Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ARMAGEDDON (1998)

"Η μοίρα του πλανήτη είναι στα χέρια μερικών καθυστερημένων που δεν θα εμπιστευόμουν με ένα όπλο που ρίχνει πατάτες .."
- Στρατηγός Kimsey

Σκηνοθετημένο από τον πρωτομάστορα της επικής φανφάρας , Michael Bay ( BAD BOYS , THE ROCK , PEARL HARBOR , TRANSFORMERS , PAIN & GAIN ) με ειλικρινή μεταμέλεια .
Γραμμένο από τους Robert Roy Pool ( OUTBREAK ) , Jonathan Hensleigh ( DIE HARD: WITH A VENGEANCE , JUMANJI , THE PUNISHER , WELCOME TO THE JUNGLE ) , Shane Salerno ( ALIENS VS PREDATOR: REQUIEM , AVATAR 4 ) , Tony Gilroy ( THE BOURNE ΤΕΤΡΑΛΟΓΙΑ ) , Scott Rosenberg (έβαλε την ρομαντική σάλτσα με τον Affleck και την Tyler για να προσελκύσει το ίδιο κοινό που τα έσπασε με τον ΤΙΤΑΝΙΚΟ ένα χρόνο νωρίτερα - επίσης έχει γράψει το CON-AIR) , Robert Towne ( MISSION IMPOSSIBLE 1&2 ) , Ann Biderman ( PRIMAL FEAR ) και J.J. Abrams (αυτός που είχε την φαεινή ιδέα να βάλει μπλε εκλάμψεις πάνω στον φακό της κάμερας) !
Ο Αστεροειδής με το μέγεθος του Τέξας έρχεται από το βάθος του διαστήματος ! Βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με την Γη . Πριν το γεγονός εξόντωσης που θα προκαλέσει ο παγκόσμιος καταστροφέας (ούτε βακτήρια δεν θα μείνουν) , μικροί μετεωρίτες καταστρέφουν ανά τον κόσμο κεντρικές πόλεις προκαλώντας την αγωνία του Προέδρου της Αμερικής , τον παγκόσμιο πανικό και την γονατιστή προσευχή ! Η ανθρωπότητα έχει 18 μέρες να βρει μια λύση ...
Η Λύση :
Θα στείλουμε ομάδα αποφασισμένων σε μια αποστολή αυτοκτονίας για να τον καταστρέψει κάνοντας του μια μεγάλη τρύπα που θα φτάνει μέχρι το κέντρο του . Στη συνέχεια θα τοποθετήσουμε πυρηνικά μέσα στον αστεροειδή ώστε να ανατιναχθεί σε χιλιάδες μικρότερα κομμάτια που θα προκαλέσουν την μικρότερη δυνατή καταστροφή με την πτώση τους , αλλιώς η ανθρωπότητα θα έχει την ίδια τύχη με τους δεινόσαυρους 65 εκατομμύρια χρόνια αργότερα !
Το Dream Team Των Αποφασισμένων :
Ο Bruce Willis ( DIE HARD ) είναι ο Harry Stamper , σκληροτράχηλος χειριστής γεωτρύπανου (γεωτρητής) με δική του πλατφόρμα εξόρυξης στην θάλασσα ! Αυτός και η ομάδα των απροσάρμοστων εκκεντρικών που έχει στην δούλεψη του είναι η τελευταία ελπίδα της ανθρωπότητας . Έχει τρυπήσει ότι δεν έχει καταφέρει να τρυπήσει κανείς άλλος . Τρεις ντουζίνες τηλεφωνήματα τον έχουν προτείνει στον Υπουργό Άμυνας ! Το τρυπάνι που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση είναι δημιουργική πατέντα του ίδιου του Stamper , γεγονός που το ανακαλύπτει στην παρουσίαση του . Ο Stamper θα πάει στο διάστημα μόνο με τους καλύτερους και μόνο αυτούς που εμπιστεύεται , για αυτό τον λόγο παίρνει μαζί του όλη την ομάδα της πλατφόρμας εξόρυξης !
Ο Ben Affleck ( DAREDEVIL ) είναι ο AJ , υπάλληλος του Harry . Εξίσου καλός με τον Harry Stamper στο τρύπημα . Άνθρωπος που αντί για κανονικό όνομα έχει αρχικά , είναι σίγουρο πως ζει με τους δικούς του κανόνες . Είναι ερωτευμένος με την κόρη του αφεντικού , Liv Tyler (που στην πραγματικότητα είναι κόρη του Steven Tyler) .
Ο μακαρίτης Michael Clarke Duncan ( THE GREEN MILE ) είναι ο "Αρκούδος" . Το "βουνό" της ομάδας .
