Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

SUBMERGED (2005)

"Στις 20000 οργιές το μοναδικό πλάσμα που είναι πιο επικίνδυνο από έναν γενετικά μεταλλαγμένο είναι ο άνθρωπος !"
Βρισκόμαστε στον πάτο του φεσιού (τουλάχιστον 20000 οργιές κάτω απ'την θάλασσα) και μέχρι τις αρχές του 2009 θα συνεχίζεται η ανάβαση/επιστροφή στις κλασσικές ρίζες της Σηγκαλογίας . Άλλα 4 κολασμένα χρόνια γεμάτα βραχνά ντουμπλαρίσματα , σωσίες με κορακί μαλλί και τον Δάσκαλο να εμφανίζεται ως guest star στις ίδιες του τις ταινίες είναι ακόμη μπροστά μας ...
Η ταινία ξεκίνησε με σκοπό να έχει μεταλλαγμένους εναντίον του Steven Seagal , αλλά κατέληξε να έχει στρατιώτες-που-έχουν-υποστεί-πλύση-εγκεφάλου-και-έχουν-μεταμορφωθεί-σε-μανιακούς-δολοφόνους εναντίον του Steven Seagal !
Ο Anthony Hickox ( HELLRAISER 3 ) είναι ο σκηνοθέτης .
Ο Steven Seagal είναι ο Chris Cody αρχηγός μιας ομάδας σκληροτράχηλων που ειδικεύονται στις επικίνδυνες αποστολές . Ο Cody και η ομάδα του έχουν καταλήξει στην φυλακή μετά από την αποτροπή ενός μεγάλου τρομοκρατικού χτυπήματος (τύπου 9/11 αλλά σε θάλασσα) . Επειδή όμως η κυβέρνηση τους χρειάζεται για να σταματήσει τους μανιακούς , τους δίνει χάρη και 100 χιλιάδες δολάρια στον καθένα (η ομάδα του χαρακτηρίζεται ώς "Αγκάθι στα πλευρά της Αμερικής" , αλλά είναι απαραίτητοι για τις βρωμοδουλειές) !
Σκοπός της ομάδας είναι να καταστρέψει μια μυστική βάση κάπου στην Ουρουγουάη και να σώσει 5 Αμερικανούς αιχμάλωτους . Κάτι που γίνεται σχεδόν με κλειστά μάτια !
Στο ταξίδι της επιστροφής , όλοι οι χαρακτήρες που ακολουθούν παρακάτω είναι στριμωγμένοι μέσα σε ένα υποβρύχιο , με τους ταλαιπωρημένους στρατιώτες να δέχονται υποσυνείδητα μηνύματα καταστροφής και να στρέφονται εναντίον του Seagal και της ομάδας του ...
ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΛΕΠΤΑ ΠΑΓΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ 20000 ΟΡΓΙΕΣ :
Οι μανιακοί εξουδετερόνονται και όσοι επέζησαν , πάνε στο El Diablo , κάπου στο Μοντεβιδέο , Ουρουγουάη για να πιάσουν τον τρελό επιστήμονα που κάνει τις πλύσεις εγκεφάλων και τους συνεργούς του .
Αποτρέπουν δολοφονικό χτύπημα εναντίον του Προέδρου της Ουρουγουάης σε μια παράσταση όπερας ...
Γενικά ο Cody δεν έχει πρόβλημα με την μαζική πλύση εγκεφάλου , αλλά όταν κάτι τέτοιο το εκμεταλεύεται μια ιδιοτική εταιρία , τότε τραβάει γραμμή και επεμβαίνει !
Ο William Hope ( ALIENS , HELLRAISER 2 , xXx , CAPTAIN AMERICA: THE FIRST AVENGER , DARK SHADOWS , SPIDERS 3D ) είναι ο Πράκτορας Fletcher . Εκπροσωπεί την CIA στην αποστολή και κάνει ότι έκανε και ο Carl Weathers στο PREDATOR (1987) . Έχει δική του ατζέντα . Έχει μαζί του την Δόκτωρ Suzanne Chapell ( Christine Adams - BATMAN BEGINS , TRON LEGACY , TERRA NOVA ) για σιγοντάρισμα και την πασάρει στην ομάδα του Seagal . Φυσικά ο Fletcher δουλεύει με τον τρελό επιστήμονα και παίζει παιχνίδια δύναμης στην Λατινική Αμερική .
Η ΟΜΑΔΑ :
Ο Vinnie Jones είναι ο Henry , γνωστός και ως "Αλιγάτορας" ! Βετεράνος της SAS . Ελεύθερος σκοπευτής . Σύμφωνα με τον Henry , "μόνο οι αδελφές και οι πιγκουίνοι πάνε να ακούσουν όπερα" . Ο Vinnie Jones είναι ο Statham της κατευθείαν-σε-dvd περιπέτειας .
O P.H. Moriarty ( JAWS 3D ) είναι ο Chief . Βετεράνος του Βρετανικού Ναυτικού , υποβρύχιος και ειδικός στα μικρά όπλα . Τον βάζουν να οδηγήσει το υποβρύχιο . Δεν ξαναβγαίνει .
Ο Stephen Taylor είναι ο Luis , Πλοηγός/μάγειρας του Αμερικάνικου Ναυτικού και Μεξικάνος συμμορίτης .
O Adam Fogerty ( SNATCH , MEAN MACHINE ) είναι ο O'Hearn , Βρετανικό Ναυτικό , μηχανικός , ειδικός στις "δυναμικές εισόδους" !
O Peter Youngblood Hills είναι ο Δόκτωρ Σοκ ! Γιατρός και ειδικός στις πληροφορίες .
