλαδή) .
Πρώτη φορά παρακολουθούμε λεσβιακό φάσωμα σε ημίφως . Το γκομενάκι του Sand , τρίβεται με την υπαρχηγό των τρομοκρατών για να τον προστατεύσει , αφού ο ίδιος κρύβεται κάπου μέσα στο δωμάτιο ...
Πρώτη φορά που ο Steven Seagal δεν πιάνεται στα χέρια με τον κακό της ταινίας . Τον τρομοκράτη τον πυροβολεί ο Ratchet και στην συνέχεια ακολουθεί αερομαχία περασμένης δεκαετίας (τα πλάνα που λέγαμε) .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ :
Ο Steven Seagal καρφώνει ένα νυστέρι στον σβέρκο του γιατρού που προσπάθησε να του "σβήσει" τη μνήμη . Δεν κρατάει κακία , αλλά είπαμε , υπάρχουν και όρια .
Ο Steven Seagal σταματάει μόνιμα 5 ληστές μέσα σε μια κάβα . Στον τελευταίο βγάζει μαχαίρι , αλλά επειδή είδε πως δεν σκάμπαζε και πολλά από την τέχνη των Ειδικών Δυναμεων , του το πετάει στον λαιμό .
Ο Steven Seagal μαχαιρώνει καμιά δεκαριά Αφγανούς τρομοκράτες μέσα σε ένα υπόστεγο με τσεκουρομάχαιρο . Τον τελευταίο (ο οποίος πρωσπαθεί να αμυνθεί με ένα τρίποδο) τον αρχίζει στις μπαστουνιές με μεταλικό σωλήνα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.