Ο Will Patton ( FALLING SKIES ) είναι ο Chick . Συνομήλικος του Stamper .
Ο Steve Buscemi ( BROADWALK EMPIRE ) είναι ο Rockhound . Έγραφε επιστημονικά άρθρα στα 19 και πήρε Δοκτωρά στα 22 . Τον λένε "Λαγωνικό" επειδή κυνηγάει συνέχεια γυναίκες . Όταν έχεις τον Ρένο Χαραλαμπίδη της Αμερικής στην ομάδα , η ανθρωπότητα μπορεί να κοιμάται ήσυχη . Παθαίνει "διαστημική ανία" πάνω στον αστεροειδή , ερμηνεία που συνεχίζει να χρησιμοποιεί στην καριέρα του .
Ο Owen Wilson ( WEDDING CRASHERS ) είναι ο Oscar Choi , ιδιοφυής γεωλόγος με ράντζο . Όταν δεν τρυπάει πράγματα με τους φίλους του , καβαλάει άλογα .
Ο Ken Hudson Campell ( HOME ALONE ) είναι ο Max . Έχει τατουάζ i love mom και γενικότερα συμπεριφέρεται σαν κομπάρσος στην Φωλιά του Κούκου (1975) .
Ο Peter Stormare ( PRISON BREAK ) είναι ο Ρώσος Κοσμοναύτης στον διαστημικό σταθμό που πάει για ανεφοδιασμό το διαστημόπλοιο "Ανεξαρτησία" , Lev Andropov . Φυσικά και είναι κλασμένος στην βότκα ! Παρόλα αυτά , καταφέρνει να "σώσει Αμερικάνικους κώλους" .
O William Fitchter ( PRISON BREAK ) είναι ο Υπολοχαγός Willie Sharp . Εκπαιδευτής της αλλοπρόσαλλης ομάδας .
Ο Fitchter θα κάνει τον Shredder στο αναμενόμενο καλοκαιρινό χιτ , TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES (2014) .
Αυτοί που Μένουν Πίσω :
Η Liv Tyler ( THE STRANGERS ) είναι η κόρη του Harry Stamper . Είναι ερωτευμένη με τον AJ , αλλά ο πατέρας της δεν θέλει να παντρευτεί "πετρέλαιά" , πράγμα που δημιουργεί ένταση στην σχέση τους ! Αγγίζει οθόνες και δακρύζει με υπόκρουση Aerosmith .
Ο Billy Bob Thorton ( CHOPPER CHICKS IN ZOMBIETOWN , ON DEADLY GROUND ) είναι ο άνθρωπος που αντιμετωπίζει την κρίση από το κέντρο επιχειρήσεων και ελέγχου κρίσεων , Dan Truman . Καταφέρνει και μοιράζει θεατρικό πατριωτισμό χωρίς να σκάει στα γέλια με την σοβαρότητα της κατάστασης .
O Stanley Anderson ( SPIDER-MAN , RED DRAGON ) είναι ο Πρόεδρος Της Αμερικής . Στο εμψυχωτικό του μήνυμα την ώρα της απογείωσης προς τους απανταχού πολίτες της Γης , μπορεί να κουοτάρει βίβλο , αλλά έχει εμπιστοσύνη στην τεχνολογία . Κάτοικοι από διαφορετικά σημεία της Γης τον ακούν είτε από το ραδιοφωνάκι , είτε τον βλέπουν από την τηλεόραση . Σε αργή κίνηση . Με αστερόεσσες να ανεμίζουν ελευθερία την ώρα που εκτοξεύεται το διαστημόπλοιο "Ανεξαρτησία" στα άστρα .
"Χιούστον , ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ !"
-------------------
Προτείνεται για διπλή προβολή πλανητικού αφανισμού και ψευτο-αγωνίας που εξιλεώνεται με στακάτα High-fives μέσα σε αίθουσα αντιμετώπισης κρίσεων με το DEEP IMPACT (1998) .
Το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους τον Σεπτέμβριο του 2001 , έδωσε μια σχετική παύση στον χαβαλέ της υπερπαραγωγής ταινιών καταστροφής (τουλάχιστον για τα πρώτα 10 χρόνια - μιας και η Asylum φρόντισε να συνεχίσει να καταστρέφει τον πλανήτη με αρκετά μικρότερο προϋπολογισμό ανά τακτά χρονικά διαστήματα) .
Η ταινία αυτή με έκανε να σιχαθώ ακόμη περισσότερο τους Aerosmith .
Η ΝΑΣΑ προβάλει την ταινία στους εκπαιδευόμενους διαχείρισης με σκοπό να εντοπίσουν τις μπαρούφες που έβαλαν οι σεναριογράφοι . Έχουν βρεθεί 168 στα τεστ παρατηρητικότητας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.