Ο Raicho Vasilev ( IN HELL , THE MECHANIK - αυτό του 2005 με τον Lundgren , DIRECT CONTACT , DIAMOND DOGS , COMMAND PERFORMANCE - όλα επίσης με Lundgren , SPARTACUS ) είναι ο Αμερικανός Πεζοναύτης Ender , αυτός που του αρέσει να ανατινάζει πράγματα . O Vasilev είναι γνωστή μορφή σε κατευθείαν-σε-dvd περιπέτειες λόγω σωματότυπου και κάνει συνήθως τον τον Ανατολικο-ευρωπαίο κακοποιό (είναι και κασκαντέρ) . Έχει κάνει αδραγαθήματα από περιπέτειες τύπου DELTA FORCE 4 (1999) , μέχρι και μεγάλες παραγωγές όπως το καινούργιο HERCULES (2014) ! Έχει φάει κατραπακιές από τον Seagal ως Βούλγαρος κακοποιός στο OUT FOR A KILL (2003) .
Ο Julian Vergov ( SHARK ZONE , RAGING SHARKS , RAPTOR ISLAND , MANSQUITO - αυτό με τον "Κουνουπάνθρωπο" , REIGN OF THE GARGOYLES , THE FOURTH KIND ) είναι ο Rollins , Αμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις . Αναγνώριση , ειδικός στα μικρά όπλα και στο sci-fi fesi .
Όμάδα χωρίς σκληρό γκομενάκι εξωτερικό συνεργάτη όμως δεν γίνεται !
Η Alison King ( CORONATION STREET ) είναι η Damita . Μεταφέρει την ομάδα στα πέριξ της Ουρουγουάης . Περνάει τις μέρες τις πίνοντας τεκίλα και κάνοντας αγώνες στριπ-μπαντεφέρ με μαλλιάδες αγριάνθρωπους σε καταγώγια !
Ο Κακός : 
O Nick Brimble ( SHEENA , FRANKENSTEIN UNBOUND , FORTRESS 2 ) είναι ο Δόκτωρ Adrian Lehder , εγκληματίας πολέμου και εκκεντρικός δημιουργός της επαναστατικής τεχνικής που μετατρέπει απλούς Αμερικανούς στρατιώτες σε τρελαμμένους ψυχάκηδες . Έχει μυστικά εργαστήρια όπου υποβάλει τα θύματα του σε καταστάσεις Κουρδιστό Πορτοκάλι (με βοήθεια χημικών που χρησιμοποιούσαν και οι ναζί) , αλλά σε πιο μοντέρνα αισθητική παράκρουση . Έχει απαγάγει 5 Αμερικανούς στρατιώτες με σκοπό να κάνει κακό ! Στην συνέχεια προσπαθεί να δολοφονήσει τον Πρόεδρο της Ουρουγουάης .
O Gary Daniels ( FIST OF THE NORTH STAR , THE EXPENDABLES ) είναι ο Λοχαγός Sharpe . Είναι ένας από τους στρατιώτες που βρίσκονται υπό την επίρροια του Lehder . Γίνεται κακός χωρίς να το θέλει . Μέσα σε δευτερόλεπτα , ο Seagal του καρφώνει κουζινομάχαιρο στο σβέρκο .
O Daniels ισχυρίζεται πως η χορογραφία της μάχης του με τον Seagal , την εμπνεύστηκε ο ίδιος ο Δάσκαλος την ώρα που έπρεπε να την γυρίσουν και ήταν μονομερής .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΑ :
Το μαλλί του Seagal είναι χωρίς αλογοουρά και ξασμένο . Κάτι που κράτησε μέχρι και το 2007 .
Ο Seagal ξεχωρίζει από την υπόλοιπη ομάδα , γιατί είναι ο μόνος που φοράει δερμάτινη καπαρντίνα ανάμεσα σε στολές παραλλαγής .
Ο Seagal επιμένει να μιλάει σαν μαύρος . "Πάρε τον λευκό κώλο σου απ'εδώ" στον Vinnie Jones είναι μια χαρακτηριστική πρόταση .
Γυρισμένο στην Βουλγαρία .
ΣΗΓΚΑΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ :
Πρώτη φορά που ατάκα του Seagal θυμίζει ατάκα Stallone : "Έχεις γίνει δηλητήριο , γι'αυτό με προσέλαβαν , είμαι το αντίδοτο" - βλέπε COBRA (1986) "Είσαι η αρρώστια και είμαι η θεραπεία" .
Ο Seagal θεώρησε σπατάλη το κουζινομάχαιρο στον σβέρκο του Daniels . Πάνω απ'όλα είμαστε στρατιώτες .
Ο Seagal χτυπάει με αυτοκίνητο το ελικόπτερο του Lehder την ώρα που πάει να απογειωθεί , με αποτέλεσμα να πέσει και να πλακώσει τον δόκτωρα . Με το ίδιο αυτοκίνητο , περνάει μέσα από τζαμαρίες κτηρίου προκαλώντας τον θάνατο του ιδιοκτήτη της εταιρίας που πήγε να κάνει μπίζνες με τον Lehder .
Ο Seagal περνάει τον Fletcher μέσα από άλλη τζαμαρία με υπερηχητική κλωτσιά και τον σκοτώνει ακαριαία .
-----------------------------------------------------------------
-Βραβείο Εισαγωγή WWE , πάει :
Ο Seagal κάνει εμφάνιση με μεταλλικό ριφάκι και σε αργή κίνηση , σιδεροδέσμιος .
-Βραβείο Βρώμικος Πόλεμος , πάει :
Χωριατοπούλα ανατινάζεται παρέα με τις κατσίκες της μπροστά από έναν λόχο Αμερικανών στρατιωτών ! Ο Lehder είναι ΤΟΣΟ αδίστακτος !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.