Τρίτη 1 Απριλίου 2014

GREEN STREET 3: NEVER BACK DOWN (2013)


Πάμε κατευθείαν στο 3 με συνοπτικές διαδικασίες !
Δεν έχω δει ούτε το πρώτο (αυτό με τον Φρόντο) , ούτε το δεύτερο (την κατευθείαν-σε-dvd συνέχεια με δευτερεύοντα χαρακτήρα απ'την πρώτη ταινία που έχει μπει φυλακή) , μιας και σκεφτόμουν πως πρόκειται για ανθρώπινες ιστορίες που θα έπρεπε να έχουν μεταφερθεί στο σινεμά ως ταινίες καθαρόαιμης δράσης , δηλαδή να έχουν μέσα τον Scott Adkins και προπονημένους τύπους να πλακώνονται με ΜΜΑ αγριότητα σε παράνομους αγώνες , όχι μπυροκοιλιάδες αγριάνθρωπους να σπρώχνονται στους δρόμους αλα Braveheart (το ίδιο θα πρέπει να σκέφτηκε και ο σεναριογράφος του Ronnie Thompson) !
Σκηνοθετημένο από τον James Nunn , 'Α Βοηθό σκηνοθέτη στα STRIPPERS VS WEREWOLVES (2012) και COCKNEYS VS ZOMBIES (2012) !
Επιτέλους ήρθε η στιγμή η σειρά να πάρει την αναβάθμιση που χρειαζόταν και να ξεκινήσει απ'την αρχή !
Πόσο γαμάτο θα ήταν να έχεις τον Scott Adkins στον σύνδεσμο φιλάθλων που ανήκεις , να πίνετε μαζί μπύρες και να τον βλέπεις να σπάει τα μπουκάλια πάνω στα κεφάλια των αντιπάλων του συνδέσμου !;
Ο Scott Adkins ( NINJA , THE EXPENDABLES 2 ) είναι ο Danny . Έχει γυρίσει την πλάτη στο βίαιο χουλιγκανικό παρελθόν του εδώ και καιρό . Έχει ανοίξει γυμναστήριο και προπονεί μαχητές . Συνηθίζει να βλέπει μπάλα παρόλα αυτά . Μόνος . Σε ένα σκοτεινό δωμάτιο ...
 Όταν μαθαίνει πως ο μικρός του αδελφός έπεσε θύμα της ίδιας γηπεδικής βίας (τον σκοτώσαν στο ξύλο σε παράνομους αγώνες , γιατί πλέον έτσι λύνονται οι διαφορές - έξω από τους δρόμους) που τον ανέδειξε σε αρχηγό συγκεκριμένης φίρμας φιλάθλων ποδοσφαίρου , επιστρέφει στη γειτονιά αποφασισμένος να βρει τον δολοφόνο του και να τον τσακίσει ... Με την σχετική βοήθεια ενός παλιού του φίλου αστυνομικού βέβαια , ο οποίος ήταν και αυτός παλιά κικμπόξερ - με δεδομένο τον κώδικα τιμής δηλαδή .
Με ματωμένη εκδίκηση στο μυαλό και την επανάκτηση της χαμένης δόξας της ποδοσφαιρικής φίρμας της γειτονιάς ως προσωπικό στοίχημα , ο Danny παραβλέπει το γεγονός πως οι παλιοί του φίλοι είναι ένα μείγμα κοιλιάς , χαβαλέ και ρεκόρ κατάπωσης αλκοόλ ! Bάζει σκοπό ζωής να τους στρώσει στην προπόνηση και να τους κάνει φονικές μηχανές !
Οι υπόγειοι αγώνες μεταξύ των φιρμών διαφόρων ποδοσφαιρικών ομάδων θα οδηγήσουν τον Danny στην αποκάλυψη του αληθινού δολοφόνου του αδελφού του .
Η Kacey Barnfield ( LAKE PLACID 3 , RESIDENT EVIL: AFTERLIFE , I SPIT ON YOUR GRAVE 2 ) είναι η Molly η γκαρσόνα στην πάμπ που συχνάζει η "παρέα" . Φυσικά αναπτύσσεται ειδύλλιο μεταξύ των δύο νέων που εξελίσσεται σε άμεση ερωτική σκηνή που κατά την γνώμη μου δεν είχε καμία θέση στην ταινία . Το κόβαμε στην σκηνή που μπαίνει ο Adkins σοβαρός μέσα στο σπίτι της και την σβερκώνει με ένα φιλί και επιστρέφουμε στις κλωτσοπατινάδες !
Η Molly κρατάει μούτρα στον Danny , γιατί τον θεωρεί χαφιέ της αστυνομίας . Είναι λαϊκό κορίτσι και δεν γουστάρει σπιούνους . Η παρεξήγηση λύνεται σύντομα και επιστρέφουμε στην άρση βαρών και τις αεροπλανικές μπουνιές ...
Ο Κακός :
Ο Spencer Wilding είναι ο δίμετρος αρχηγός της αντίπαλης φίρμας , Mason . Είναι αυτός που σκότωσε τον αδελφό του Danny και κάνει το τραγικό λάθος να του το υπενθυμίσει κατά την διάρκεια της τελικής μονομαχίας τους !
Ο Wilding λόγω των τεραστίων διαστάσεων του έχει εμφανιστεί σε ρόλους πολεμιστή στα BATMAN BEGINS (2005) και ERAGON (2006) . Είναι πατέρας του Grendel στο BEOWULF & GRENDEL (2005) . Είναι ο γιγαντιαίος White Walker στο GAME OF THRONES (2011) - 3 χρόνια μετά και ακόμα έρχονται , ο Ice Warrior Skaldak στο DOCTOR WHO (2013) , o Μινώταυρος στο WRATH OF THE TITANS (2011) .
Μέσα στο 2014 , πέρα από το ότι θα ξανασυναντηθεί με τον Adkins στο HERCULES: THE LEGEND BEGINS , εμφανίζεται και στα JUPITER ASCENDING και GUARDIANS OF THE GALAXY ...
-----------------------------------------------
Είναι άξιο απορίας πως δεν χρησιμοποίησαν τον Statham στον ρόλο του Danny . Και από άποψη εθνικότητας και από άποψη προφοράς του λιμανιού , θα του πήγαινε γάντι (του κίκμποξ) . Παρόλο που και ο Adkins είναι Βρετανός , τον έχω στο μυαλό μου πιο πολύ για Αμερικάνο . Με τον Statham βέβαια θα είχαμε τα γνωστά θεατρικά τύπου "ένας στη μέση και δέκα έτοιμοι να πέσουν στο έδαφος" , κάτι που θα έκανε τον χαρακτήρα να χάσει γρήγορα την ανθρωπιά του και να αναγκαστεί να τα βάλει μόνος του με τις υπόλοιπες φίρμες !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.