Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

NINE LIVES (2004)

Γνωστό και ως UNSTOPPABLE και INDESTRUCTIBLE .
Ο Snipes ακολουθεί τα κατευθείαν-σε-dvd χνάρια του Steven Seagal , όπως και των Jean-Claude Van Damme και Dolph Lundgren που ξεχείλωσαν την φιλμογραφία τους κατά την διάρκεια της δεκαετίας 2000-2010 (μέχρι την κυκλοφορία του THE EXPENDABLES δηλαδή) γυρίζοντας περιπέτειες εγχειριδίου στην Ανατολική Ευρώπη με την οκά .
Η ταινία είναι γυρισμένη κατά κανόνα στην Βουλγαρία και προβλήθηκε αρχικά στους σινεμάδες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων !
Γραμμένο από τον Tom Vaughan ( ATOMIC TWISTER ) και σκηνοθετημένο από τον τηλεοπτικό David Carson ( STAR TREK: THE NEXT GENERATION & DEEP SPACE NINE , STAR TREK GENERATIONS , ODYSSEY 5 , SMALLVILLE , THE DRESDEN FILES ) .
O Wesley "Blade" Snipes είναι ο Dean Cage , πρώην Ειδικές Δυνάμεις με δράση στην Βοσνία και μετάλλια Ανδρείας . Ο Cage βρίσκεται σε πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης βετεράνων πολέμου , όπου και προσπαθεί να ξεπεράσει τον θάνατο του καλού του φίλου Scott στον πόλεμο της Βοσνίας . Ήταν ο μοναδικός επιζώντας του λόχου του . Προσπαθεί να ανοιχτεί στους επίσης βετεράνους πολέμου της υπόλοιπης ομάδας , αλλά το βρίσκει δύσκολο . Μπορεί να μιλήσει μόνο με την κοπέλα του και αδελφή του φίλου του , Ντετέκτιβ Amy Knight ( Jacqueline Obradors - RENEGADE , A MAN APART ) . Σε ένα τους ραντεβού , τα γεγονότα θα πάρουν μια πιο sci-fi/κατασκοπική τροπή , μιας και κάτι μυστήριοι τύποι (ανάμεσα τους και ο Crowley απ΄το SUPERNATURAL) - περνώντας τον για πράκτορα της CIA , θα τον εμβολιάσουν με την πειραματική ουσία XE που προκαλεί ψυχωτικές παραισθήσεις και θα τον απαγάγουν !
Φυσικά το ναρκωτικό είναι ιδιοκτησία της Κυβέρνησης από κάποιο σούπερ μυστικό πρόγραμμα ψυχολογικού πολέμου , με αποτέλεσμα οι διάφορες υπηρεσίες ασφαλείας να τις βγάλουν έξω για να τις μετρήσουν μέχρι να αποδειχτεί ποιος την έχει μεγαλύτερη - την δικαιοδοσία !
Η δυναμική Ντετέκτιβ αποκρύπτει στοιχεία από την CIA και ο Cage προσπαθεί να ξεφύγει , τόσο από τους απαγωγείς του , όσο και από τους εσωτερικούς του δαίμονες που έχουν γιγαντωθεί από την επήρεια της ουσίας ! Έχει 8 ώρες να βρει αντίδοτο στην θανατηφόρο ουσία που κυλάει στο αίμα του , καθώς με το πέρας της διορίας επέρχεται εγκεφαλική αιμορραγία από την υπερβολική ψυχεδέλεια . Το XE προκαλεί παραισθήσεις που αλλάζουν το γύρω περιβάλλον και κάνει τον χρήση ευάλωτο σε οποιαδήποτε προτροπή εκείνου που τον ελέγχει .
Ο μοναδικός άνθρωπος που έχει το αντίδοτο λέγεται Sullivan ( LETHAL WEAPON 3 , TMNT III , THE ROCK , PERFECT CREATURE , HOT FUZZ ) , βρώμικος πράκτορας της CIA που χρησιμοποιεί το XE για δικούς του βρώμικους σκοπούς .
O Adewale Akinnuoye-Agbaje ( ο Mr. Eko από το LOST ) είναι ο Πράκτορας Junod . Σε μια παραξενιά της τύχης , ο Cage κάθισε στο τραπέζι του την νύχτα της επίθεσης , κάνοντας τους ανθρώπους του Sullivan να τον περάσουν για εκείνον !
---------------------------------------------
Βλέπε U.S. MARSHALS (1998) με παραισθήσεις .
Ο Snipes παραμένει στον ρόλο του μέχρι τέλους , με σκηνές δράσης που φαίνεται έντονη η συμμετοχή του .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.