Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

BALANCE OF POWER (1996)


Γνωστό και ως HIDDEN TIGER στην Βρετανική αγορά .
Γραμμένο συλλογικά από τους Phillip M. Good ( OUTCAST ) , Otto C. Pozzo ( TOUGH AND DEADLY ) και Robert Tubbs (μετά από αυτή τη ταινία χάθηκαν τα ίχνη του) . Σκηνοθετημένο από τον ηθοποιό Rick Bennett ( η φωνή του Juggernaut στα κινούμενα σχέδια της Marvel και σκηνοθέτης του POWER PACK ) .
O τηλεοπτικός αστέρας του επαναστατικού συστήματος φεσο-γυμναστικής Tae Bo , Billy Blanks ( TANGO & CASH , THE LAST BOYSCOUT , TC 2000 , TALONS OF THE EAGLE , EXPECT NO MERCY ) είναι ο εβένινος μαχητής Niko . Διατηρεί σχολή πολεμικών τεχνών για φτωχά και ορφανά παιδιά της γειτονιάς . Με αυτόν το τρόπο προσπαθεί να τα σώσει από μια ζωή στους δρόμους και την ανομία . Ο ήρωας διακατέχεται από αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης και προσφοράς . Φυσικά οι μαφιόζοι πρεζέμπορες της περιοχής ζητούν λεφτά για προστασία , τα οποία τα λαμβάνουν σε μπουνιές από τον σκληροτράχηλο δάσκαλο . Τα πράγματα θα αλλάξουν όταν ένας από τους μαθητές του δολοφονηθεί εν ψυχρώ από την συμμορία ! Οι τύποι πέρα από προστασία , διοργανώνουν και αγώνες πολεμικών τεχνών οι οποίοι τελειώνουν με κραυγές αγωνίας για όσους χάνουν . Με αδιαφορία για την σωματική του ακεραιότητα , ο Niko θα ξεκινήσει ανήλεη προπόνηση στα χιόνια για να επανέλθει στην φόρμα της πρώτης του νιότης και να μπει στο τουρνουά έτοιμος να πάρει ματωμένη εκδίκηση , μιας και ο κακός θα έχει στοιχηματίσει όλα του τα χρήματα στον δικό του μαχητή - οπότε με έναν σμπάρο , θα καταστρέψει οικονομικά και τον νονό της νύχτας !
O Mako ( AN EYE FOR AN EYE , CONAN THE BARBARIAN & THE DESTROYER , ROBOCOP 3 , HIGHLANDER III: THE SORCERER , PEARL HARBOR ) είναι ο σοφός μέντορας του Niko , Todo Matsumoto . Παλιότερα ήταν προπονητής και του πρωτοπαλίκαρου του μαφιόζου , Shinji Takamura , ο οποίος ακολούθησε το σκοτεινό μονοπάτι της "Δύναμης" . Μαθαίνει στον Niko τα μυστικά της εσωτερικής γαλήνης μέσω ειδικών αναπνοών .
Ο/Οι Κακός/οι :
Ο Denis Akiyama ( DEAD RINGERS , JOHNNY MNEMONIC , RESIDENT EVIL: AFTERLIFE ) είναι ο κακός της ιστορίας , ο μεγαλοεπιχειρηματίας κάθαρμα αρχηγός της Μαφίας που πουλάει προστασία στο γκέτο και διοργανώνει ανεπίσημους αγώνες θανάτου μέσα σε κύκλους φωτιάς , Hastishita . Είναι τόσο αχρείος που απαγάγει την πεταχτούλα εγγονή ( Lisa Jai - η φωνή της Sherry Birkin στο BIOHAZARD 2 , DINO CRISIS 2 ) του μέντορα/παλιού προπονητή του Niko για να τον εξαναγκάσει να αγωνιστεί και να χάσει στο τουρνουά του !
Δεν θα μπορούσε να λήξει με άλλον τρόπο η εγκληματική του καριέρα πέρα από ένα ακονισμένο μπαμπού να του διαπερνάει το κρανίο και να του βγαίνει από το στόμα !
O James Lew ( ACTION JACKSON , NINJA ACADEMY , NIGHT HUNTER , AMERICAN NINJA V , INCEPTION , G.I. JOE RETALIATION ) είναι ο πρωταθλητής του Hastishita , Shinji Takamura . Ο τελευταίος , σκληρότερος και εκκεντρικότερος αντίπαλος του Niko στο πρότυπο τουρνουά θανάτου ! Δεν σταματάει σε τίποτα για να καταφέρει να νικήσει . Ακόμη και το να φοράει πάνα - πιθανότατα για να κάνει τους εχθρούς του να νομίζουν πως είναι αδύναμος (βλέπε φωτό) !
Ξεπερνώντας το πρώτο σοκ από το θέαμα , οι άνευρες τεχνικές των πολεμικών τεχνών με το πέρασμα των ζευγαριών που μάχονται μπροστά στο πλούσιο κοινό , αντικαθιστώνται γρήγορα από την Tae Bo πόζα και τις τσιτωμένες φλέβες στα κορμιά/πρόσωπα των δύο μαχητών από την πρώτη στιγμή της συνάντησης τους μέσα στο φλεγόμενο ρίνγκ (αυτή τη φορά ο Lew φοράει κόκκινη μίνι φούστα αντί για πάνα) .
-------------------------------------
Ειδική Παρατήρηση :
Αρκετοί από το καστ , συμπεριλαμβανομένου και του σκηνοθέτη , έχουν δανείσει τις φωνές τους σε τηλεοπτικές σειρές κινουμένων σχεδίων και βιντεο-παιχνιδιών .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.